Муслимански злочини над Србима!

   
МУСЛИМАНСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Ова страница је намијењена свима који желе да се боље упознају са муслиманским злочинима над србским народом које су учинили припадници цивилних, (пара)војних и полицијских структура током 20. вијека.

Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина су од стољећима настањена Србима, о чему говоре бројни културно-историјски споменици још из доба Средњег вијека. Штавише и средњовијековном државом Босном управљала је србска династија Котроманића... А прије њих су Немањићи градили бројне православне манастире и цркве по Босни и Херцеговини (манастир Озрен 1284. године, манастир Крупа на Врбасу 1288. године, манастир Тврдош 1277. године итд). Област Старог Раса је територија одакле је основана прва србска држава и подизане православне цркве у 11. вијеку.

Средином 15. вијека у ове крајеве долазе Турци Османлије, који су продрли на Балканско полуострво из Мале Азије, покоравајући све хришћанске народе и државе: Византију, Бугарску, Србију, Црну Гору, Босну... Они су донијели исламску религију и почели да граде џамије. Хришћани су тако били у полуробовском пожају, док су турске аге и паше спроводили терор и страховладу невиђених размјера: Прва брачна ноћ, Трећина приноса, Данак у крви и др.

Турци су са својим крвавим походима ишли све до Беча, гдје су поражени у два наврата: 1529. и 1683. године и од тада су у константном повлачењу. Многи Срби из Старе Србије и Босне не могавши трпити зулум одлазили су у Хазбуршку монархију, гдје је уз границу са Турском  Бечки двор формирао Војну Крајину, од придошлих Срба. Они Срби који су остајали често су дизали устанке против Турака (Невесињска пушка и др.)

Карађорђе Петровић је у Шумадији почетком 19. вијека повео србску националну револуцију за ослобађање од вишевијековног турског робства. Тако је он са својим устаницима 1809. године ослободио за кратко сјевероисточне дијелове Босне. Од његова имена многе турске паше су дрхтале. Како је Први устанак пропао 1813. године, тако је двије године касније Милош Обреновић повео Други устанак, што је резултовало стварањем Кнежевине Србије. У то вријеме Босном и Херцеговином су суверено управљале турске паше, гдје је владао феудални систем.

На Берлинском конгресу јула 1878. године Велике силе (Француска, Енглеска и Русија) су признале државност Црној Гори и Србији, док је Аустроугарска добила право да уђе са својом војском у Босну и Херцеговину и да је присвоји посље 30 година. Аустријанци су наставили  терор према србском православном живљу, што је резултирало оснивање револуционарне организације Млада Босна, чији су чланови на Видовдан 1914. године у Сарајеву извршили атентат са Франца Фердинанда, аустријског надвојводу и престолонасљедника.

Аустроугарска је оптужила Краљевину Србију за умјешаност у атентат и напала је августа 1914. године чиме је започео Први свјетски рат. Срби у Босни и Херцеговини су се први нашли на удару, тако што су убијани, пљачкани или пак одвођени у концентрационе логоре: Добој, Арад, Јиндриховице, Нежидер и др. Многи босанско-херцеговачки Срби су не желећи да служе германској царевини бјежали су према Србији и јављали се у србску војску.

Крајем Великог рата, Аустроугарска се распала, а србска војска је у свом побједоносном јуришу са Солунског фронта јесени 1918. године ослободила све јужнославенске народе до Алпа. Сарајево је ослободила Друга армија, под командом Војводе Степе Степановића 9. новембра 1918. године. Формирана је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је унутрашњом политиком била подијељњна на бановине.

Њемачка, Италија и њихови сателити (Бугарска, Мађарска, Албанија, Румунија...) су 6. априла 1941. године напали Краљевину Југославију и раскомадали је. Највећи дио је припао усташкој Независној Држави Хрватској, гдје је потпала и Босна и Херцеговина. Хрватски и муслимански фашисти су током 1941-1945 починиле геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су бројне концентрационе логоре (Стара Градишка, Јасеновац, Јадовно, Даница, Крушћица и др.), палили су и пљачкали православне цркве, а исто тако у Босни и Херцеговини су почињени стравични злочини  над Србима у Пребиловцима, Старом Броду, Драксенћу, Бихаћу, Дракулићу, Мехином Стању, Шушњару  и др.

У Босни и Херцеговини током Другог свјетеког рата одржана су два засједања АВНОЈ-а, прво у Бихаћу новембра 1942. а онда и у Јајцу новембра 1943. године. Ту су комунистички делегати својим одлукама разбијали србски национални корпус.

Партизани су успјели да истјерају усташе у мају 1945. године, док су комунисти извели социјалистичку револуцију. С тим да посљератне комунистичке власти су забрањивале приче о злочинима над Србима и прогањале свакога ко је јавно причао о томе. Друга Југославија је била саграђена на идеалима братства и јединства, а Босна и Херцеговина је постала једна од федералних јединица.

