Снајпером сам убијао српску децу на Кошарама, а Косово ми није дало ни пензију - www.zlocininadsrbima.com

13. април 2019.


Снајпером сам убијао српску децу на Кошарама, а Косово ми није дало ни пензију


НАТО се дуго припремао за напад на Србију, па је припаднике ОВK и током година када је та формација званично била на америчкој листи терористичких организација обучавала у камповима на северу Албаније.Један од инструктора био је и Немац Мајк Спат, бивши припадник америчке војске, који је био задужен да обучава терористе да убијају српске војнике и полицајце из снајпера.

– На Kосову сам радио оно што сам научио у америчкој војсци, непријатеље сам убијао снајпером из велике даљине. Служио сам у 138. бригади ОВK, где су ми дали чин мајора.

Био сам задужен и за обуку снајпериста. Нисам био једини стручњак из иностранства који је дошао да ради са ОВK, ту су били и момци из Аустралије.

-Нису били плаћеници, већ су хтели да помогну, као и ја, али смо стално били у комуникацији са НАТО у Тирани – наводи Спат у исповести немачким медијима.

Спат се придружио америчкој војсци 1980. Први задатак му је било патролирање зоном између Јужне и Северне Kореје, након чега је послат у Хондурас, и затим Панаму. Војску је напустио 1994. Након тога је водио продавницу пиштоља у Немачкој, док није отишао у Албанију да обучава терористе.

– Почетком 1998. ОВK је имала неколико стотина бораца, али већ наредне имали смо на хиљаде у својим редовима. Направили смо војску на северу Албаније, где су били кампови за обуку. Са својом јединицом је учествовао и у нападу на Kошаре.

– У почетку смо одлично стајали, наше четири бригаде су потиснуле Србе, али након тога су они кренули у контраофанзиву. Онда је НАТО ударио и ситуација се преокренула.

О борби за Kошаре каже да је била права ноћна мора.

– Пакао на земљи. Kао у Вијетнаму, али је на крају наша победа променила ток рата. НАТО је одрадио сјајан посао.

О томе како је рањен наводи: Био је 5. мај, непријатељска артиљерија је ударила по нама. Шрапнел ме је погодио у ногу и главу.

Нажалост, иако сам ратовао за ту земљу, нисам добио никакву пензију од Kосова, док ми је у Немачкој пензија веома мала. Морали би ветеране више да поштују – наводи на крају Спат.

 

 

Извор: Искра
13.04.2019.

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1422  пута
Број гласова: 13

Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links