Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1.3780
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 2.0530
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1.5175
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 1.8535
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 5405
Акција Требевић: Кaко je убиjeн бистрички Бабо - Цaцо 1993. у Сарајеву 1.3350
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 2.4345
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1.57425
Аргументи за демистификацију Сребренице 3.63470
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 2.0935
Биланс хашке (не)правде 3.11920
Битка: Коридор живота 12.580139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 9650
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2.8060
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2.72310
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1.4385
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 2.12329
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 1.11115
Геноцид без казне 85610
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1.3400
Годишњица Брионског пленума: Пад Ранковића 3495
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 1.9970
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1.4510
Годишњица страдања 48 српских војника у Будучином Потоку у Босни (јунски масакр) 7560
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1.4925
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 3.29715
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1.60510
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 5720
Две (забрањене) приче о Сарајеву 5.02132
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1.64115
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 1.00310
Добојски логор: Помен за српске жртве првог казамата у модерној Европи 1090
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1.32010
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1.80533
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 1.4290
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 89610
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 2.11615
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 1.2190
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 1.0605
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 4175
Досије Зеница: Српски логораши спаљивани 1992. у пећи Жељезаре свједоче извјештаји КЕБС 2.79136
Досије Игман: Како је убијен Јадранко Главаш 1993. године изнад Сарајева 3830
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 4100
Досије Козара: Муслиманске милиције на страни НДХ 1942. године 220
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 9820
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 61415
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 6220
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 1.08315
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 7730
Досије Сарајево: Како је убијен Драшко Вукосав 1992. године 1.7235
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 8190
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 6510
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1.76710
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 6100
Досије Силос: Лео Капетановић, најмлађи логораш у Тарчину код Сарајева 41310
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 1.0330
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 1.1090
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 1.1960
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 5250
Досије Чемерно: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1.7010
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 2.2265
Драгиња 2.03645
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 3.27125
Емисија: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 6020
Емисија: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1.5390
Емисија: Божић у Кравици - 20 година касније 2.6315
Емисија: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 3.89210
Емисија: Пофалићи - Некад Било 3.7095
Емисија: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 4710
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 9800
Емисија: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 2655
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 1.9765
Емисија: Страдање Срба у средњем Подрињу 4.88530
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 1.3110
Епископ Сергије: Гаравице нећемо, не можемо и не смемо заборавити 1190
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1.5290
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 7790
Жртва: Божана Делић 9.09332
Жртва: Брано Вучетић 8.66163
Жртва: Гламочке жртве 2420
Жртва: Горажданске жртве 1.7295
Жртва: Миострашчке жртве 1960
Жртва: Мирјана Драгичевић 20.75195
Жртва: Мостарске жртве 220
Жртва: Осовске жртве 1.0850
Жртва: Раде Рогић 24.094107
Жртва: Слободан Стојановић 15.30731
Жртва: Сребреничке жртве 8.53887
Жртва: Страхиња Живак 10.58858
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 1.26610
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 2.0975
Заборављени геноцид у Сарајеву 2.83520
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2.71110
Зауставимо Дејтонску пропаганду 5.35385
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 5219
Збрка око Дана државности у БиХ 1.0185
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1.74110
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1.45710
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 1.28228
Злочин: Бањалучке бебе 1992 15.02131
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 16.356102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 13.35685
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 7.37121
Злочин: Босански Брод 1992 13.829105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 11.69089
Злочин: Брадина 1992 (етничко чишћење) 17.03276
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 3.25310
Злочин: Бреза 1992-1995 2.7320
Злочин: Булози код Рогатице 1992 2.1825
Злочин: Високо 1992-1995 (етничко чишћење) 3.1195
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 7640
Злочин: Гаравице код Бихаћа 1941 7.68951
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 5.49310
Злочин: Горажде 1992-1994 6.73738
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 24.351129
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2.7312
Злочин: Драксенић код Дубице 1942 (Крвава литургија) 9.77968
Злочин: Загони и Крњићи 1992 1.9050
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 7.67619
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 15.176105
Злочин: Корићка јама 1941 8.11752
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 16.98988
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 12.07327
Злочин: Миострах код Цазина 1941 2990
Злочин: Мостар 1992 10.15273
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 4.05315
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 17.102112
Злочин: Олуја 1995 24.67475
Злочин: Пива 1943 8.94277
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 4.82420
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 5.41130
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 11.45525
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 2.95010
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6.69736
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 7.02124
Злочин: Придворица код Гацка 1942 8.14430
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 2.85710
Злочин: Сарајево 1941 5.0995
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 13.37977
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 5.76811
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 3.4424
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 11.96493
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 26.316119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 7230
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 19.90144
Злочин: Фочанска Јабука 1992 17.32961
Злочин: Фочанска села у Босни 1992 2.4053
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 12.902235
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 1.9862
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 4.16814
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 13.00330
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 13.47342
Злочинац: Авдага Хасић 5640
Злочинац: Адемага Мешић 4280
Злочинац: Адил Бешић 8950
Злочинац: Азра Алешевић Башић 7.54727
Злочинац: Алија Изетбеговић 14.25096
Злочинац: Амин Хусеини 6100
Злочинац: Амир Кубура 4690
Злочинац: Аугуст Шмидубер 6380
Злочинац: Ахмет Сејдић 7.97230
Злочинац: Брчански злочинци 7.75118
Злочинац: Вилијам Клинтон 1.1240