Један од каснијих вођа муслиманског народа у БиХ, Алија Изетбеговић је 1970. године објавио своје дјело Исламска декларација, шовинистички програм радикалног ислама, због чега је касније хапшен и затваран.

Почетком 1990. године у СФРЈ је промијњен друштвено-политички систем, односно уведено је вишестраначије посље 45 година. У Босни и Херцеговини су побиједиле националне опције, односно муслимани су имали своју странку СДА, Срби су имали СДС, а Хрвати странку ХДЗ... Муслимани и Хрвати су имали сличне циљеве, односно жељели су да СР Босна и Херцеговина постане суверена држава, ван СФРЈ. Они су у јесен 1991. године почели илегално наоружавање преко странака и формирање паравојних јединица (Патриотска Лига, Зелене Беретке, Хрватско Вијеће Одбране, Хрватске Одбрамбене Снаге...).

Са друге стране Срби су вјеровали да ће их савезна војска ЈНА заштити. Србски посланици су у Сарајеву 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину, која остаје дио (треће) Југославије.

Дана 29. фебруара 1992. године у БиХ је спроведен референдум гдје се 62,40% бирача изјаснило за независност БиХ, што је према Уставу било недовољно тј. морало је преко двије трећине. Већ 1. марта 1992. у Сарајеву је Рамиз Делалић Ћело, сарајевски криминалац са сарадницима убио србског свата на Башчаршији, што је најавило крвави рат. Војне снаге Републике Хрватске су 26. марта 1992. године направиле покољ у Сијековцу, код Босанског Брода, али и на Купресу 3. априла 1992. године.


Муслимански екстремисти су напали колону возила ЈНА 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у Сарајеву, која се у складу са договором муслиманског Предсједништва БиХ и Команде Друге армијске области ЈНА о мирном извлачењу. Сличан масакр је направљен у Тузли 15. маја 1992. године...

Током 1992-1995 босански муслимани и Хрвати су углавном ратовали против Срба, који су контролисали двије трећине Босне и Херцеговине. Они су оснивали концентрационе логоре, од којих су најпознатији: Дретељ, Мусала, Силос, Челебићи, Орашје, Оџак, Сребреница, Горажде и др. Исто тако направљени су стравични злочини над Србима у Сребреници и околини, Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др. 

НАТО авијација се умјешала 30. августа 1995. године тако што је бомбардовала положаје Срба у Босни, што је касније помогло хрватским и муслиманским снагама да освоје добар дио територија: Озрен, Петровац, Сански Мост, Кључ и др. А Војска Републике Србске је ослободила Сребреницу и Жепу јула 1995. године.

Босанско-херцеговачки рат је окончан у Дејтону 21. новембра 1995. године, тако што су делегације три народа потписале споразум: муслиманска (представник Алија Изетбеговић), хрватска (представник Фрањо Туђман) и србска (представник Слободан Милошевић). Према том споразуму пет сарајевских општина: Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Грбавица  је припало муслиманско-хрватској федерацији, док су Шипово и Мркоњић Град враћени у Републику Србску. У фебруару и марту 1996. године око 150.000 Срба Сарајлија је напустило свој завичај...

Ова страница је намијењена за документа, видео снимке, слике и приче преживјелих. Ако видите да нешто недостаје слободно нам пошаљете свој документарни материјал преко Контакт (стране) форме.


Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1,5770
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 2,2170
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 1,6655
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 2,0085
30 година на путу до истине: Обиљежавање страдања Срба у Фочи 7015
Акција Требевић: Кaко je убиjeн бистрички Бабо - Цaцо 1993. у Сарајеву 1,5610
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 2,8465
Америчка слобода није бесплатна или какве везе има Украјинска криза са Балканом 1,73125
Аргументи за демистификацију Сребренице 3,80270
Атиф Дудaковић нa слободи - кaтaстрофa и фaрсa 2,2205
Бестидне муслиманске лажи о Сарајевском егзодусу 1996 2465
Биланс хашке (не)правде 3,29320
Битка: Коридор живота 12,804139
Бихаћко стратиште: Јаук са Гаравица вјечна опомена 1,1150
Божидар Мркајић: У муслиманском логору Силос смршао 50 килограма 2,9650
Братуначка младост тамо далеко – Горица Ђукановић 2,90210
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 1,6165
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 2,29429
Врата вечности (Добојски мученицима) 3320
Где су Хрвати, Словенци, Албанци и Македонци на Берлинском конгресу 1878. године? 1,33715
Геноцид без казне 1,02310
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1,5390
Годишњица Брионског пленума: Пад Ранковића 56010
Годишњица злочина у Кукавицама крај Горажда 2,1860
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 1,6960
Годишњица страдања 48 српских војника у Будучином Потоку у Босни (јунски масакр) 1,1020
Годишњица страдања војника у Тузланској колони 1,6565
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 3,53015
Гради се спомен црква у Јошаници за Никољданске жртве из 1992. године 1,76710
Гранатирање Фоче 1992: Злочин за који није нико одговарао 7490
Две (забрањене) приче о Сарајеву 5,23332
Девет година од злочина у Бјелогорици крај Рогатице 1,81115
Дечак светац: Слободан Стојановић из зворничке Каменице је канонизован за светитеља СПЦ 1,20310
Директор ЈУСП Јасеновац је поднео оставку: Не желим бити дио негационизма и ревизионизма о НДХ 1360
Добојски логор: Помен за српске жртве првог казамата у модерној Европи 2780
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 1,48810
Докази o злочинима над босанским Србима и на видео-тракама 1,95533
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 1,5710
Досије Вишеград: У Влаховићима је Ахмет Сејдић предводио муслиманске снаге у масакру над Србима цивилима 1,07610
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 2,28215
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 1,3530
Досије Добровољачка: Исповјест Данила Берибаке о сарајевском паклу у мају 1992. године 1,2365
Досије Добровољачка: Нашу децу су мртву касапили у Сарајеву 1992. године 5725
Досије Зеница: Српски логораши спаљивани 1992. у пећи Жељезаре свједоче извјештаји КЕБС 2,95436
Досије Игман: Како је убијен Јадранко Главаш 1993. године изнад Сарајева 6380
Досије Јошаница: Кaко je Рaдe Благојевић прeживио крвaви Никољдaн 1992. код Фоче 5500
Досије Козара: Муслиманске милиције на страни НДХ 1942. године 2340
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 1,1250
Досије Мостар: Силовање Србкиња у логорима ХОС и ХВО 1992-1995 78015
Досије Пофалићи: Почетак етничког чишћења у Сарајеву 1992. године 7690
Досије Пребиловци: Свједочанство Мехмеда Салковог Тиквеша из Шурманаца 730
Досије Сарајево: Злоглaсни логор "Силос" подсjeтник нa стрaшну судбину босанских Србa 1,21815
Досије Сарајево: Како је убијен Гојко Стојановић у Храсничком логору 1992. године 9380
Досије Сарајево: Како је убијен Драшко Вукосав 1992. године 1,9645
Досије Сарајево: На Казанима убијено 1.000 Срба 9630
Досије Сарајево: Нацисти би позавидели Хусеину Мујановићу за тортуре у Храсничком логору 7970
Досије Сарајево: Сенад Џанановић и Един Гаџо осуђени за ратне злочине над Србима на Алипашином Пољу 1,94710
Досије Сарајево: Слушaо сaм свaки дaн вриску и гaлaму у зaтвору Хрaсничког логора 7530
Досије Силос: Лео Капетановић, најмлађи логораш у Тарчину код Сарајева 62710
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 1,1990
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 1,2610
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 1,3360
Досије Тузла: Градоначелник Селим Башлагић донео одлуку о нападу на колону ЈНА 1992. године 6360
Досије Чемерно: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 1,8440
Доступан списак са именима убица из муслиманске јединице "Шеве" 2,6175
Драгиња 2,27445
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 3,43425
Емисија: 40 секунди истине: Сарајево није ослободила Армија БиХ, већ Дејтон (НАТО помогао) 7460
Емисија: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1,7590
Емисија: Божић у Кравици - 20 година касније 2,7925
Емисија: Јасеновачки логораш Славко Милановић о Козарачкој епопеји 530
Емисија: Коме сметају мртви Срби у Гостовићу 4,03510
Емисија: Пофалићи - Некад Било 3,8565
Емисија: Разбуђивање - Ратне приче из Вогошће 1992-1996 6420
