Муслимански злочини над Србима!
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.

Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 3480
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 11850
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 7245
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 8640
Албански државник Сали Бериша је био умешан у шверц оружја и илегалну трговину органима деведесетих година 110
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 7005
Аргументи за демистификацију Сребренице 279161
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 14175
Биланс хашке (не)правде 202020
Битка: Коридор живота 11424134
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 1810
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 19480
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 185110
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 5845
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 134229
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 3160
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 11640
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 5040
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 6555
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 210415
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 75910
Две (забрањене) приче о Сарајеву 370027
Дволичност правосуђа Босне и Херцеговине: Осуђeни злочинци и дaљe нa слободи 190
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 79315
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 61410
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 96733
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 4400
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 114710
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 3950
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 2240
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 39210
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 1290
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 72610
Досије Синан Морина: Осумњичен за убиство 25 Срба 170
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 2340
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 2490
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 3860
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 6075
Драгиња 103645
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 247525
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 49710
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића 6150
Жртва: Божана Делић 577032
Жртва: Брано Вучетић 772263
Жртва: Горажданске жртве 8455
Жртва: Јован Липовац 1360
Жртва: Мирјана Драгичевић 1752690
Жртва: Осовске жртве 2400
Жртва: Раде Рогић 14742102
Жртва: Слободан Стојановић 1071631
Жртва: Сребреничке жртве 717487
Жртва: Страхиња Живак 841258
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 5875
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 14325
Заборављени геноцид у Сарајеву 207020
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 205910
Збрка око Дана државности у БиХ 1505
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 5285
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 84310
Злочин: Априлски рат 1941 14958180
Злочин: Бањалучке бебе 1992 1316326
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 1357892
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 1132680
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 613821
Злочин: Босански Брод 1992 11634105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 970189
Злочин: Брадина 1992 1503376
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 174210
Злочин: Бреза 1992-1995 13390
Злочин: Булози код Рогатице 1992 7555
Злочин: Високо 1992-1995 14425
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 244610
Злочин: Горажде 1992-1994 385338
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 21712125
Злочин: Доња Лијеска 1992 15532
Злочин: Загони и Крњићи 1992 7780
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 589319
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 12329105
Злочин: Кафић Панда у Пећи 1998 1392189
Злочин: Корићка јама 1941 560352
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 1419488
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 1045127
Злочин: Мостар 1992 831268
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 187515
Злочин: Наташа и Милица 1995 15025112
Злочин: Олуја 1995 2054372
Злочин: Пива 1943 576157
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 356125
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 940725
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 178310
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 524536
Злочин: Пофалићи 1992 440324
Злочин: Придворица код Гацка 1942 627030
Злочин: Радоњићко језеро 1998 778864
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 157610
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 1162477
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 324711
Злочин: Смолућа 1992 16124
Злочин: Стари Брод 1942 916988
Злочин: Тузланска колона 1992 23817119
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 1466939
Злочин: Фочанска Јабука 1992 1491761
Злочин: Фочанска села 1992 6390
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 9370205
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 6932
Злочин: Чардак 1992 241114
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 1129330
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 1131342
Злочина: Агим Рамадани 586049
Злочина: Адем Јашари 14820115
Злочина: Адил Бешић 50
Злочина: Азра Алешевић Башић 546927
Злочина: Алија Изетбеговић 1117291
Злочина: Аљуш Агуши 3000
Злочина: Анте Мошков 1430
Злочина: Анте Павелић 1236639
Злочина: Ахмет Сејдић 582630
Злочина: Бедри Пејани 860
Злочина: Бенито Мусолини 1750
Злочина: Блаж Краљевић 5832
Злочина: Брчански злочинци 632518
Злочина: Вилијам Клинтон 230
Злочина: Гораждански злочинци 9800
Злочина: Драган Викић 2040
Злочина: Ејуп Ганић 3040
Злочина: Зулфо Алић 100
Злочина: Италијанска фашистичка војска 9175
Злочина: Јусуф Празина 12755
Злочина: Луан Хајдарага 70
Злочина: Михаило Апел 1140
Злочина: Мурат Шабановић 626850
Злочина: Мустафа Ђелиловић 240
Злочина: Мустафа Круја 3540
Злочина: Мушан Топаловић 1416987
Злочина: Насер Орић 14674152
Злочина: Окупаторска Војска Косова 90
Злочина: Пандели Мајко 90
Злочина: Призренска лига 1310
Злочина: Рамиз Делалић 946422
Злочина: Рамуш Харадинај 867460
Злочина: Расим Делић 41606
Злочина: Ричард Холбрук 1550
Злочина: Сакиб Махмуљин 10305
Злочина: Сефер Халиловић 22935
Злочина: Харис Силајџић 5440
Злочина: Џафер Куленовић 6301
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 118717
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 7080
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 11670
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 176772
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 206720
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 61120
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 113710
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 151015
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 2990
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 312925
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 11585
Интервју са Аном Ђорђевић: Неће то зло према Србима на добро изаћи 308835
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 376719
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 190210
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 17522775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 8130
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 84415
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 77325
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 6065
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 7180
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 1785
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 136310
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 4480
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 11035
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 5170
Казне нема само за злочине над Србима у БиХ 230
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 17145
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 5910
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8361160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 168715
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 6021169
Књига: И Бог је заплакао над Босном 442146
Књига: И крв је горјела 317115
Књига: Истинита Сребреница 183456
Књига: Јелена '93 571755
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 372615
Књига: Крици и опомена 269010
Књига: Нож 17676260
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 258810
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 104619
Књига: Терор над Србима у Горажду 110714
Књига: Тече крвава Дрина 890593
Књига: Триптих о голготи Срба 422824
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у рат 1992 70421
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 82920
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 61310
Лицемерје спомен-обиљежја на Казанима и ругање србским жртвама у Сарајеву 2065
Логор: Бихаћ 1118725
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 114511
Логор: Брчко 626825
Логор: Виктор Бубањ 445255
Логор: Ликовац 163811
Логор: Орашје 863752
Логор: Оџак 708158
Логор: Силос 13396100
Логор: Челебићи 14676105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 118610
Мајке Сребренице су профитерско удружење 97725
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 5380
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 171614
