Албанска гарда Илириде сада патролира Вардарском Македонијом - www.zlocininadsrbima.com

4. новембар 2014.


Албанска гарда Илириде сада патролира Вардарском Македонијом


Гарда Илириде, самопроглашене републике Албанаца у Македонији, која се "простире" од Битоља до Куманова, од данас ће патролирати у свим градовима и местима у којима живе Албанци, саопштио је њихов штаб.
 
 
Председник Илириде: Невзет Халили
 
"Циљ гарде ће бити конфронтација са људима који су издали албанске интересе, а сагласно интересима Републике Илириде деловаћемо све док наша платформа не уђе у Женевску конвенцију", отворено су запретили у овој паравојној формацији и још упозоравају људе да буду мирољубиви. "Немамо намеру никоме да чине зло јер Република Илирида је реалност и нико нема право да је саботира."
Потписник саопштења гарде је извесни Хамби Ндрецај, познат као комадант Пантери.
 
 
 
Одлука о републици на референдуму
 
Референдум за "Републику Илириду" одржан је још 11. и 12. јануара 1992. године, а одлука о њему и проглашавању територијалне и политичке аутономије Албанаца у Македонији донета је две недеље раније, 27. децембра 1991. године. На референдуму се чак 99 процената Албанаца у Македонији изјаснило за отцепљење и стварање своје посебне државе - Илирида. Референдум је тада био спроведен као противодговор на референдум о независности Републике Македоније, који су бојкотовали Албанци тврдећи да је тада донети Устав био дискриминирајући за њих.
 
- Гледајући повећање тензија фашизоидне државе и монструма БЈРМ, тражим хитно од свих сабораца и свих Албанаца који служе државном славомакедонском апарату да што пре скину униформе ове фашизоидне државе, као и униформе славомакедонске полиције, апарата који са крвљу наших синова пере улице наших етничких територија које су окупиране. Зато вас последњи пут молим да се вратите на прави пут, пут среће и наде албанског народа. Ако не желите да нам се придружите у нашој праведној борби, онда нам немојте сметати. Револуција ће ускоро почети. Зато је ово наше последње обраћање јер ћемо све који буду носили униформу славомакедонске полиције и војске и њихово оружје сматрати као да су славомакедонци - запретио је Ндрецај.
 
Овај самозвани комадант Пантери учествовао је средином септембра у проглашењу "Републике Илириде". На платоу испред споменика Скендербегу, на улазу у стари део Скопља, акт о оснивању Илириде тада је прочитао самозвани председник албанске републике, бивши посланик македонског парламента и лидер прве албанске странке у самосталној Македонији ( ПДП ) Невзат Халили. Он је рекао да територија Илириде обухвата "историјску територију Албанаца на овим просторима, од Битоља до Куманова", а главни град Илириде би био Скопље, прецизирао је Халили, захтевајући од институција Македоније да одобре одлуку "као израз воље албанског народа". 
 
 
 
Извор: vesti-online.com
3.11.2014.


ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

Битка за Кошаре - ЛиковацСтаро Грацко - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Крај - Истине и лажи - За ким звона не звоне  - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Хероји пилоти - Ратна прича - Љиљана Жикић - Слађана Станковић - Кос. Митровица

Битка на Паштрику - Воз - Соколови - Вељко Раденовић - Отац Харитон - Горан Шаћировић - Браћа Милић

Приштина - Лапушник - Кукеш - Рустем Мустафа - Хашим Тачи - Агим Рамадани

 Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 655  пута
Број гласова: 0


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Нападнут дечак Андрија Ристић у Медвеђи због мајице са српским симболима

Шефко Таировић: Мој пакао у ропству ЦИА

Гораждевац: Деца са Бистрице

У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму

Граничари у гаћама

СРАМОТНА ОДЛУКА СУДА: Харадинај слободан човек!

Списак ветерана терориста OВK води до расветљавања њихових злочина
Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links