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 1,1080
Емисија: Разбуђивање - Фочански опоменик - Душанка Лаловић 3505
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 2,1155
Емисија: Страдање Срба у средњем Подрињу 5,30430
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 1,4990
Епископ Сергије: Гаравице нећемо, не можемо и не смемо заборавити 2630
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића, код Сребренице 1,7170
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 9290
Жртва: Божана Делић 9,58332
Жртва: Брано Вучетић 8,96063
Жртва: Гламочке жртве 3620
Жртва: Горажданске жртве 1,9105
Жртва: Миострашчке жртве 3330
Жртва: Мирјана Драгичевић 21,27995
Жртва: Мостарске жртве 1513
Жртва: Осовске жртве 1,2760
Жртва: Раде Рогић 26,281107
Жртва: Слободан Стојановић 16,69031
Жртва: Сребреничке жртве 8,78287
Жртва: Страхиња Живак 10,99458
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 1,39410
За убиство 16 Срба у Сердарима 11 година затвора 2,2255
Заборављени геноцид у Сарајеву 2,98520
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 2,84210
Зауставимо Дејтонску пропаганду 5,51785
Зашто се не разумемо: Отимање 'лебца се не прашта 6659
Зборник "Стари Брод" премијерно ће бити представљен 24. и 25. маја 2024 1565
Збрка око Дана државности у БиХ 1,1715
Зворник 2024: Одата почаст палим српским браниоцима и обиљежена годишњица ослобођења 1350
Зликовац Цацо и данас у срцима Сарајлија 700
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 2,01210
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 1,60010
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 1,47428
Злочин: Бањалучке бебе 1992 15,33131
Злочин: Башчаршија у Сарајеву 1992 (Крвава свадба) 16,764102
Злочин: Бјеловац код Братунца 1992 13,97585
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 7,60721
Злочин: Босански Брод 1992 14,230105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 (Сарајевски Ромео и Јулија) 12,02289
Злочин: Брадина 1992 (етничко чишћење) 17,51576
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 3,50910
Злочин: Бреза 1992-1995 2,9900
Злочин: Булози код Рогатице 1992 2,4695
Злочин: Високо 1992-1995 (етничко чишћење) 3,4085
Злочин: Вршани код Бијељине 1944 2200
Злочин: Вучиловац код Брчког 1992 9510
Злочин: Гаравице код Бихаћа 1941 8,34351
Злочин: Глођанско брдо код Зворника 1992 5,97210
Злочин: Горажде 1992-1994 7,33738
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 24,953129
Злочин: Доња Лијеска код Вишеграда 1992 2,9362
Злочин: Драксенић код Дубице 1942 (Крвава литургија) 10,20568
Злочин: Загони и Крњићи 1992 2,1690
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 8,05419
Злочин: Јошаница код Фоче 1992 15,562105
Злочин: Корићка јама 1941 8,84052
Злочин: Кравица код Братунца 1993 (Божићни покољ) 17,65888
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 12,38027
Злочин: Миострах код Цазина 1941 6550
Злочин: Мостар 1992 10,46873
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 4,37015
Злочин: Наташа и Милица 1995 (Сарајевске дјевојчице) 17,617112
Злочин: Олуја 1995 25,26075
Злочин: Пива 1943 9,37377
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 5,08720
Злочин: Поникве код Чајнича 1993 5,69430
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 11,90225
Злочин: Породица Ђорем у Сарајеву 1995 1400
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 3,14410
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 6,96536
Злочин: Пофалићи 1992 (Ново Сарајево) 7,59524
Злочин: Придворица код Гацка 1942 8,54430
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 (Босанско Подриње) 3,08710
Злочин: Сарајево 1941 5,4585
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 13,76377
Злочин: Скелани код Сребренице 1993 6,32811
Злочин: Смолућа код Тузле 1992 3,7674
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 12,72193
Злочин: Тузланска колона 1992 (Напад на ЈНА) 26,905119
Злочин: Убиство породице Пајдаковић у Хотоњу код Сарајева 1992 9010
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 20,29744
Злочин: Фочанска Јабука 1992 17,67961
Злочин: Фочанска села у Босни 1992 2,7443
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 13,848235
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 2,2367
Злочин: Чардак код Дервенте 1992 (Васкршњи покољ) 4,54014
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 13,32530
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 13,96542
Злочинац: Авдага Хасић 8480
Злочинац: Адемага Мешић 7100
Злочинац: Адил Бешић 1,1110
Злочинац: Азра Алешевић Башић 7,85527
Злочинац: Алија Изетбеговић 14,76996
Злочинац: Амин Хусеини 8470
Злочинац: Амир Кубура 6270
Злочинац: Аугуст Шмидубер 8160
Злочинац: Ахмет Сејдић 8,25530
Злочинац: Брчански злочинци 7,99618
Злочинац: Вилијам Клинтон 1,3220
Злочинац: Гораждански злочинци 2,1460
Злочинац: Дервентски злочинци 5010
Злочинац: Драган Викић 4,0200
Злочинац: Едхем Годињак 6590
Злочинац: Ејуп Ганић 2,4250
