24. парастос жртвама Бљеска биће 1. маја 2019 - www.zlocininadsrbima.com

15. април 2019.


24. парастос жртвама Бљеска биће 1. маја 2019


Из удружења "Суза" нам је стигло обавјештење да ће у среду 1. маја 2019. године у Београду, у Цркви Светог Марка, са почетком у 11,00 сати, одржаће се парастос жртвама "Бљеска".

Бљесак представља злочиначку акцију с почетка маја мјесеца 1995. године, када су хрватска војска и полиција извршиле агресију на део Републике Српске Крајине, односно Западну Славонију (Пакрац, Окучани, Новска, Грубишно Поље, Дарувар...) и за само 3 дана је убијено или нестало скоро 300 Срба, а протјерано више од 15.000 Срба (по неким изворима и до 20.000 Срба). Уништена је богата имовина Српске Православне Цркве, културно-историјски споменици итд. Много Срба је одведено у концентрационе логоре намењене за мучење.

Одговорност за овај удружени злочиначки подухват сносе: Фрањо Туђман (тадашњи предсједник Хрватске), хрватски генерали Младен Маркач, Анте Готовина и Младен Круљац.Хашки Трибунал је 16. новембра 2012. године у другостепеној пресуди Анти Готовини и Младену Маркачу оборио првостепену пресуду којом су били проглашени кривима за удружени злочиначки подухват, прогоне, депортацију, етничко чишћење... на 24 односно 18 година затвора. За овај злочин, баш као и већину других злочина над Србима 1990-1999 није одговарао нико и ово је наш глас против те неправде!Умјесто да идете на тзв. Првомајски уранак, разне излете, роштиљања са друштвом, окретање прасета и сл. То можете ићи и неки други дан. Пођимо сви у цркву да запалимо свијеће за наше западнославонске мученике, који пострадаше испред хрватских злочинаца 1. и 2. маја 1995. године када је око 300 наших сународника мучки убијени, а скоро 20.000 их је прогнано са својих огњишта!


Подијелите наше плакате, немојте да нас у Цркву дође педесетак. Ако се ми не сјетимо наших пријатеља, браће, кумова, рођака, сународника... како да очекујемо да се нас Бог сјети сутра када будемо улазили Царство Небеско?

 

 

 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 649  пута
Број гласова: 5

Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links