Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 9400
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 1.6700
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1.1865
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.4065
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 1845
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 1.5225
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.20525
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.27770
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 1.8105
Биланс хашке (не)правде 2.72220
Битка: Коридор живота 12.075139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 6200
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.4410
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.35110
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1.0455
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 1.78729
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 58110
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 8820
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.6380
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1.0480
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1.1275
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 2.75415
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.24010
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 2120
Две (забрањене) приче о Сарајеву 4.55632
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.26715
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 3915
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1.02710
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.43833
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 9580
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 48310
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 1.66315
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 8910
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 6365
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 1315
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 1070
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 6640
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 23215
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 3380
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 80615
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 4430
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 5240
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 3730
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.32010
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 3050
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 6930
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 7390
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 8550
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 2830
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 1.4675
Драгиња 1.59145
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 2.91825
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1.1360
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 4540
Жртва: Божана Делић 7.54632
Жртва: Брано Вучетић 8.25863
Жртва: Гламочке жртве 90
Жртва: Горажданске жртве 1.3735
Жртва: Мирјана Драгичевић 19.31690
Жртва: Осовске жртве 7050
Жртва: Раде Рогић 19.864102
Жртва: Слободан Стојановић 12.95231
Жртва: Сребреничке жртве 7.97287
Жртва: Страхиња Живак 9.57158
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 97410
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 1.8185
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.52720
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.45410
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 2469
Збрка око Дана државности у БиХ 6845
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1.1785
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.19110
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 85623
Злочин: Бањалучке бебе 1992 14.08531
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 15.329102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 12.47480
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 6.89121
Злочин: Босански Брод 1992 12.821105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 10.67789
Злочин: Брадина 1992 16.18276
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 2.60410
Злочин: Бреза 1992-1995 2.1390
Злочин: Булози код Рогатице 1992 1.5095
Злочин: Високо 1992-1995 2.3815
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 3730
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 4.03110
Злочин: Горажде 1992-1994 5.39938
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 23.244125
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2.2102
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.4120
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 6.96019
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 13.851105
Злочин: Корићка јама 1941 6.99052
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 15.90288
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 11.42827
Злочин: Мостар 1992 9.36068
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 3.15915
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 16.366112
Злочин: Олуја 1995 22.60675
Злочин: Пива 1943 7.35267
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 4.19420
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 4.77130
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 10.51825
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.46910
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6.10736
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 5.91324
Злочин: Придворица код Гацка 1942 7.30830
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.27410
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 12.59277
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 4.70511
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 2.5884
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 10.88893
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 25.087119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 3440
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 18.94944
Злочин: Фочанска Јабука 1992 16.29861
Злочин: Фочанска села 1992 1.5241
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 11.494224
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.4142
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 3.43914
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 12.24130
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 12.43842
Злочинац: Адил Бешић 4540
Злочинац: Азра Алешевић Башић 6.59827
Злочинац: Алија Изетбеговић 12.83296
Злочинац: Амир Кубура 330
Злочинац: Аугуст Шмидубер 2660
Злочинац: Ахмет Сејдић 6.71930
Злочинац: Брчански злочинци 7.19418
Злочинац: Вилијам Клинтон 6380
Злочинац: Гораждански злочинци 1.5460
Злочинац: Драган Викић 1.0860
Злочинац: Едхем Годињак 2730
Злочинац: Ејуп Ганић 1.1380
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 400
Злочинац: Зулфо Алић 7630
Злочинац: Изет Нанић 4540
Злочинац: Јајчански злочинци 1940
Злочинац: Јединица Шеве 6620
Злочинац: Јован Дивјак 4290
Злочинац: Јусуф Празина 3.4265
Злочинац: Клаус Кинкел 3880
Злочинац: Купрешки злочинци 2320
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 90
Злочинац: Михаило Апел 8070
Злочинац: Мурат Шабановић 7.17950
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 5240
Злочинац: Мушан Топаловић 16.75887
Злочинац: Насер Орић 16.415152
Злочинац: Осман Растодер 880
Злочинац: Рамиз Делалић 12.27522
Злочинац: Расим Делић 5.3566
Злочинац: Ричард Холбрук 6590
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 4140
Злочинац: Сакиб Махмуљин 1.9615
Злочинац: Сафет Оручевић 2160
Злочинац: Селим Бешлагић 4720
Злочинац: Сефер Халиловић 3.5445
Злочинац: Фехим Спахо 3050
Злочинац: Фочански злочинци 1160
Злочинац: Харис Силајџић 1.6630
Злочинац: Црна Легија 8.32039
Злочинац: Џафер Куленовић 2.1341
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.55817
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 42215
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1.1680
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.6310
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.16772
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.52020
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1.04020
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.55110
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 1.95515
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 7300
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 3.77825
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.6385
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.32619
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.37410
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 18.243775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.3020
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 1.72615
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1.16625
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.3225
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 6375
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 1.78610
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 9310
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.5535
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 3.90314
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 9860
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2.1405
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1.0470
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8.914160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2.07615
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 3389
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6.832174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5.10546
Књига: И крв је горјела 3.80915
Књига: Истинита Сребреница 2.48956
Књига: Јелена '93 6.68155
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.31515
Књига: Крици и опомена 3.35410
Књига: На Балканском фронту 1020
Књига: Нож 19.341271
Књига: Под царским вешалима 1260
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 3.46810
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.57919
Књига: Терор над Србима у Горажду 1.78614
Књига: Тече крвава Дрина 10.92598
Књига: Триптих о голготи Срба 4.93024
Који се то дугови враћају Французима? 1.36317
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 1745
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1.17321
Крвави Божић у Кравици 4000
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 4805
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.21420
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1.08210
Логор: Бихаћ 12.21525
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 1.73511
Логор: Брчко 7.24225
Логор: Виктор Бубањ 6.13655
Логор: Мостар 3390
Логор: Орашје 9.65652
Логор: Оџак 8.58258
Логор: Силос 14.758100
Логор: Челебићи 16.168105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 1.72510
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.41925
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 9000
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2.09614
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 6685
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 220
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1.1210
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 3640
Мучитељи Срба се опет извукли 9470
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 880
