Системско-лажовска песма која је погодила суштину - www.zlocininadsrbima.com

29. април 2016.


Системско-лажовска песма која је погодила суштину


Још од оног времена, оне бурне 2010. године када је сајт Јутјуб лансирао у орбиту "уметника" Екрема Јеврића, са песмом "Кућа пос'о", не памти се да је, међу српским говорним подручјем, било снимка са енормном гледаношћу. Тако и сада... Српска група Београдски Синдикат, снимила је спот за своју песму "Систем те лаже", коју су објавили 19. априла 2016. године на истом порталу.

Датум објаве снимка намерно наводим јер је то било свега пар дана пред локалне и парламентарне изборе у Србији. Први дан снимак је имао милион прегледа, други дан милион, трећи дан милион... Ево сада је десет дана како се снимак "врти" на интернету, има безмало шест милиона прегледа. Од тога 104.638 их је означило да им се снимак свиђа, а само 2.532 да се не свиђа.

На свим познатим друштвеним мрежама је објављена. Буквално усијао не само Србију, већ и комшијске државе, поготово оне са којима смо пре четврт века били у "братско-јединственој заједници". Ни дијаспора није остала равнодушна на стихове Београдског Синдиката. Они су препознали разлог наупштања своје домовине, што свакако није само рат. Ратови су завршени одавно.

А ови што су остали на Балкану, препознају шта их то гуши и дави. Виде и сами да се власт мења, оду једни, дођу други, па онда дођу трећи, да би се опет вратили други, па опет први... и тако у круг, у бесконачност. Али систем остаје исти. Систем који већ деценијама нас гази, као велика грудва снега, систем нико није померио ни за милиметар.

Читава помама за овим новијим снимком можда и не би била толико занимљива, да се ботови Вође преко друштвене мреже нису огласили, пошто, без обзира на његово потписано име, не верујем да је толико докон да блејачи по друштвеним мрежама. Одговор ботова, на питање да ли је Вођа видео спот за песму, био је више него лицемеран... "Упрaво сaм видeо. Хвaлa. Рaзумeм тe момкe. Морaмо дa сe боримо jaчe и урaдимо вишe зa будућност млaдих!".

На музику у Синдикатовом споту ретко ко да је обратио пажњу. Обратили су пажњу само они којима овај систем итекако одговара, односно који мисле да су недодирљиви и да ће из систем вечито штитити. Па је испало да је музика украдена и да ће спот бити избирсан. Не би ме зачудило, мада ако до тога дође, песма ће имати још већу популарност, као и све забране у нас Србаља.

Шта ће се дешавати у будућности са том песмом и са тим момцима стварно не знам, можемо заједно да нагађамо. Мени је драго да је на самом крају спота послата јако добра порука. Да они робови у плавим оделима и кацигама, нису народни непријатељи, већ неко ко треба да помогне да "ово царство падне".

И то је суштина. Доста је било тровања!

 

Томислав Ковач
29.4.2016.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1712  пута
Број гласова: 17

Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Колинда као (ш)пијун англо-саксонске политике
Објављено: 3. septembar 2019.     Има 437 прегледа и 20 гласова.

Спортски резултати Салета Ђорђевића више нису битни
Објављено: 3. avgust 2019.     Има 848 прегледа и 35 гласова.

Аутошовинизам: Прича из Вуковара
Објављено: 28. novembar 2019.     Има 981 прегледа и 55 гласова.

Зашто им помажете? Да, баш ви! Зашто им помажете?!
Објављено: 15. maj 2016.     Има 1099 прегледа и 28 гласова.

Револуција и рат који су изменили свет: Сто година правих лажи
Објављено: 8. novembar 2017.     Има 1210 прегледа и 32 гласова.

Skip Navigation Links