Злочинац: Енвер Хаџихасановић 5950
Злочинац: Зулфо Алић 2,0780
Злочинац: Изет Нанић 2,7960
Злочинац: Јајчански злочинци 5250
Злочинац: Јединица Шеве 1,3280
Злочинац: Јован Дивјак 1,7550
Злочинац: Јунуз Ајановић 3220
Злочинац: Јусуф Празина 6,9905
Злочинац: Клаус Кинкел 1,0190
Злочинац: Купрешки злочинци 8320
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 5770
Злочинац: Михаило Апел 1,7590
Злочинац: Мурат Шабановић 8,63850
Злочинац: Мустафа Ђелиловић 1,0710
Злочинац: Мушан Топаловић 19,58487
Злочинац: Насер Орић 19,554152
Злочинац: Осман Растодер 9410
Злочинац: Рамиз Делалић 15,28922
Злочинац: Расим Делић 6,5346
Злочинац: Ричард Холбрук 1,1610
Злочинац: Русимир Хаџихусеиновић 1,0280
Злочинац: Сакиб Махмуљин 3,1935
Злочинац: Сарајевски злочинци 63010
Злочинац: Сафет Оручевић 8030
Злочинац: Селим Бешлагић 1,1710
Злочинац: Сефер Халиловић 5,1825
Злочинац: Фехим Спахо 1,1290
Злочинац: Фочански злочинци 4280
Злочинац: Харис Силајџић 2,9870
Злочинац: Хусеин Ђозо 8150
Злочинац: Црна Легија 10,17239
Злочинац: Џафер Куленовић 3,5031
Злочини над Србима у Возући: Скeлeт „дрмa“ прaвосуђe 1,94917
Знакови поред пута: Коме сметају слике убијене дјеце у Братунцу? 89315
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 1,6790
Извештај са београдске премијере филма Анђео са горе Заглавак 2,1440
Извештај са марша Стазама егзодуса - Возућа 2015 2,67072
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 3,02720
Извештај са промоције књиге "Сребреничка подвала" у Новом Саду 2. априла 2015 1,53320
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 1,95710
Илија Јуришић ослобођен оптужби за Тузланску колону 2,46215
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 1,1350
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 4,37930
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 2,1485
Интервју са Антуном Милетићем југословенским ловцем на нацисте 1550
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 4,97119
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 2,90710
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 19,181775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 1,8720
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 2,59615
Исповест борца Ал Каиде: Крвљу сам писао историју Босне и Херцеговине 1,60425
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 2,08110
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 1,1985
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 2,31610
Исповјест Слободана Мркајића: Три године сам био у муслиманским и хрватским логорима смрти 1,5285
Историчар Салих Селимовић о пореклу и језику босанских муслимана 2,0605
Језик и писмо: Шест деценија од српског самопорицања 4,54414
Како је 2004. настао "извештај" о Сребреници 2,5965
Како је историја из 1941. обликовала историју 1991. године 1830
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 1,5920
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 9,567160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 2,52315
Канадски генерал Луис Мекензи: Муслимaни су пaлили српскa сeлa и убиjaли њиховe стaновникe у Босни деведесетих година 7759
Карло Бозола: Велики број сахрањених у Сребреници 1995. донесен из других места БиХ 1590
Књига: Анатомија зла НДХ 4910
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 7,758174
Књига: И Бог је заплакао над Босном 5,81246
Књига: И крв је горјела 4,56315
Књига: Истинита Сребреница 3,31456
Књига: Јелена '93 8,04555
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 4,90715
Књига: Крици и опомена 4,05810
Књига: На Балканском фронту 6321
Књига: Нож 23,453276
Књига: Под царским вешалима 6060
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 4,39910
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 2,15119
Књига: Терор над Србима у Горажду 2,56414
Књига: Тече крвава Дрина 12,965112
Књига: Триптих о голготи Срба 5,64324
Кога је угостио КК Партизан: Кукоч и Рађа у београдској Арени 2024. године 30415
Који се то дугови враћају Французима? 1,91817
Коначно: Подигнуте прве оптужнице за ратни злочин у Јошаници код Фоче 1992. године 6025
Крвава свадба у Сарајеву 1. марта - увод у босанско-херцеговачки рат 1992 1,65721
Крвави Божић у Кравици 9705
Крвави Божић у Кравици 1993 2105
Крвави Младенци 1942 - Старобродским мученицима 2485
Крећу нове тужбе српских логораша из сарајевског Силоса против бивших припадника Армије БиХ 4525
Култура лажирања: Муслиманска пропагадна надувава број убијене дјеце у Сарајеву деведесетих година 9355
Култура сјећања: Почaст стрaдaлимa Србима нa Мeхином стaњу од усташког ножа 1260
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 1,67420
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 1,53210
Ливањске јаме 1850
Логор: Бихаћ 13,37625
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 2,32511
Логор: Брчко 8,56825
Логор: Виктор Бубањ 7,93755
Логор: Дервента 7540
Логор: Мостар 1,4600
Логор: Орашје 11,06052
Логор: Оџак 10,23158
Логор: Силос 16,843100
