Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.

Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 7910
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 1.5420
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1.0705
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.2695
Албански државник Сали Бериша је био умешан у шверц оружја и илегалну трговину органима деведесетих година 3600
Алија Делимустафић је ухапшен ради финансијских проневера, а не ради злочина над Србима у БиХ 2025
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 1.3185
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.09520
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.15966
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 1.7195
Биланс хашке (не)правде 2.58820
Битка: Коридор живота 11.905139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 5040
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.3230
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.22210
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 9245
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 1.67529
Влaстимир je избeгaо стрeљaњe у Крагујевцу 1941. године, aли тe срeћe ниje био и Рaдоje 820
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 41410
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 7300
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.5220
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 9230
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1.0085
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 2.57415
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.11410
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 910
Две (забрањене) приче о Сарајеву 4.34732
Дволичност правосуђа Босне и Херцеговине: Осуђeни злочинци и дaљe нa слободи 3750
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.14015
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 2615
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 91710
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.31533
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 7720
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 34110
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 1.53515
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 7570
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 5085
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 5480
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 11915
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 2370
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 70615
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 3290
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 4140
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 2830
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.17010
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 2120
Досије Синан Морина: Осумњичен за убиство 25 Срба 3710
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 5640
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 6060
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 7350
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 2010
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 1.2135
Драгиња 1.45445
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 2.81925
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 1.23810
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1.0130
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 3570
Жртва: Божана Делић 7.20832
Жртва: Брано Вучетић 8.13663
Жртва: Горажданске жртве 1.2495
Жртва: Јован Липовац 5170
Жртва: Мирјана Драгичевић 18.75190
Жртва: Осовске жртве 5950
Жртва: Раде Рогић 19.019102
Жртва: Слободан Стојановић 12.39931
Жртва: Сребреничке жртве 7.73987
Жртва: Страхиња Живак 9.26358
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 88610
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 1.7225
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.41420
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.35410
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 1599
Збрка око Дана државности у БиХ 5545
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1.0335
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.10610
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 69623
Злочин: Novi zlocin 320
Злочин: Априлски рат 1941 (Казнена одмазда) 16.394180
Злочин: Бањалучке бебе 1992 13.82131
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 14.56292
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 12.13180
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 6.72221
Злочин: Босански Брод 1992 12.548105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 10.39389
Злочин: Брадина 1992 15.88176
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 2.38410
Злочин: Бреза 1992-1995 1.9350
Злочин: Булози код Рогатице 1992 1.3305
Злочин: Високо 1992-1995 2.1655
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 2300
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 3.66410
Злочин: Горажде 1992-1994 5.01538
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 22.941125
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2.0532
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.2350
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 6.70319
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 13.148105
Злочин: Кафић Панда у Пећи 1998 14.74189
Злочин: Корићка јама 1941 6.69752
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 15.46988
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 11.18627
Злочин: Мостар 1992 9.09668
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 2.93615
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 15.893112
Злочин: Олуја 1995 22.09274
Злочин: Пива 1943 7.06967
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 3.97320
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 4.30430
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 10.31625
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.31510
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 5.91236
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 5.57324
Злочин: Придворица код Гацка 1942 7.05830
Злочин: Радоњићко језеро 1998 8.58264
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.10610
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 12.32977
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 4.25611
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 2.3374
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 10.46793
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 24.835119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 2090
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 18.63744
Злочин: Фочанска Јабука 1992 15.92261
Злочин: Фочанска села 1992 1.2651
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 11.037217
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.2192
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 3.20314
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 12.01230
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 12.16042
Злочина: Агим Рамадани 7.53449
Злочина: Адем Јашари 15.949115
Злочина: Адил Бешић 3320
Злочина: Азра Алешевић Башић 6.25327
Злочина: Алија Изетбеговић 12.38896
Злочина: Аљуш Агуши 8655
Злочина: Анте Мошков 8310
Злочина: Анте Павелић 14.10139
Злочина: Аугуст Шмидубер 1470
Злочина: Ахмет Сејдић 6.46030
Злочина: Бедри Пејани 5380
Злочина: Бенито Мусолини 6990
Злочина: Блаж Краљевић 1.0582
Злочина: Бруно Стојић 3280
Злочина: Брчански злочинци 6.98218
Злочина: Вилијам Клинтон 4610
Злочина: Гораждански злочинци 1.4050
Злочина: Драган Викић 8370
Злочина: Едхем Годињак 1700
Злочина: Ејуп Ганић 8800
Злочина: Здравко Муцић 2690
Злочина: Зулфо Алић 5160
Злочина: Изет Нанић 2680
Злочина: Исмет Бајрамовић 5180
Злочина: Италијанска фашистичка војска 1.44410
Злочина: Јајчански злочинци 1360
Злочина: Јасмин Гуска 4040
Злочина: Јединица Шеве 4790
Злочина: Јован Дивјак 2410
Злочина: Јусуф Празина 2.5135
Злочина: Клаус Кинкел 1890
Злочина: Купрешки злочинци 870
Злочина: Луан Хајдарага 3690
Злочина: Мидхат Фрашери 1.0850
Злочина: Михаило Апел 5960
Злочина: Мурат Шабановић 6.92750
Злочина: Мустафа Ђелиловић 3840
Злочина: Мустафа Круја 1.0120