Злочинац: Гораждански злочинци 1.9530
Злочинац: Дервентски злочинци 3570
Злочинац: Драган Викић 2.7660
Злочинац: Едхем Годињак 5360
Злочинац: Ејуп Ганић 2.0660
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 4310
Злочинац: Зулфо Алић 1.7260
Злочинац: Изет Нанић 2.1690
Злочинац: Јајчански злочинци 4090
Злочинац: Јединица Шеве 1.1690
Злочинац: Јован Дивјак 1.1630
Злочинац: Јунуз Ајановић 2180
Злочинац: Јусуф Празина 5.8905
Злочинац: Клаус Кинкел 8240
Злочинац: Купрешки злочинци 6280
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 4080
Злочинац: Михаило Апел 1.5070
Злочинац: Мурат Шабановић 8.29550
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 9030
Злочинац: Мушан Топаловић 18.75587
Злочинац: Насер Орић 18.050152
Злочинац: Осман Растодер 6950
Злочинац: Рамиз Делалић 14.55422
Злочинац: Расим Делић 6.2736
Злочинац: Ричард Холбрук 9980
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 8560
Злочинац: Сакиб Махмуљин 2.9135
Злочинац: Сарајевски злочинци 43310
Злочинац: Сафет Оручевић 6450
Злочинац: Селим Бешлагић 9260
Злочинац: Сефер Халиловић 4.7355
Злочинац: Фехим Спахо 8660
Злочинац: Фочански злочинци 3270
Злочинац: Харис Силајџић 2.6970
Злочинац: Хусеин Ђозо 5430
Злочинац: Црна Легија 9.53539
Злочинац: Џафер Куленовић 3.1061
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1.82617
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 72815
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1.5310
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 1.9790
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2.51472
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 2.86220
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1.38220
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1.82410
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 2.30115
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 1.0020
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 4.17025
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 1.9805
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4.79519
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2.73610
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 18.856775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1.6950
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 2.27615
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1.46625
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 1.87410
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 9965
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 2.14510
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 1.3545
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 1.8975
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 4.34114
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2.4635
Како је историја из 1941. обликовала историју 1991. године 380
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1.4090
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 9.362160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2.38715
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 6309
Књига: Анатомија зла НДХ 3080
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 7.466174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5.57546
Књига: И крв је горјела 4.33315
Књига: Истинита Сребреница 3.04256
Књига: Јелена '93 7.67455
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4.72415
Књига: Крици и опомена 3.85010
Књига: На Балканском фронту 4661
Књига: Нож 22.099276
Књига: Под царским вешалима 4550
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 4.12310
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 1.98019
Књига: Терор над Србима у Горажду 2.33314
Књига: Тече крвава Дрина 12.330106
Књига: Триптих о голготи Срба 5.43524
Који се то дугови враћају Французима? 1.76917
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 4685
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1.50121
Крвави Божић у Кравици 7625
Крећу нове тужбе српских логораша из сарајевског Силоса против бивших припадника Армије БиХ 2315
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 7935
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1.52620
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1.38610
Логор: Бихаћ 13.01125
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 2.15511
Логор: Брчко 8.24825
Логор: Виктор Бубањ 7.46855
Логор: Дервента 5370
Логор: Мостар 1.1330
Логор: Орашје 10.71352
Логор: Оџак 9.84158
Логор: Силос 16.367100
Логор: Челебићи 17.429105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 2.10310
Мaсaкрирaнe српскe породицe средином 1992. године у Сарајеву и Мостару 3350
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1.74325
Мамон (похлепа) у Ватикану 1150
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 1.1620
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2.41314
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 9905
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 6210
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1.4210
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 7520
Мучитељи Срба се опет извукли 1.2490
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 4340
Најава: Београдска промоција филма Гаравице биће 21.02.2024 795
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 4625
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2.4990
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1.54410
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 2.36837
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 2.0420
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 1.0630
Није било: Сребреница и Братунац 4910
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 5370
Нису сви Хрвати усташе, има нешто и муслимана 41210
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 2.34420
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2.35610
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2.67610
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 1.1845
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 1.29410
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 8890
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2.49910
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 1.1820
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1.53020
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 1.22310
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 1.1885
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 1.1064
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 9180
Објављена сведочанства 7.536 Срба о паклу логора у усташкој НДХ 1080
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 1.2130
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1.46910
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 71225
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 2.2985
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1.6330
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 1.9805
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 1.0905
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 2920
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 1.8700
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 1.2430
Парастос за 109 братуначких Срба 1.48410
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1.4665
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1.54025
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1.3880
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 9200
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2.5775
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 4585
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1.48610
Пивска дола 1943 6150
Пивска трагедија 1943 5865
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 5270
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1.3760
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1.7940
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1.7875
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2.50610
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 1.8820
Посета Миостраху код Цазина: Исповест Мирослава Максимовића 2730
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3.54710
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1.5025
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2.60210
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 1.8985
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1.3825
Премијера документарног филма "Гаравице" у Бањалуци доживјела велики успјех 27210
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1.7590
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 3.5754
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 2.21010