Логор: Челебићи 17,888105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 2,27210
Мaсaкрирaнe српскe породицe средином 1992. године у Сарајеву и Мостару 4710
Мајке Сребренице су профитерско удружење 1,89525
Мамон (похлепа) у Ватикану 2700
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 1,2920
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 2,55914
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 1,1365
Муслимани у саставу апаратуре Независне Државе Хрватске 1941-1945 9290
Мучeници Придворaчкe jaмe конaчно ћe имaти достоjно спомeн-обиљeжje 1,5710
Мученичка смрт Раде Рогића из Санског Моста 1995. године 9520
Мучитељи Срба се опет извукли 1,4010
На српској земљи у Федерацији Босне и Херцеговине нелегално је изграђено девет џамија 5870
Најава документарног филма "Свједок" о раду Др. Зорана Станковића 2110
Најава: Београдска промоција филма Гаравице биће 21.02.2024 2435
Најава: Обиљежавање 30 година од страдања Срба у Кравици код Братунца биће 5. јануара 2023 6095
Најмање 104 српске масовне гробнице у БиХ 1992-1995 2,6310
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 1,71910
Неиспричана прича: Како је Драган Викић смјестио логор Славиши Ћоровићу 1992. у Сарајеву 2,76137
Нема места за Србе у Сарајеву – случај породице Бабић 2,2150
Неуспјешни референдум у Босни и Херцеговини: Чињенице и заблуде 1,2220
Није било: Сребреница и Братунац 6130
Нико није кажњен за стравичан злочин над Србима у Јошаници код Фоче 6850
Нису сви Хрвати усташе, има нешто и муслимана 64410
Њујорк 2024: Ми говоримо, јер они не могу – Срби који су доживели злочине сведочили у УН 1185
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 2,50920
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 2,48210
Обиљежавање 22. годишњице Сарајевског егзодуса у Бијељини 2,82210
Обиљежавање 23 године од злочина у Добровољачкој, у Сарајеву 1,3085
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора "Силос" у Сарајеву 1,43410
Обиљежавање: 26 година је прошло од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 1,0180
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 2,64610
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 1,3080
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 1,65620
Обиљежено 19 година од егзодуса сарајевских Срба 1,34810
Обиљежено 20 година од повратка бораца ВРС са Лисаче 1,3175
Обиљежено 22 године од ослобођења Брода 1,2314
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 1,0610
Објављена сведочанства 7.536 Срба о паклу логора у усташкој НДХ 2880
Одговор Општинском вијећу Хаџићи о ноторним лажима за ДКЛ "Силос" у Сарајеву 1,3520
Одобрeно изручeњe злочинца Адема Костјеревца из САД у Босну 1,59710
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 86625
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 2,4645
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 1,7560
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 2,1025
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 1,2345
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 4500
Отворено писмо министру Небојши Стефановићу 2,0310
Отворено писмо српској јавности и политичарима од групе грађана регије Бирач 1,3810
Парастос за 109 братуначких Срба 1,66410
Парастос за 126 бораца ВРС који су убијени на Глођанском брду код Зворника 1,6125
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 1,69125
Парастос и молитвено сјећање на српске жртве у Осову крај Рогатице 1,5370
Парастос србским жртвама у Кравици код Братунца ће бити 5. јануара 2022. године 1,0790
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 2,7395
Парастос у Сердарима: 30 година муслиманског злочина над Србима код Котор Вароши 6075
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 1,62310
Пивска дола 1943 7750
Пивска трагедија 1943 7305
Поворка сјећања у Београду: Снимљена завршна сцена филма Свједок 22. мај 2022 6470
Позив на парастос убијеним Србима у Милићима, Зворнику, Сребреници и Братунцу 1,5110
Покрeнутa инициjaтивa урeђeњa кладушког локaлитeтa Мeхино стaњe у БиХ 1070
Помен убијеним Србима у Пучилама код Бијељине 30.8.2015 1,9280
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 1,9335
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 2,66310
Порука са Озрена: Над српским народом почињен злочин 2,0250
Посета Миостраху код Цазина: Исповест Мирослава Максимовића 4780
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 3,69410
Потресна исповјест Славка Грабовца из Босанског Брода 1,6615
Поука пуковника Ратка Шкрбића 2,77710
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 2,0495
Први парастос за 500 српских жртава у Сребреници 1,5285
Премијера документарног филма "Гаравице" у Бањалуци доживјела велики успјех 42410
Премијера филма "Анђео са горе Заглавак" у Београду 12.9.2014 1,9080
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 3,7884
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 2,35910
Приведен Менсур Петљо, мучитељ из Брчког 1,6120
Припадник бужимске 505. бригаде Мехмед Алешевић осуђен на пет година затвора 6540
