Да је само Ноле, било би добро, овако...(ко се крије иза Новака Ђоковића) - www.zlocininadsrbima.com

11. септембар 2014.


Да је само Ноле, било би добро, овако...(ко се крије иза Новака Ђоковића)


Огласио се пре неки дан легендарни Дуци са својим текстом о Новаку Ђоковићу. Покушава изманипулисаним масама у Србији да објасни "у ком грму лежи зец". Нажалост, постоји велики број људи који и не знају ко је Љубодраг Дуци Симоновић, а још мање схватају и чему он прича. Човек је жарио и палио 1967-1976 на паркетима бивше Југославије у дресу Црвене Звезде. 1970. на светском првенству постаје најбољи играч, а СФРЈ шампион планете. Тада је живео још на облацима славе, док је 1972. на Олимпијади у Минхену отворио очи, тако што је југословенска репрезентација изгубила од Порторика, чији су играчи користили недозвољене супстанце. Избачен је из националног тима, јер је остао доследан да не настави такмичење. Касније је отишао у Немачку где је постао најбољи играч свих времена у тој земљи. Тај боравак у Немачкој му је вероватно и помогло да схвати како функционише "Запад" односно капитализам. Своју прву књигу је написао још 1981. а годинама касније је написао још неколико књига. У њима је појашњавао какве аномалије постоје код људског друштва - капитализма, професионалног спорта, олимпијске подвале и слично. У задње време колико могу да приметим човек бележи на интернету, тачније јутјуб сајту велику посећеност. Људе заправо све више почиње да интересује шта нам се то дешава и зашто смо у оволиким проблемима. Дуци је отворено прозвао Новака Ђоковића, тениског шампиона и репрезентативца Србије и његову тениску "братију", као и Владу Дивца, бившег Дуцијевог колегу. Лепо човек каже да су њихове паре крваве...

Бојим се да већина тај текст и неће баш најбоље да схвати, јер видим да људи из моје околине Новака кују у звезде, диве му се, све обавезе остављају када он игра полуфинале или финале неког турнира... и сада онако, ни пет ни шест Дуци звекне овакав текст, да им све помрачи пред очима. Да је ово само код Новака Ђоковића и Владе Дивца, па и некако, али проблем и то огроман проблем је што читав професионални спорт не само у Србији, већ и свуда у свету је огрезао у "прању" новца. Прање новца, морам да појасним овај термин, је увођење криминално стеченог новца у легалне токове.

Шта то значи?

Мафија, криминалци у оделу свој крвави новац који су стекли преко шверца, продаје дроге, проституције, пљачке и других видова криминала преко својих разних "транге-франге" фирми  у пословима који су на "ивици закона" , које они званично и не воде, већ стављају друге особе да им буду фигуре иза којих се они крију. Те фигуре имају свој део "колача" и воде се логиком, да "боље ја узмем, а не неко други". Тако се ствара организовани криминал - злочиначко удруживање, па се са тим новцем могу купити, политичари, народни посланици, новинари, медији и др. јер сви они нису гадљиви на паре. А ко покуша да се извуче из тог ђавољег рингишпила бива уклоњен. Криминалци своје фигуре или пак жртве најчешће налазе у професионалном спорту, естради и политици. Клубови у Србији, а и у свету, нису ништа друго до машине за прање тог прљавог новца. Ми данас имамо играче, истих тих клубова који гладују и их пумпају стероидима (дрогама), док газде или директори клубова су пиони мафије. У естрадним водама је иста ситуација. Новац се пере на велико, а перјанице мафијашке пирамиде су најплаћеније и имају невиђену рекламу. Политика и политичари су најлакши за ту врсту "посла". Ниједна странка од 1990. године када је уведен вишепартијски систем код нас није презентовала свој извор финансирања, а сви се правдају да им донације уплаћују пријатељи који желе да буду анонимни. Па наравно, мафија не воли сведоке и доказе. 

