20. парастос жртвама Бљеска биће 1. маја 2015. у Београду, у Цркви св. Марка - www.zlocininadsrbima.com

16. април 2015.


20. парастос жртвама Бљеска биће 1. маја 2015. у Београду, у Цркви св. Марка


У петак 1. маја 2015. године у Београду, у Цркви Светог Марка, са почетком у 11 сати, одржаће се Парастос жртвама "Бљеска".

Бљесак представља злочиначку акцију с почетка маја мјесеца 1995. године, када су хрватска војска и полиција извршиле агресију на део Републике Српске Крајине, односно Западну Славонију (Пакрац, Окучани, Новска, Грубишно Поље, Дарувар...) и за само 3 дана је убијено или нестало скоро 300 Срба, а протјерано више од 15.000 Срба (по неким изворима и до 20.000 Срба). Уништена је имовина Српске Православне Цркве, културно-историјски споменици итд. Много њих је одведено у концентрационе логоре намењене за мучење Срба.

Одговорност за овај удружени злочиначки подухват сносе: Фрањо Туђман (тадашњи предсједник Хрватске), хрватски генерали Младен Маркач, Анте Готовина и Младен Круљац.Хашки Трибунал је 16. новембра 2012. године у другостепеној пресуди Анти Готовини и Младену Маркачу оборио првостепену пресуду којом су били проглашени кривима за удружени злочиначки подухват, прогоне, депортацију, етничко чишћење... на 24 односно 18 година затвора. За овај злочин, баш као и већину других злочина над Србима 1990-1999 није одговарао нико и ово је наш глас против те неправде!Умјесто да идете на Првомајски уранак, разне излете, роштиљања са друштвом, окретање прасета и сл. То можете ићи и неки други дан. Пођимо сви у цркву да запалимо свијеће за наше западнославонске мученике, који пострадаше испред хрватских злочинаца 1. и 2. маја 1995. када су 300 наших сународника мучки убијени, а хиљаде их је прогнано са својих огњишта!


Подијелите наше плакате, немојте да нас у Цркву дође педесетак. Ако се ми не сјетимо наших пријатеља, браће, кумова, рођака, сународника... како да очекујемо да се нас Бог сјети сутра када будемо улазили Царство Небеско?

 

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1023  пута
Број гласова: 29

Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links