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 1,5105
Прогони и убиства Срба у Источној Босни 1914-1915 3,2660
Промовисана монографија погинулих бораца ВРС и цивила из Фоче 1,68210
Пронађени остаци српских жртава у Броду 2,0130
Пут у Сребреницу (или Братунац) 3,75712
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 3,1515
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 3,75519
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 3,27710
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 3,6256
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 3,2470
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 3,4480
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 3,3090
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 3,56422
Разговори о Сребреници од 18. до 21. јула 2016. у Београду 2,3395
Расизам за српске жртве Сребренице 2,99125
Рат у Босни и Херцеговини: Некажњени злочини 1,9435
Република Српска 7,08215
Романија 1943: Злодјела Црне Легије над породицом Неђа Симовића 70420
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 3,4079
Са сарајевских гробаља уклањају 13 000 српских гробова, а кости спаљују 3,0421
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 1,3850
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 1,4735
Сарајево и за парастос небезбедно 2,7455
Сарајево је препуно гробница Срба 1,5540
Сарајевска туга - Епитаф Милици и Наташи 5550
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 2,0215
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 5880
Сва српска страдања на Божић, од мађарских фашиста до Насера Орића 1,76615
Свједочење Eдина Гaрaплиjе: Тајна јединица Шеве су убијале у Сарајеву по налогу врха СДА 6100
Селективно сећање горе од заборава 915
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 4,12037
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 11,753227
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 9240
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 3,1785
Сјећање и парастос за српске жртве у Факовићима, крај Братунца 1,5450
Сјећање на Башчаршију: Гардовићи надживјели пуцањ у Сарајеву 1570
Сјећање на егзодус 120.000 сарајевских Срба 1,39110
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 2,0960
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 2,4615
Скaндaл у школском рeчнику: Погрдни изрази за Србе и православце 2,28820
Случај Гостовићи: Жртвама не дају мира 2,42522
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 2,7530
Случај Дражена Ловрића: Припадник ХВО откупио казну за ратни злочин у Мостару 1140
Случај Душaна Дуњића: Отровaн дaн прe свeдочeњa 2,34010
Случај полицајца Драгана Ђурића: Медијско шминкање фанатичног злочина 1,94521
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 2,47110
Сма­ње­на ка­зна окри­вље­ном за зло­чин над Ср­би­ма: Хусеин Мујановић на слободи 4400
Смолућа: Остало је само име 1,3450
Снима се филм о страдању Ледића код Сарајева: Чико, ја сам жив немој да ме убијеш 1,0850
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 1,4440
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 1,4425
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 4,27225
Србија да покрене резолуцију о геноциду 1991-1995 над Србима у Крајини и Хрватској 1665
Србима је пресео повратак у Возућу 1,7785
Сребреница је највећи пропаганди успех од 1945. године на овамо 1,17710
Сребреница, докле више или Циркус који много кошта 6955
Сребреница: Усвојена резолуција о страдању српског народа у 20. вијеку 95110
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 2,90510
Сребренички Велики злочин (Magnum Crimen) 1350
Српске жртве у БиХ неће бити пронађене ако их Горан Салиховић настави тражити 1,4270
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 1,96511
Страдалници клетву шаљу 1910
Страхиња Курдулија је сондама претражио јаме безданице у НДХ и направио атлас геноцида 4060
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1,9390
Судбина Србије и Срба одређена у Дрездену 1928. године 3,98544
Судити или не судити (2) 6,21215
Суђење Атифу Дудаковићу: Крвави трагови Петог корпуса у Босанском Петровцу и Кључу 2190
Сузо моја, не чами, потеци (Слободану Стојановићу) 84020
Суљо Карајић осуђен на 18 година затвора за ратне злочине код Бихаћа 5750
Теза о ткз. Сребреничком геноциду је нетачна, недопустива и правно неприхватљива 1800
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 1,0490
Тужилаштва Словеније, Хрватске и БиХ као саучесници злочина над Србима деведесетих година 86915
Тужилаштво БиХ подигло нове оптужнице за злочине у Јошаници, Вишеграду и Чајничу 1992-1993 3840
У Берну ухапшен крвник Насер Орић 2,00320
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 2,7330
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 1,36110
У Возући је септембра 1995. био геноцид 1,9200
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 2,9464
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 1,57710
