Ћутање не значи увек одобравање, али... - www.zlocininadsrbima.com

2. октобар 2016.


Ћутање не значи увек одобравање, али...


hrvojeДа се усташка пропаганда неће зауставити само на баналним стварима као што је убеђивање јавности да је „За дом спремни“ стари хрватски историјски поздрав показује и недавно у Загребу одржани квази-научни скуп у организацији Хрватског културног вијећа на ком су се учесници из петних жила трудили да докажу како је дечији логор у Јастребарском у ствари био дом за незбринуту децу са Козаре. Да ствар није безазлена доказује и чињеница да за монстрoзне конструкције које су том приликом изнесене организатори имају и подршку државе јер је скуп између осталих поздравио и заменик министра образовања Хрвоје Шлезак. Имајући то у виду не би требало да будемо затечени ако лажи изнешене на овом скупу једнога дана уђу и у уџбенике.

Организатори, а нарочито говорници на скупу ишли су толико далеко да су за своје инсинуације упориште тражили чак и у Дневнику Дијане Будисављевић којим су намеравали да докажу недоказиво, односно како је за спашавање козарачке деце племенита Аустријанка имала подршку НДХ, па и самог њеног поглавника Анте Павелића. Креатор државе расних закона и логора смрти и највернији Хитлеров савезник тако је добио ореол свеца, брижног оца све деце у НДХ, па и оне српске са Козаре, за чији је спас од глади и смрти, како су устврдили организатори ове монструозне представе, упрегао своја министарства, усташку војску, католичку цркву, Хрватски црвени криж као и истакнуте појединце.

Аутори ове историјске конструкције без икаквих скрупула устврдили су да су дечије логоре у НДХ злонамерно измислили комунистички пропагандисти па су и датум за организовање скупа помно одабрали. Наиме, организовали су га поводом Европског дана сећања на жртве тоталитарних и ауторитарних режима, а по теми која је најављена да се закључити како је тај тоталитарни и ауторитарни режим био само онај који је успостављен након Другог светског рата за време Југославије наспрам које је НДХ била рај на земљи, мултинационална и мултиконфесионална творевина у којој су сви били равноправни, једнаки и прихваћени. У немилости су били само они који су се без ваљаног разлога, односно из чисте мржње, побунили против тисућљетног настојања хрватског народа да има своју државу. То су били, а ко други него великосрби, четници и комунисти.

Дакле, да није било четничке побуне, партизанског устанка и НОР-а не би било ни Козаре, ни Јасеновца, ни Старе Градишке. Усташе, према ономе што из свега произилази, нису радиле ништа друго него штитиле младу хрватску државу од оних који су хтели да је униште. Све остало измислила је након рата комунистичка пропаганда.