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 2305
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 7030
Мучитељи Срба се опет извукли 5660
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 17320
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 73110
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 11790
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 145720
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 165510
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 186110
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 5385
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 54510
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 530
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 173910
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 5520
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 86320
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 57910
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 5755
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 5174
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 1960
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 4520
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 82710
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 13415
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 10070
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 4330
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 13245
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 2955
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 11020
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 6190
Парастос за 109 братуначких Срба 65110
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 6865
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 76925
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 5850
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 740
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 17985
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 72810
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 6080
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 10600
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 10705
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 176910
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 10850
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 277410
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 8095
Поука пуковника Ратка Шкрбића 177910
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 11655
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 6055
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 10280
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 23224
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 143010
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 6690
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 5335
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 15020
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 74010
Пронађени остаци српских жртава у Броду 11330
Пут у Сребреницу (или Братунац) 278512
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 23555
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 286514
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 244110
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 27396
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 24070
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 25670
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 25130
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 261217
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 14005
Расизам за српске жртве Сребренице 204525
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 7615
Република Српска 512515
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 18029
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 20071
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 4350
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 5295
Сарајево и за парастос небезбедно 18355
Сарајево је препуно гробница Срба 6420
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 11675
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 84415
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 272137
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 10672227
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 16085
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 6190
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 58210
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 11480
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 7495
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 131920
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 147622
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 19050
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 143010
Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут 185815
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 85521
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 61210
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 9340
Смолућа: Остало је само име 5180
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 2030
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 4290
СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек! 19030
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 4665
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 334325
Србима је пресео повратак у Возућу 7865
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 18710
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 19410
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 193310
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 5900
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 195736
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 101611
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 3780
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 276844
Судити или не судити (2) 493315
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 5920
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 1980
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 4675
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 123820
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 18490
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 60510
У Возући је септембра 1995. био геноцид 11230
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 19804
У паклу Височког логора 3945
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 5090
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 3800
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 320
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3610215
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 12545
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 4840
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 86010
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 4210
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 12850
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 5000
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 498337
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 5300
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 4010
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 15141105
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 338720
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 503921
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 556748
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 830025
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 1650
Филм: Aнђео са горе Заглавак 565636
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 3520
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 17005
Филм: Више од злочина 613264
Филм: Дјеца 21305
Филм: Дневник ратног хирурга 855740
Филм: Досије Сребреница 413416
Филм: Егзодус поново 311420
Филм: Емисија Разбуђивање: Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 640
Филм: Знаш мене 1756439
Филм: Јаук 293310
Филм: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 304210
Филм: Крвава зора у Сердарима 384415
Филм: Љуби брата 43705
Филм: Мирјана 418810
Филм: Мјесто злочина 27215
Филм: Мук и Јаук 555015
Филм: На Дрини гробница 487857
Филм: Никољданске сузе 642145
Филм: Побиј, покрсти, протерај 376317
Филм: Пофалићи - Некад Било 28545
Филм: Преживјела сам, идем кући 327534
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 461825
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 11985
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 7750
Филм: Сарајево - логори за Србе 50484
Филм: Спавам на мјесту покоља 38745
Филм: Сребреница - издани град 316215
Филм: Стари Брод - зелена гробница 6370
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 341130
Филм: Трново 92 589732
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 514126
Филм: Шта је геноцид и манипулација истом 3130
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 5820
Хронологија распада СФР Југославије 922660
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 13205
Црна књига: Аустроугарски злочини на Романији 1914. године 1305
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 9865
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 72510
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 1760
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 63210
Шмит да дође на обиљежавање 30 година од отварања логора Силос у Сарајеву 970
Шта је сведочио покојни Кујтим Бериша против Харадинаја 12315
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 257927


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links