Што се Новака Ђоковића тиче, мени мрачи поглед пред очима то његово "продужено летовање" у Монте Карлу. Исти тај Монте Карло је симбол тог криминала у белим рукавицама и капиталистичког империјализма. Тамо се налазе све сами турбо-буржуји, парајлије, тајкуни, оно што многи полтронски медији називају "елита". А шта је Новаку Србија хладнија од Монте Карла? Са новцем који је зарадио може да си направи добар тениски центар и тако остане у Србији. Међутим, њему Србија очигледно не прија. Баш се питам и зашто? Можда неће да јавно каже, ко му је помогао да "преброди" финансијске невоље средином 2000-их година, када су га зеленаши дохватили за гушу. Јер ако би јавно проговорио да му је помогао криминалац, пардон "бизнисмен" Миодраг Костић Коле, онда би то посве било јасно шта је Новаков отац Срђан Ђоковић радио на политичким промоцијама 2012. године у редовима Демократске странке и Бориса Тадића. 

Сав тај новац који је зарадио, за Србију нема никаквог значаја, јер порез који треба да плати, Новак је платио држави Монако, а не Србији. Какав је то патриотизам када избегаваш плаћање у твојој матичној земљи? Све ме наводи на то да је Новак Ђоковић више космополита него прави српски националиста (не шовиниста!), ма колико он дизао (раширена!?) три прста и махао српском заставом. У прилог томе могу да наведем и његово додворавање Хрватима. Човек летује јахтом на "њиховом" мору, слика се са њиховим певачким "звездама", а нешто се није удостојио да оде рецимо у Дубровник и да тамо у православној цркви Св. Благовести запали свећу, за српске жртве које су побијене у Другом светском рату или пак овим последњим ратовима 1990-их. Чега се то Новак боји? Да му неће "коцкасти" што год замерити? Да ће му забранити посете јахтом по Јадранском мору, па ће гле чуда морати летовати у Грчкој. Шта су Новаку, као српском патриоти далеко село Пребиловци у суседној Босни и Херцеговини? Можда не воли историју, је ли? Ако је тако зашто је онда помагао обнову манастира Грачанице? У чему је значај манастира Грачанице ако није историјски?

Летос његова свадба на Светом Стефану је пробудила оргомну пажњу све и једног медија у Србији, а боме и добар део у свету. Сви су се утркивали ко ће да напише више, боље, објави слике. Извештањем односно писањем текстова о приватном животу "познатих" личности, медији по налогу тајкуна одвлаче пажњу гладном и голом народу од њиховог живота, проблема и ко их је покрао, ко им је уништио државу, ко је створио, када и како те тајкуне. Зато мислим да је Дуци у праву са овим својим текстом "Крваве паре Новака Ђоковића" и Дуцију капа до пода. 

Знам да ће бити коментара на ова два текста, од Дуција и мене, у фазону "Ма ви сте љубоморни на њега". Немам на шта да будем љубоморан. Спорт волим, и фудбал и рукомет и ватерполо  и кошарку и трачње. Све то упражњавам, али разлика је у томе, што се то игра из љубави и рекреације. Без допинга, без насиља, без прања новца, без намештања и уцена.

Поред Новака у тој криминалној колотечини се налази велики број наших клубова, сви репрезентативци, у скоро свим националним селекцијама. У гладној и осиромашеној Србији, родитељи радо своју децу гурају у спорт или естраду. Њима је пред очима то што је школа и струка обезвређени до дна, па размишљају да ће тако њихова деца боље да живе. Тек онда настају проблеми и муке. Млади играчи и певачи нису ништа друго него робље мафије која може да ради са њима шта хоће. Понекад нешто о томе процури у медијима, али врло брзо све то "покрију снегови, рузмарин и шаш".

 

 

Томислав Ковач
11.9.2014.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 5029  пута
Број гласова: 107

Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Колинда као (ш)пијун англо-саксонске политике
Објављено: 3. septembar 2019.     Има 437 прегледа и 20 гласова.

Спортски резултати Салета Ђорђевића више нису битни
Објављено: 3. avgust 2019.     Има 848 прегледа и 35 гласова.

Аутошовинизам: Прича из Вуковара
Објављено: 28. novembar 2019.     Има 981 прегледа и 55 гласова.

Зашто им помажете? Да, баш ви! Зашто им помажете?!
Објављено: 15. maj 2016.     Има 1099 прегледа и 28 гласова.

Револуција и рат који су изменили свет: Сто година правих лажи
Објављено: 8. novembar 2017.     Има 1210 прегледа и 32 гласова.

Skip Navigation Links