Злочина: Мушан Топаловић 16.16687
Злочина: Насер Орић 15.893152
Злочина: Окупаторска Војска Косова 4860
Злочина: Пандели Мајко 4090
Злочина: Призренска лига 6790
Злочина: Рамиз Делалић 11.41922
Злочина: Рамуш Харадинај 9.76860
Злочина: Расим Делић 5.0526
Злочина: Ричард Холбрук 5330
Злочина: Русимир Хаџихусеиновић 2820
Злочина: Рустем Мустафа 1.9040
Злочина: Сакиб Махмуљин 1.6865
Злочина: Сафет Оручевић 990
Злочина: Селим Бешлагић 3240
Злочина: Сефер Халиловић 3.2115
Злочина: Фехим Спахо 670
Злочина: Фочански злочинци 210
Злочина: Харис Силајџић 1.3150
Злочина: Џафер Куленовић 1.8131
Злочина: Шефкет Верлаци 8385
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.47317
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 34615
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1.0620
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.5160
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.07072
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.40520
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 92720
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.45010
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 1.84815
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 6320
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 3.65925
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.5275
Интервју са Аном Ђорђевић: Неће то зло према Србима на добро изаћи 3.42435
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.18719
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.25110
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 18.060775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.1870
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 1.46715
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1.06325
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.1395
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 1.2020
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 5125
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 1.67410
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 8140
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.4245
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 8580
Казне нема само за злочине над Србима у БиХ 3580
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2.0385
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 9400
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8.783160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 1.97615
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 2299
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6.633174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 4.93846
Књига: И крв је горјела 3.64915
Књига: Истинита Сребреница 2.32256
Књига: Јелена '93 6.40355
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.17615
Књига: Крици и опомена 3.18010
Књига: Нож 18.746271
Књига: Под царским вешалима 400
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 3.12810
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.43319
Књига: Терор над Србима у Горажду 1.60914
Књига: Тече крвава Дрина 10.28398
Књига: Триптих о голготи Срба 4.74924
Који се то дугови враћају Французима? 1.23617
Крвава Литија: Сећање на годишњицу врхунца Конкордатске кризе 2410
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1.03621
Крвави Божић у Кравици 2970
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 3425
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.12720
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 97110
Лицемерје спомен-обиљежја на Казанима и ругање србским жртвама у Сарајеву 5345
Логор: Бихаћ 11.97925
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 1.60611
Логор: Брчко 6.97525
Логор: Виктор Бубањ 5.70755
Логор: Ликовац 2.59311
Логор: Мостар 1130
Логор: Орашје 9.36052
Логор: Оџак 8.16958
Логор: Силос 14.257100
Логор: Челебићи 15.796105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 1.58810
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.31025
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 8100
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 1.99714
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 5645
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1.0210
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 2620
Мучитељи Срба се опет извукли 8520
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2.0540
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1.07310
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 1.21737
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 1.5360
Није било: Сребреница и Братунац 1820
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 1000
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 1.81620
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 1.96410
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.20410
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 8155
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 87310
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 4530
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2.05610
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 8100
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.14020
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 86510
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 8285
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 7754
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 5010
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 7920
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.09610
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 21025
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 1.7585
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.2720
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 7220
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.6095
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 6065
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.4360
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 8830
Парастос за 109 братуначких Срба 1.00210
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1.0085
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.10425
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 9170
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 4060
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.1275
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 865
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1.06210
Пивска дола 1943 2270
Пивска трагедија 1943 2385
Питање од милион долара: Има ли живих сведока против Рамуша Харадинаја? 1430
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 1770
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 9150
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.3710
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.3695
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.10110
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.3950
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.11710
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.1035
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.14010
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.4635
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 9385
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.3390
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 2.7734
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 1.74910
Пресуда за логор Силос: 42 године затвора за шесторицу припадника муслиманске војске у БиХ 2290
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1.0100
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 1410
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 8775
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 2.0760
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1.07710
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.4620
Процесуирање ратних злочина на Косову и Метохији (1) 8535
Прошло је три деценије од неуспјешног референдума у Босни и Херцеговини 3630
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.14612
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 2.6395
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.16919
