Милан Лукић изашао из болнице - www.zlocininadsrbima.com

17. јун 2014.


Милан Лукић изашао из болнице


Милан Лукић (21), син православног свештеника из Борова Села, који је претучен 2. фебруара 2013. године од групе хрватских младића. Он је изашао из болнице 4. фебруара 2013. У болници му је констатован лакши потрес мозга, а на врат је добио гипсани оковратник. На срећу могло је да буде и горих повреда, али је и његово психичко здравље уздрмано.
- Имам главобољу, али ме више психички убило то што ниједно српско дете у овој држави није сигурно, изјавио је Милан Лукић након изласка из болнице. Полиција нас очигледно не гледа као држављане Хрватске, већ као Србе и Хрвате, закључује Милан Лукић.

Слика

Након протеста против ћирилице у Вуковару 2. фебруара 2013. године, два уатобуса беломанастирских таблица упутила су се ка Борову Селу, како је објашњено са намером да положе венце на споменик 12 полицајаца који су настрадали 2. маја 1991. приликом упада у Борово Село.
Милан Лукић је тада са својим пријатељима био у оближњем кафићу.
- Видели смо те аутобусе код споменика, али нисмо ништа лоше слутили, нити обраћали пажњу на њих. Нешто касније у тај кафић упадају три младића Хрвата, и како сам био најближи вратима, један од њих ме ударио ногом чим је отворио врата. Хтео је да ме удари и у главу, али сам се инстинктивно измакао па ме ударио између рамена и леђа. Од ударца сам пао са столице на под, и на кратко изгубио свест, прича у даху Милан Лукић.

Након што су у кафићу преврнули један стол, нападачи су истрчали из кафића према свом аутобусу. Испред кафића су изашли и други путници из та два аутобуса који се зауставио пред зградом општине Борово. Са жардињере које су поломили бацали су камење, као и бициклове који су били испред кафића паркирани. У том тренутку стигла је и полиција, која је била 100м удаљена од кафића, паркирана код игралишта ФК Слога из Борова Села.

- Дошао сам до полиције и тражио да изведу из аутобуса младића који ме је ударио. Желео сам да знам зашто је то мени учинио, јер ја нисам никоме ништа лоше урадио. Један од полицајаца ме упитао да ли бих могао да препознам нападача. Одговорио сам потврдно, а он се са задњег седишта аутобуса смејао кроз прозор, показивао ми средњи прст и махао. Полицајцу којем сам покушао то да објасним, он је био окренут леђима према аутобусу и није то видео, није желео чак ни да се окрене, већ ме убеђивао да сам погрешио и да починилац није сигурно у том аутобусу.
Полиција је на кратко зауставила аутобусе, али је на интервеницију једног од путника пропустила аутобусе. Да је полиција лоше обавила свој посао сведочи и Никола Сузић, који је видео све што се дешавало, док је стајао испред задружне зграде.
- Потрчао сам према кафићу из кога су истрчали локални момци који су хтели да се бране. Рекао сам им да не наседају на провокације. Полиција је тек тада дошла. Све сам видео, и није ми јасно зашто су све покушали да униште и изврну. Један од полицајаца, ваљада њихов надређени, рекао је полицајцима да се они држе приче како су они били само уз аутобус, али то није истина, тврди Никола Сузић.


И у медијима се данима након тога доста шпекулисало како и зашто је дошло до иницидента. Иако је само неколико тренутака на лице места стигла екипа екипа РТС-а, као и новинар Славко Бубало, ниједна друга новинарска екипа није тамо више била. Но, дан касније у медијима су се појавиле информације да је разлог за инциденту било каменовање аутобуса?! Да је све то лаж, говори и чињеница да нису показали ни слике оштећеног аутобуса. Сем тога у центру Борова Села нема нигде камења, сем што су нађени комади бетона од жардињере које су биле поломљене опет од тих момака из аутобуса.
Полиција је лице места фотографисала и све је могуће проверити. Зато овако тенденционо извештавање не може се оправдати ничим, већ спада у покушај обмањивања јавности.


Аутор: Славко Бубало
лист Извор, бр. 61.
фебруар 2013.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 2095  пута
Број гласова: 0

Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Интервју са Милошем Ковићем: Наша историја је наш ресурс
Објављено: 11. novembar 2016.     Има 1445 прегледа и 0 гласова.

Изнуђене осуде више никога не импресионирају
Објављено: 6. maj 2016.     Има 1474 прегледа и 10 гласова.

Случај Хасанбеговић: Од извесне прошлости до неизвесне будућности
Објављено: 22. februar 2016.     Има 1485 прегледа и 5 гласова.

Случај Грубори: Ослобођени на поновљеном суђењу
Објављено: 3. mart 2016.     Има 1487 прегледа и 10 гласова.

Случај Месић: Меморија треба само ако лажете
Објављено: 8. februar 2017.     Има 1488 прегледа и 10 гласова.

Skip Navigation Links