Парастос за Владимира Радоичића биће 30.09.2018 - www.zlocininadsrbima.com

23. септембар 2018.


Парастос за Владимира Радоичића биће 30.09.2018


Драга браћо и сестре,

овим путем вас позивамо да дођете у недељу 30. септембра 2018. године у 11,30 сати на београдско гробље "Орловача" (парцела бр. 2, гробно место 838), где ће се служити парастос за Владимира Радоичића, припадника Војске Југославије који је међу првима погинуо на караули Кошаре, према албанској граници.

Ова караула Кошаре је по злу чувена јер су албански терористи из ОВК током 1990-их година у том рејону имали своје шверцерске канале, преко којијх су из Републике Албаније преносили илегалним путевима оружје, како би наоружавали своје сународнике на АП Косово и Метохији. Припадници ВЈ су спречавали те незаконите радње и били мета албанских злочинаца који су имали помоћ од НАТО логистике.

Владимир Радоичић, стар свега 19 година је заједно са још неколико припадника ВЈ Илија Павловић, Миладин Гобељић, Мирослав Јоцић и Милош Павловић... погинуо тог кобног 30. септембра 1998. године у рејону карауле Кошаре. Његово тело је тек касније предато породици која је водила жестоку борбу да се погибија њиховог детета не заборави, као и то да добију објашњење зашто је он као неискусан војник са скраћеном обуком послат на тако опасан терен.

Зато позивамо и вас да дођете на парастос и да покажемо породици Радоичић да Владимир иако је погинуо на светој земљи није заборављен, јер погибија Владимира није трагедија и бол само породице Радоићић, већ васколиког Србства.

 

 

Извор: zlocininadsrbima.com
23.09.2018.

 
Оцените нам овај чланак:
Посећено је: 2013  пута
Број гласова: 26


Поделите ову вест, нека се чује истина...


Skip Navigation Links