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 1525
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2.1590
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1.19010
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 1.43037
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 1.6600
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 6080
Није било: Сребреница и Братунац 2590
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 2070
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 1.94120
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2.06010
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.32610
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 9055
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 97810
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 5670
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2.18010
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 8960
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.24120
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 95710
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 9195
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 8504
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 6080
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 9110
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.19310
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 35425
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 1.9065
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.3600
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.7115
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 7295
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.5400
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 9710
Парастос за 109 братуначких Срба 1.13210
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1.1215
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.21525
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1.0290
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 5390
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.2395
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 1765
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1.16710
Пивска дола 1943 3240
Пивска трагедија 1943 3255
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 2570
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1.0330
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.4730
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.4765
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.20210
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.5000
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.22310
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.1925
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.25310
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.5735
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1.0545
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.4430
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 2.9024
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 1.84910
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1.1180
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 2370
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 9895
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 2.2470
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1.18510
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.5580
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.26112
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 2.7385
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.28119
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 2.84210
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3.1686
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 2.7950
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 2.9850
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 2.8670
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3.05722
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 1.8665
Расизам за српске жртве Сребренице 2.51625
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.3285
Република Српска 6.02615
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 2.5169
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.5001
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 8880
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 9995
Сарајево и за парастос небезбедно 2.2695
Сарајево је препуно гробница Срба 1.0850
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 640
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.5865
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 1150
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.28015
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 2550
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.23537
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11.172227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 2650
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 2.2135
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1.0600
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 95810
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.5920
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 1.7285
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 1.78020
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 1.90522
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.3100
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 1.87710
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.35721
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.34310
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.3780
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 660
Смолућа: Остало је само име 8920
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 6270
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 9230
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 9415
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 3.80525
Србима је пресео повратак у Возућу 1.2575
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 66710
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 2785
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 55210
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.39110
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1.0000
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 2.44336
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.52311
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1.0860
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.37544
Судити или не судити (2) 5.57115
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 44220
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 1980
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 5970
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 35315
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.62120
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.2600
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 98010
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.4960
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.4414
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 76410
У паклу Височког логора 8755
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 9040
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1.33310
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 7280
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 3930
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 1730
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3.998215
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 2840
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.6345
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 1030
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 3530
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 8320
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 590
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 1.88310
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 1.2230
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 2.5170
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.53637
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 385
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 1.1490
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 1.1090
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 16.436105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 1460
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 4.17920
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 5.83521
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 6.37448
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 9.74725
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 1790
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 190
Филм: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 2560
Филм: Aнђео са горе Заглавак 6.53936
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1.0280
Филм: Бог и Хрвати 7.79427
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 2.2235
Филм: Више од злочина 6.79764
Филм: Дјеца 2.6815
Филм: Дневник ратног хирурга 9.33240
Филм: Досије Сребреница 4.73116
Филм: Егзодус поново 3.76220
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 2110
Филм: Емисија Разбуђивање: Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 6930
Филм: Знаш мене 18.38739
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 2995
Филм: Јаук 3.63710
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.53310
Филм: Крвава зора у Сердарима 4.56515
Филм: Љуби брата 5.0617
Филм: Мирјана 4.75110
Филм: Мјесто злочина 3.2325
Филм: Мук и Јаук 6.29415
Филм: На Дрини гробница 5.42457
Филм: Никољданске сузе 7.00945
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.44017
Филм: Пофалићи - Некад Било 3.3335
Филм: Преживјела сам, идем кући 3.87034
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 5.42025
Филм: Пут у непознато 2340
Филм: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 1590
Филм: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 585
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.6545
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.3870
Филм: Сарајево - логори за Србе 6.1934
Филм: Спавам на мјесту покоља 4.5105
Филм: Сребреница - издани град 4.55717
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.4390
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 4.10930
Филм: Трново 92 6.80832
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.62326
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 1300
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 2370
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 8850
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 4240
Хронологија распада СФР Југославије 10.51460
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 1.8065
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.4915
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 3925
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1.17210
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 5340
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1.12610
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 3110
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 4684
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 845
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3.00527
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 1945


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links