Свештеник Јован Радивојевић погинуо у саобраћајној несрећи у Вуковару - www.zlocininadsrbima.com

31. мај 2016.


Свештеник Јован Радивојевић погинуо у саобраћајној несрећи у Вуковару


У тешкој саобраћајној несрећи, која се догодила јуче (недеља, 29. мај) на вуковарској обилазници, живот је изгубио протојереј-ставрофор Јован Радивојевић старешина Храма Преподобне матере Параскеве на Доброј води у Вуковару.

Отац Јован Радивојевић био је омиљен међу верницима у својој парохији, али и у целој епархији, а црква на Доброј води чији је он био старешина била је својеврсно уточиште и место великих дела. Красило га је изузетно стрпљење, доброта и љубав према човеку. Био је изузетан беседник, а свака његова проповед након богослужења на присутне је остављала снажан утисак.

 

Верни православни народ остао је без изузетног пастира који је у овим тешким временима знао да пружи утеху и наду сваком коме је била потребна, а Српска православна црква без једног од својих највреднијих прегалаца.

Отац Јован рођен је у Борову 1974. године, где је завршио основну школу. Богословију је завршио у Сремским Карловцима, а студирао је и на Богословском факултету у Београду.

Написао је “Споменицу храма Преподобне матере Параскеве на Доброј води у Вуковару” и издао збирку духовних песама “Певаћу Господу за живота својега”. Активно је учествовао у издавању парохијског часописа Добра вода.

Покренуо је и организовао духовну и културну манифестацију “Бранкови дани у Вуковару” и био је дугогодишњи уредник и водитељ емисије “Реч православља” на таласима локалног српског радија "Дунав". Старешина храма на Доброј води у Вуковару постао је 1995. године. Био је отац троје деце, а недавно је добио и унуче.

Прота Јован биће сахрањен на месном гробљу у Борову, у уторак, 31. маја. Пре сахране, у боровском храму Светог првомученика и архиђакона Стефана, служиће се Света заупокојена литургија с почетком у 10 часова, а опело у 12 часова. Његово тело данас ће у времену од 15 до 18 часова бити изложено у храму Преподобне матере Параскеве на Доброј води.

 

 

Сајт ЗВО
30.5.2016.

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 421  пута
Број гласова: 10


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Породице српских жртава у Вуковару: Ми на заборав немамо право

Аутошовинизам: Прича из Вуковара

Вуковар: Двојезичне дипломе без препрека

Помен за душе страдалих вуковарских жртава у Сремској Каменици 18.11.2016

Убиство Жељка Паића 10. августа 1991. у Вуковару

Нестали Срби и даље у другом плану

Породица Грујић: Без струје смо 20 година а ноћу су нас нападали пацови
Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links