Суд у Нишу пресудом осудио 8 Албанаца због тероризма - www.zlocininadsrbima.com

18. фебруар 2016.


Суд у Нишу пресудом осудио 8 Албанаца због тероризма


Веће пет чланова Вишег суда, којим је председавао судија Небојша Жикић, осудило је на по 15 година затвора осморицу припадника албанске ОВК који су у терористичкој акцији 30. септембра 1998. године убили шесторицу војника Војске Србије у рејону карауле Кошаре. Робија чека Миљоку Шићера, Џафера Гашија, Дермуша Гацаферија, Дема Маљокуја, Исуфи Аргона, Антона Чунија, Алије Рабита, Берише Рустема, којима је суђено у одсуству.Убијени су тада Владимир Радоичић, Илија Павловић, Миладин Гобељић, Милан Бундало, војници који су три месеца били на одслужењу војног рока, као и Милош Павловић и Мирослав Јоцић, војници по уговору.


 

 

БЕЗ ПРАВДЕ ПОСЛЕ 17 ГОДИНА

Лозанка Радоичић, мајка убијеног Владимира након изрицање пресуде сматра да правда не може никада да буде задовољена после 17 година чак и да су добили максималних 40 година затвора.
- У Приштини они данас славе такозвану државност, а по мом мишљењу Виши суд у Нишу је одбранио државу Србију и после 17 година показао да је некоме стало до ове државе - каже Лозанка која се свих ових година борила да се пресуди злочинцима. - Тражила сам само да се заврши ова агонија. Мој син је изгубио живот са 19 година, а искрено, не верујем да ће убице икада провести дан у затвору, наводи Лозанка која је покренула поступак и против официра који су ове регруте послали у граничаре.Како је образложио судија Жикић, терористичка група упала је из Албаније предвођена сада покојним Агимом Рамаданијем и 30. септембра 1998. пуцала на припаднике Војске.


"ПОБЕЖЕ ЋЕЛАВИ, УБИЈ ГА!"

По сведочењу преживелих када је заставник Добросав Дражић, члан ове патроле, без повреда напустио возило, чланови терористичке групе су отворили ватру на њега, уз повике на српском језилу "Побеже онај ћелави, убиј га! - наводи се у оптужници. Потом су пришли возилу и од побијених војника одузели личне ствари и оружје. Поново су организовали заседу па су на хеликоптер ВЈ, који је након овог догађаја долетео да збрине рањене и одвезе погинуле, отворили ватру...

 

 

Д.Алихоџић
Вечерње новости
18.2.2016.

 ЗЛОЧИНИ И РАТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1998-1999

Битка за Кошаре - ЛиковацСтаро Грацко - Кафић Панда - Клечка - Радоњићко језеро - Рамуш Харадинај

Жута кућа - Отето Косово - Крај - Истине и лажи - За ким звона не звоне  - Јована - Рат за Космет

Живети у енклави - Хероји пилоти - Ратна прича - Љиљана Жикић - Слађана Станковић - Кос. Митровица

Битка на Паштрику - Воз - Соколови - Вељко Раденовић - Отац Харитон - Горан Шаћировић - Браћа Милић

Приштина - Лапушник - Кукеш - Рустем Мустафа - Хашим Тачи - Агим Рамадани

 Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 952  пута
Број гласова: 0


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Интервју са Даницом Маринковић о случају Рачак

Подигнутa оптужницa зa рaтнe злочинe над Србима нa подручjу Коњицa

Граничари у гаћама

Пронаћи кривце за злочин од пре 14 година у Ливадицама

Монструми из Жуте куће неће одговарати за вађење органа Србима

Две деценије од нестанка приштинског лекара Томановића

Гораждевац: Сузе Бистрице
Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links