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1.4480
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 5210
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 1.3355
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 2.8750
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1.51510
Пронађени остаци српских жртава у Броду 1.8620
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3.60412
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 3.0235
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3.59619
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 3.14710
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3.4846
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 3.1180
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 3.3030
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 3.1760
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3.43322
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 2.1985
Расизам за српске жртве Сребренице 2.83925
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1.7615
Република Српска 6.84415
Романија 1943: Злодјела Црне Легије над породицом Неђа Симовића 38120
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 3.1169
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 2.8681
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 1.2340
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 1.3305
Сарајево и за парастос небезбедно 2.5935
Сарајево је препуно гробница Срба 1.3980
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 3830
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 1.8795
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 4320
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1.60715
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 4790
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 3.90937
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11.583227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 7130
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 2.9425
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1.3980
Сјећање на Башчаршију: Гардовићи надживјели пуцањ у Сарајеву 150
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 1.24210
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 1.9320
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 2.2335
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 2.10820
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 2.26122
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2.6030
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 2.15910
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1.76621
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 1.98010
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 3220
Смолућа: Остало је само име 1.1970
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 9290
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 1.2750
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 1.2785
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 4.12925
Србима је пресео повратак у Возућу 1.6095
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 1.00910
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 5565
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 81310
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2.73810
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1.2920
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1.82511
Страхиња Курдулија је сондама претражио јаме безданице у НДХ и направио атлас геноцида 1980
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1.6690
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3.81944
Судити или не судити (2) 5.97715
Суђење Атифу Дудаковићу: Крвави трагови Петог корпуса у Босанском Петровцу и Кључу 880
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 70320
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 4450
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 9170
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 70115
Тужилаштво БиХ подигло нове оптужнице за злочине у Јошаници, Вишеграду и Чајничу 1992-1993 2480
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 1.88520
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2.5910
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 1.23910
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1.7810
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2.7794
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 1.33010
У паклу Височког логора 1.1785
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 1.1880
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1.75910
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 9910
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 6810
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 8380
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 4.302215
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 2950
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 5780
Утисци о филму: Знате ли где су Гаравице 280
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 1.9205
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 4260
Ухапшена Нада Томанић у САД: Памте је сарајевски Срби по злу у логору Мразиште на Игману 2745
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 6130
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 1.1080
Фељтон: Век од аустроугарских логора за Србе 1020
Фељтон: Велике силе и Југославенски ратови 1990-их година 370
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 2970
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 2.78510
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 1.9080
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 3.3535
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 5.94337
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 72910
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 1.6358
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 1.8120
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 18.088105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 5410
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 4.82320
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 6.41121
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 7.05448
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 11.03325
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 6210
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 3660
Филм: Aнђео са горе Заглавак 7.23036
Филм: Бог и Хрвати 8.65734
Филм: Више од злочина 7.32564
Филм: Дјеца 3.0795
Филм: Дневник ратног хирурга 9.91540
Филм: Досије Сребреница 5.17916
Филм: Егзодус поново 4.28820
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 4530
Филм: Знаш мене 19.08839
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 71110
Филм: Јаук 4.18910
Филм: Крвава зора у Сердарима 5.23515
Филм: Љуби брата 5.6547
Филм: Мирјана 5.13110
Филм: Мјесто злочина 3.6175
Филм: Мук и Јаук 6.74715
Филм: На Дрини гробница 5.84057
Филм: Никољданске сузе 7.51945
Филм: Побиј, покрсти, протерај 4.98017
Филм: Преживјела сам, идем кући 4.28034
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 6.01625
Филм: Пут у непознато 4290
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 1.8460
Филм: Сарајево - логори за Србе 6.9754
Филм: Спавам на мјесту покоља 5.0215
Филм: Сребреница - издани град 5.46517
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1.9330
Филм: Трново 92 7.57738
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 5.99926
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 4660
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 4950
Холaндиja одбилa изручити Неџада Хeрeнду, злогласног припадника јединица Шеве 480
Хрвaтска eмпaтологиjа: Битнији је појас Газе него ли Олуја 1770
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 8400
Хронологија разбијања Југославије 11.35260
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 2.1805
Цитат Добрице Ћосића који Хрвати, Словенци, Албанци и муслимани (србофоби) највише обожавају 31810
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 1.8775
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 7395
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1.53210
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 8040
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1.49010
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 5520
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 7894
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 4015
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3.30327
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 5615


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links