Годину дана наше борбе за истину и сећање на српске жртве - www.zlocininadsrbima.com

14. јул 2015.


Годину дана наше борбе за истину и сећање на српске жртве


Ево гледамо баш у календар и видимо да је прошло тачно годину дана од како је овај сајт zlocininadsrbima.com угледао светло дана на интернету. Можда неком звучи ово као мало тај временски период, али нама свакако не, јер за тих годину дана смо учинили доста посла.

Наш превасходни циљ јесте да очувамо сећање на страдање наших сународника на балканском простору у периоду 20. и 21. столећа. Управо тада је проливено много српске крви за рад туђих интереса и наше слободе. Наши преци, свих узраста, полова и професија су убијани само зато што су Срби.

 

 

 

Имали смо низ потешкоћа око организовања самог сајта: техничке, финансијске, организационе природе, али нисмо се предавали. Нисмо, јер смо знали да радимо важну и одговорну ствар. Подршка и савети су нам свакако значили од људи који су имали искуства у оваквом раду.

Поред објављивања вести о парастосима, сећањима на убијене и мучене жртве (до сада преко 880), објављивали смо и ставове, мишљења аутора из ове бранше. Желели смо да на тај начин  укажемо њима захвалност и поштовање за њихово ангажовање на овом путу, путу истине и националног освешћивања. Управо то је оно што мислимо да нам (као народу) недостаје: национална свест и одговорност. Ако су се наши преци борили и животе давали у Балканским ратовима, Првом и Другом светском рату, Отаџбинском рату за нас, онда и ми морамо да се боримо за наше потомке. Да се боримо истином и сећањем, јер заборав је наш највећи непријатељ.

Написали смо и десетине нових чланака о логорима, жртвама, злочинима, документарним филмовима, књигама, уписали смо и неколико фељтона, окачили низ докумената који прате тематику страдања нашег народа. Наравно, све ово изискује много времена, па смо и проширили мало екипу сарадника, што је нормално.

 

 

Посетили смо парастосе жртвама Олује, Бљеска, Миљевачког платоа, Сребренице у Београду, посетили смо и јаме на Велебиту, односно поклонили се мученичким жртвама Јадовна... све оно што смо могли да се уклопимо са временом и обавезама. Одали смо пошту јунацима српске војске изгинулим на Церу и Колубари.  Организовали смо и једну трибину посвећену управо трагедији крајишког народа. Сашили смо неколико транспарената, а радићемо то и у будућности.

Све ово тражи велике ресурсе (људске, финансијске, организационе) и знање односно способности. Све што смо радили, радили смо чистог срца, без задршке да уграбимо било какву корист. Зато нас посета нашег портала у првој години постојања од безмало 430.000 посета и не чуди. То нам је само подстрек и обавеза да радимо још више и још боље.

 

На крају би се захвалили свим људима тј. појединцима који су нам слали текстове, слике и видео снимке да употпунимо и проширимо ову причу, као и нашим колегама из листа Извор, Фејсбук Репортера, Веритаса, они су нам редовно излазили у сусрет око објављивања вести и чланака са нашег портала и пружали подршку.

 

 

Уредништво сајта
zlocininadsrbima.com
14.7.2015.

 

 
Оцените нам овај чланак:


Посећено је: 1544  пута
Број гласова: 42


Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Прећутани 25. децембар: Чаушеску, Горбачов и Кастро
Објављено: 25. decembar 2017.     Има 489 прегледа и 25 гласова.

Вук длаку мења, али ћуд никада
Објављено: 14. april 2018.     Има 528 прегледа и 20 гласова.

Случај Муслин: Криминал је као и вода, увек нађе свој пут
Објављено: 3. novembar 2017.     Има 560 прегледа и 10 гласова.

Револуција и рат који су изменили свет: Сто година правих лажи
Објављено: 8. novembar 2017.     Има 567 прегледа и 29 гласова.

Зауставимо Македонизацију Срба
Објављено: 8. jun 2018.     Има 572 прегледа и 13 гласова.
Skip Navigation Links