У паклу Височког логора 1,3335
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 1,3270
У сјећању: Војислав Чаркић (1937-2024) 1435
У сјећању: Славко Јовичић Славуј (1953-2022) 1,95910
У Тарчину одржана комеморација жртвама злогласног сарајевског логора "Силос" 1,1200
У Федерацији БиХ живи данас 50.000 Срба, а прије рата било их је 500.000 8230
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 1,0050
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 4,422215
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 4530
Ускоро Атлас злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1990-их година 7230
Утисци о филму Гаравице - Пројекција у Београду 18. марта 2024 21010
Утисци о филму: Знате ли где су Гаравице 1930
Ухапшен вођа „Ел муџахедина“ Сакиб Махмуљин 2,0755
Ухапшен командант 43. бригаде муслиманске ткз. Армије БиХ Рамиз Дураковић, крвник из Подриња 960
Ухапшен Милан Шимић због убиства Срба цивила у Сребренику 1994. године 5650
Ухапшена Нада Томанић у САД: Памте је сарајевски Срби по злу у логору Мразиште на Игману 4635
Ухапшено 13 припадника муслиманске ткз. Армије БиХ са подручја Коњица осумњичени за злочине над Србима 7490
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 1,2350
Фабрика лажи: Злокобне оптужбе Муамера Зукорлића против Србије и Срба 16260
Фељтон: Век од аустроугарских логора за Србе 2090
Фељтон: Велике силе и Југославенски ратови 1990-их година 1180
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 4040
Фељтон: Злодела Хрвата и муслимана после Сарајевског атентата 3,17510
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 2,2050
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 3,6985
Фељтон: Како су издани и прогнани Озрен, Возућа и Криваја 6,11237
Фељтон: Муџахедини у Босни и Херцеговини 1990-их 1,20210
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 2,0388
Фељтон: Погром и егзодус Срба из Сарајева 1990-их 2,1360
Фељтон: ПРОГОН И УБИСТВА САРАЈЕВСКИХ ЉЕКАРА 1992-1996 18,529105
Фељтон: Ратни хероји у бијелим мантилима: Сарајево 1992-1996 7590
Фељтон: Ратно Сарајево - Логори за Србе 1992-1995 5,13420
Фељтон: Сећање Срба на муслиманске зулуме под командом Насера Орића 6,70921
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 7,35348
Фељтон: СРПСКЕ ЖРТВЕ У БОСАНСКОМ ПАКЛУ 1992-1995 11,72125
Фељтон: Страдање сребреничких Срба у три рата 1695
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 8140
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 5080
Филм "Неђо од Љубушког" као подвала и фалсификат историје 2535
Филм: Aнђео са горе Заглавак 7,49936
Филм: Бог и Хрвати 9,00134
Филм: Више од злочина 7,51464
Филм: Дјеца 3,2185
Филм: Дневник ратног хирурга 10,13340
Филм: Досије Сребреница 5,34816
Филм: Егзодус поново 4,47920
Филм: Емисија Печат: Сарајевски логор за Србе - Храсница 5560
Филм: Знаш мене 19,32139
Филм: Исповјест Слободанке Младић из Храсничког логора (жртва силовања) 89410
Филм: Јаук 4,40610
Филм: Крвава зора у Сердарима 5,41615
Филм: Љуби брата 5,8737
Филм: Мирјана 5,30610
Филм: Мјесто злочина 3,7825
Филм: Мук и Јаук 6,90115
Филм: На Дрини гробница 5,98657
Филм: Никољданске сузе 7,67345
Филм: Побиј, покрсти, протерај 5,18917
Филм: Преживјела сам, идем кући 4,44734
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 6,25825
Филм: Пут у непознато 5060
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 2,0190
Филм: Сарајево - логори за Србе 7,3324
Филм: Спавам на мјесту покоља 5,1955
Филм: Сребреница - издани град 5,79117
Филм: Стари Брод - зелена гробница 2,1350
Филм: Трново 92 7,85338
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 6,15526
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 6360
Филм: Чико ја сам жив, немој да ме убијеш 6060
Холaндиja одбилa изручити Неџада Хeрeнду, злогласног припадника јединица Шеве 2070
Хрвaтска eмпaтологиjа: Битнији је појас Газе него ли Олуја 3200
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 1,1430
Хронологија разбијања Југославије 11,74460
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 2,3345
Цитат Добрице Ћосића који Хрвати, Словенци, Албанци и муслимани (србофоби) највише обожавају 48010
Црни Јасен (Пробој логораша из Јасеновца) 1785
Четврт вијека ћутњe о нajвeћeм Држaвном концeнтрaционом логору "Силос" зa Србe у Сaрajeву 2,0515
Чињенице о "Олуји" које треба да знате ви и ваши потомци 88810
Џевад Мамутовић осуђен на само годину дана за мучење Срба у бихаћком логору 1,68910
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 9330
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 1,69110
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 2. јула 2022. у Братунцу 6840
Шта је сведочио Фахрудин Радончић у Приштини: Убиство српског свата у Сарајеву је наручила Алијина СДА 9294
Шта је срамота, а шта понос и ко има ауторитет да то одређује 5355
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 3,45127
Шуцкори кренули у Џихад још 1914. године 7405


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.

Skip Navigation Links