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 2.73910
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3.0546
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 2.6910
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 2.8790
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 2.7680
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 2.92717
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 1.7525
Расизам за српске жртве Сребренице 2.38825
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.1885
Република Српска 5.78815
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 2.3229
Рушење мита о силованим Албанкама на Косову и Метохији 1998-1999 2300
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.3741
Савез Логораша РС обезбједио 20 свједока Тужилаштву БиХ за предмет Брадина и злочине над Србима у Коњицу 2070
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 7820
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 8835
Сарајево и за парастос небезбедно 2.1615
Сарајево је препуно гробница Срба 9690
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.4915
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.17615
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 1810
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.10137
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11.060227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 1200
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 2.0555
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 9460
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 86510
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.4750
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 1.6045
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 1.65020
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 1.80022
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.2120
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 1.75710
Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут 2.17015
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.22721
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.14410
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.2610
Смолућа: Остало је само име 8030
Смрт (нe)зaштићeног свeдокa: Назими Рустеми 1130
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 5080
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 7860
СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек! 2.2030
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 8195
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 3.69925
Србима је пресео повратак у Возућу 1.1405
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 54110
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 1790
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 45810
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.27910
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 8940
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 2.31736
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.39611
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 8930
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.24344
Судити или не судити (2) 5.41715
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 35320
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 1220
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 4940
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 19515
Тужилаштво БиХ формирало два предмета: Шеве и Сефер Халиловић 1740
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 7605
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.53420
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.1520
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 90210
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.4020
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.3174
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 64710
У паклу Височког логора 7535
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 8230
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 4200
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 6440
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 3090
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3.888215
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 1780
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.5455
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 2530
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 7450
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 1.62610
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 9880
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 2.1370
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 9710
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.38537
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 1.0000
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 9470
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 16.113105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 290
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 3.99820
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 5.63621
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 6.16748
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 9.35125
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 5035
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 510
Филм: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 1620
Филм: Aнђео са горе Заглавак 6.29836
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 8620
Филм: Бог и Хрвати 7.44527
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 2.0845
Филм: Више од злочина 6.61964
Филм: Дјеца 2.5405
Филм: Дневник ратног хирурга 9.14640
Филм: Досије Сребреница 4.57016
Филм: Егзодус поново 3.56820
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 1450
Филм: Емисија Разбуђивање: Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 5100
Филм: Знаш мене 18.16939
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 2255
Филм: Јаук 3.46710
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.41010
Филм: Крвава зора у Сердарима 4.40115
Филм: Љуби брата 4.8817
Филм: Мирјана 4.59610
Филм: Мјесто злочина 3.0995
Филм: Мук и Јаук 6.14715
Филм: На Дрини гробница 5.28657
Филм: Никољданске сузе 6.80345
Филм: Ничији војници - Сарајево 1992 2360
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.26817
Филм: Пофалићи - Некад Било 3.2135
Филм: Преживјела сам, идем кући 3.72434
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 5.20225
Филм: Пут у непознато 1700
Филм: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 950
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.5255
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.2280
Филм: Сарајево - логори за Србе 5.8414
Филм: Спавам на мјесту покоља 4.3575
Филм: Сребреница - издани град 4.33817
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.2550
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 3.92730
Филм: Трново 92 6.55232
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.50026
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 290
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 1410
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 7410
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 9060
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 2940
Хронологија распада СФР Југославије 10.19260
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 1.6785
Црна књига: Аустроугарски злочини на Романији 1914. године 6895
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.3655
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 2755
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1.04410
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 4510
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1.01010
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 2260
Шмит да дође на обиљежавање 30 година од отварања логора Силос у Сарајеву 3740
Шта је сведочио покојни Кујтим Бериша против Харадинаја 1.5535
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 3544
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 2.90627
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 705


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links