Капетан Драган излази на слободу 28. марта и стиже у Београд - www.zlocininadsrbima.com

14. март 2020.


Капетан Драган излази на слободу 28. марта и стиже у Београд


Драган Васиљковић, познат као Капетан Драган, излази из најстрожег хрватског затвора Лепоглава 28. марта, након што је издржао целу казну од 13,5 година. Слађана Чанковић, која га је заједно са колегама заступала у дуготрајним судским процесима у Хрватској, за је изјавила да ће Васиљковић одмах по изласку из затвора отићи у Београд.- Нема више правних препрека и Васиљковић сигурно излази из затвора - тврди Чанковић, која ће наставити вођење правних послова Капетана Драгана, који је поднео и тужбу Уставном суду.

До сада је Васиљковић подносио молбу за условни отпуст, али му она никада није уважена. Тврдио је да се у Лепоглави налази као у концентрационом логору, а судске власти су му замерале што је у неколико наврата био пријављиван због мањих прекршаја.

У затвору је укупно провео четрнаест година, што у екстрадицоном притвору у Аустралији, а након тога у Сплиту и Лепоглави. У јуну 2018. правоснажно је осуђен на тринаест и по година, али му је урачунато и време које је провео у затворима у Аустралији и пре суђења у Хрватској. Жалио се што није могао да има телевизор у ћелији, а његови адвокати су упозоравали да је "светски рекордер" по дужини боравка у истражном затвору.

Васиљковићу су, како каже Чанковићева, помагали пријатељи, а имао је планове да након Србије оде у Аустралију, где му је породица. За сада не открива колико ће се дуго задржати у Београду и који су му планови.


ТВРДИО ДА ЈЕ РЕЧ О ПОЛИТИЧКОМ СУЂЕЊУ

Васиљковић је у Хрватској осуђен због ратног злочина почињеног у Книну и Глини, за злостављање затвореника на книнској тврђави и напад на полицијску станицу у Глини.

У току суђења сведоци су различито приказивали догађаје из деведесетих година прошлог века, а Капетан Драган је тврдио да је реч о политичком суђењу и да није крив.

 

Аутор: Ј. Керблер
Извор: Вечерње новости
14.03.2020.

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1686  пута
Број гласова: 25


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Аустралија изручује Капетана Драгана Хрватској 15. јула

Одбијена последња жалба: Капетана Драгана Аустралија изручује Хрватској

Нема доказа против Капетана Драгана

Капетан Драган је невин

Србиja против изручeњa Кaпeтaнa Дрaгaнa Хрвaтскоj

Све лажи против Капетана Драгана

Слађана Чанковић постаје службени адвокат Капетана Драгана
Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links