Сећање на стравичан НАТО злочин: 15-оро деце убијено у Лужанима - www.zlocininadsrbima.com

2. мај 2017.


Сећање на стравичан НАТО злочин: 15-оро деце убијено у Лужанима


На дан 1. маја 1999. почињен је један од монструозних злочина НАТО алијансе.
 


Погођен и уништен аутобус али мост остао читав.

Истог дана када је српски режим ослободио три америчка пилота која су заробљена када су њихови бомбардери над Србијом срушени, НАТО је извео један од најезивијих напада у жељи да потврди речи америчког председника Била Клинтона да безусловно ослобађање ратних заробљеника, пилота нападача, неће поколебати ту војну алијансу и да ће они наставити са бомбардовањем.

У Лужану, 20 км северно од Приштине на путу ка Подујеву, на мосту преко реке Лим у 13:50 погођен је путнички аутобус “Ниш-експреса” у којем је убијено 60 људи, међу којима је било 15-торо деце! Напад је преживело свега 4 путника.

Пројектил је преполовио аутобус након чега је један део пао у реку а други је остао на мосту и у том делу аутобуса путници су живи изгорели. Возило хитне помоћи је дошло да се побрине о рањенима у том нападу али је, 50 минута касније, и оно погођено и том приликом је теже рањен један од лекара.

НАТО је сутрадан, 2. маја 1999. признао одговорност за напад на аутобус, али је изнео твдрњу да је аутобус „случајно погођен” и да је мета напада био мост којим су се кретале снаге војске и полиције. Међутим, Ројтерс је тада јавио да им је из војних извора НАТО-а потврђено да мост никада није био на листи циљева те алијансе. Мост није уништен, а напад је изведен при потпуно ведром времену, што значи да су пилоти јасно видели шта гађају.


За 78 дана бомбардовања Србије 1999. године убијено је 2.500 цивила, од чега 80-оро деце, и више од 1.000 припадника војске и полиције, а рањено око 12.000 људи.

За злочине НАТО агресора нико није одговара, штета учињена током бомбардовања није надокнађена а злочини су настављени и након окупације НАТО-а када је под њиховим окриљем разуларена терористичка ОВК дивљала и некажњиво убијала, палила, рушила и киднаповала углавном Србе али и један број других неалбанаца на Косову и Метохији.

Српска , али и црногорска власт, 16 година каније, потписују споразуме и тежи да се прикључи овом агресорском војном савезу што у српском народу не наилази на одобравање.

 

 

Извор: КМновине
1.5.2017.

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1643  пута
Број гласова: 10

Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links