Незаштићене Србе код Клине нападају Албанци - www.zlocininadsrbima.com

12. мај 2015.


Незаштићене Србе код Клине нападају Албанци


"Мораш да прихватиш цијену од 150 евра по ару - у супротном нећеш ни потписивати уговор о продаји", поручили су разбојници Ђорђу Шмигићу и одшетали у правцу Клине.Становници повратничког села Клинавац, код Клине, изложени су свакодневним пљачкама, тортурама и иживљавањима албанских банди, а недавно је брачни пар Воштић преживио фингирано клање?! Тројица маскираних млађих људи упали су иза 22.00 часа у њихову кућу, обивши браве. Један од њих ставио је под грло бајонет-нож Вулети Воштићу. Он је покушао да заштити супруги Грозду, иначе срчаног болесника, дебелим јорганом како би је поштедио ужаса. 

Тражили су, говорећи албанским језиком, да им дају евре, а онда су узели 230 евра и 1.200 динара. Успут су нашли и исправе Воштића па су и њих однијели. Претходно је један од нападача ошамарио Вулету и запријетио му да не зове полицију. Стари брачни пар Воштиће од тада није посјетио нико - ни српске ни албанске власти. 

Вулета каже Срни да је преостало, махом старо, српско становништво, постало циљана мета заштићених лопова и бескућника који у Клинавцу и сусједном српском селу Дрсник тренирају коришћење ножа, обијање брава и отимање имовине. 

Исти ужас, као и Воштићи, раније је преживио и брачни пар Смиљка и Ђорђе Шмигић у Дрснику. Злочинци су, такође, у пола ноћи обили врата на њиховом дому. И њима су отели новац и лична документа, али су им оставили посљедње упозорење.
- "Мораш да прихватиш цијену од 150 евра по ару - у супротном нећеш потписивати уговор о продаји" ,поручили су разбојници Ђорђу и одшетали у правцу Клине. 

У Дрснику су повратници на ногама. Дању стрепе, а ноћу стражаре на смјену. Драган Караџић, једини који у овом селу има дјецу, истиче да само тако могу да сачувају живе главе. Караџић је министрима у привременој влади самопроглашеног Косова Љубомиру Марићу и Далибору Јевтићу рекао да се Срби у Дрснику плаше и - Срба и Албанаца. 
- "Знамо шта је циљ Албанаца, али нам није јасно зашто нас је Србија препустила људима који воде српску општину Клина", каже Караџић. 

"Он тврди да се заштита Срба и српске имовине своди на потрагу за напуштеним српским имањима и домовима у којима је остао по неки старац. Ако они остану на власти, од Срба и српства у Клини за годину дана неће остати ни пепела", поручује Драган Караџић.

 

 

Извор: СРНА
11.5.2015.

 ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

Битка за Кошаре - ЛиковацСтаро Грацко - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Крај - Истине и лажи - За ким звона не звоне  - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Хероји пилоти - Ратна прича - Љиљана Жикић - Слађана Станковић - Кос. Митровица

Битка на Паштрику - Воз - Соколови - Вељко Раденовић - Отац Харитон - Горан Шаћировић - Браћа Милић

Приштина - Лапушник - Кукеш - Рустем Мустафа - Хашим Тачи - Агим Рамадани

 Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 90  пута
Број гласова: 15


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

На скенеру: Кaдри Вeсeљи, вођа из сенке ткз. Републике Косово

Нападнута српска деца у Косовској Митровици 16.2.2015

Косово је Србија: Албанци беже из долине суза и беде

Прилог голготи свештенства Рашко-Призренске епархије током Другог светског рата

14 годинa болa и тугe зa убиjeним Димитриjeм Поповићем из Грачанице

Апелациони суд у Београду ослободио члана ОВК оптуженог за етничко чишћење Срба

Приче из Хага: Краће биографије албанских злочинаца
Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links