Ватикан - корен зла!
ВАТИКАН - КОРЕН ЗЛАОво је страница посвјећена злочинима Ватикана, односно Папској држави, који је током протеклих историјских епоха имао зле намјере према нашем народу, тако што их је покатоличавао, али и вршио директна подстрекивања својих фратара, свјећеника, бискупа, вјерника да врше злодјела према Србима.

Хришћанство као религија је настало I вијеку на територији некадашњег Римског царства (данашња блискоисточна Република Израел) код сљедбеника Исуса Христа. Иако су у почетку римски цареви прогонили хришћане, тек 313. године Хришћанство постаје државна религија тада најмоћније царевине свијета, односно постаје потпуно равноправно са осталим религијама у античком Риму.

У XI вијеку долази до расклола хришћанске религије: Католичку (западну) са сједиштем у Риму, гдје је доминирао латински језик… и Православну (источну) са сједиштем у Константинопољу (престоница Византије), гдје је доминирао грчки језик. Од тада 1054. године не само да трају размирице и свађе, већ је често долазило и до ратних сукоба, јер је Рим као моћни центар западне цивилизације желио да покори православне хришћане и врати их под свој надзор.

Надирањем Турака из Мале Азије у XIV стољећу на Балканско полуострво, долази до промјене у југоисточним дијеловима Европе, јер су Османлијски ратници у својим крвавим походима ишли све до Беча. Тада је Рим страховао да и они не буду угрожени и нападнути, јер су турски султани били немилосрдни и рушили испред себе све што није било муслиманско.

Придошли Срби са простора Херцеговине, Старе Србије, Црне Горе… који нису жељели да се исламизују и подижу џамије, долазили су на територију Хазбуршке монархије, па је њима на управу дата 1533. године посебна област названа Војна Крајина, која је обухватала простор Лике, Баније, Славоније, Срема, Баната итд. Крајишки Срби су били ослобођени пореза,осталих даџбина и имали су право да исповједају у православну хришћанску религију, али су морали да ратују против Турака и чувају Европу од ислама.

Како је Турска царевина крајем XIX вијека почела нагло да слаби, то је Бечки двор укинуо Србима повластице 1881. године и одмах је у Риму осмишљен план да све те Србе на простору западно од ријеке Дрине и Дунава треба покатоличити. Одмах су послати римокатолички свјећеници у те крајеве који су почели тај монструозни процес, јер није био циљ само да они промене вјеру, већ и нацију. Наредних деценија долази до енормног увећања броја покатоличених Срба на тим просторима, који су средином 20. вијека “постали Хрвати”.

Још тридесетих година 20. стољећа, Ватикан је активно помагао Усташки покрет који је био заснован на идејама радикалног клерикализма и мржњи према православним Србима.. све онако како је проламовао Анте Старчевић у својим говорима. И Краљевина Италија чији је лидер био Бенито Мусолини је током 1935-1941 у сјеверним дијеловима своје земље организовала кампове за обуку усташких терориста, јер су имали територијалне претензије према југославенској краљевини.

Шест дана пошто је нападнута Краљевина Југославија од стране Италије, Њемачке, Албаније, Бугарске, Мађарске и Румуније… 10. априла 1941. године створена је Независна Држава Хрватска на простору од Дрине до Купе и од Драве до Јадрана, обухватајући највећим дијелом србски етнички простор. Ова марионетска држава је створена и функционисала по благослову Ватикана. За поглавника је постављен Анте Павелић, а за кардинала Алојзије Степинац. Они су били носиоци геноцида односно истребљења Срба, Јевреја и Рома. Преко 1.500.000 Срба је убијено на тлу НДХ током 1941-1945, највише у концентрационим логорима: Јасеновац, Јадовно, Керестинец, Сисак, Јастребарско, Стара Градишка, Крушћица, Тења, Даница итд...

Римокатолички свјећеници су такође учествовали у тим покољима Срба, међу којима су се истицали Фра Срећко Перић, Фра Мирослав Мајсторовић итд. Академик др. Србољуб Живановић је изнео податак да је више од 1.400 римокатоличких свешетника учествовало геноциду.

Поред тога, усташки режим је одмах на почетку прогонио ћирилицу и СПЦ… многи православни свештеници и епископи су убијени на најстрашније начине. Док су православне цркве, храмови рушени, а вриједна документација у њима стара и по неколико вијекова је спаљивана. Циљ је био да се покатоличеним Србима пресјеку коријени, како потомци тих покатоличених Срба не би никада имали увида гдје и када су им преци промјенили вјеру. Више од 70 процената православних свештеника и монаха СПЦ на простору НДХ је убијено.

По завршетку Другог свјетског рата у мају 1945. године, Ватикан је такође осмислио монструозни план, а то је спашавање усташких и нацистичких кољача, па их је пребацивао у земље Јужне и Сјеверне Америке, Аустралије, Шпаније, Португала… Ова тајна операција је названа Пацовски канали “Ratlines” која је повјерена фра Крунославу Драгановићу звани “Златни поп”, специјалном обавјештајцу Ватикана који је правио усташама лажна документа и пребацивао их до одређене дестинације. О свему овоме је и америчка обајвештајна служба ЦИА имала сазнања још 1947. године, али није ништа учињено да се то све заустави и злочинци изведу пред лице правде.

Усташки покрет и у емиграцији је свакако имао велику помоћ Ватикана који им је помагао да остану повезани. И почетком деведесетих година 20. вијека када је отпочео разбијање социјалистичке Југославије Ватикан је радио отворено против Срба. Међу првима је признао бившу југославенску републику Хрватску, а цијело вријеме грађанског рата отворено су помагали хрватске снаге у прогону Срба са њихових вијековних огњишта. Никада нису осудили “Олују 95” која је била највеће етничко чишћење у Европи након Другог свјетског рата и завршетак плана “Србско питање у Хрватској”.

Почетком XXI стољећа Ватикан је прогласио Алојзија Степинца (за кога се зна да је не само покрштавао Србе, већ је учествовао у убиствима) за блаженог што је само један корак од тога да буде римокатолички светац. Исто тако у загребачкој катедрали се годинама одржавају мисе за Анту Павелића на дан 28. децембра, гдје фратри током проповједи говоре о њему у хвалоспјевима.

Ни данас Ватикан не мирује, него на све начине покушава затрти Србима коријене на њиховом западном етничком простору и даље помаже фашистоидну политику хрватског државног врха. Римокатолички поглавари су више пута примали у своје резиденције Марка Перковића Томпсона, усташког пјевача и промотера. .

Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Алојзије Степинац благословио сатирање Срба 153725
Емисија: Разбуђивање: Истина о Јасеновцу 8390
Жртва: Дамјан Штрбац 1500
За поглавника нема места у рају 21035
Зборник докумената "Усташка зверства" настао од немачких докумената 76825
Злочинац: Алојзије Степинац 12308101
Злочинац: Вјекослав Лубурић 11758102
Злочинац: Крунослав Драгановић 530815
Исповест Боже Видачковића: Часне сестре нам давале хлеб са туцаним стаклом у Сиску 95410
Књига: Ватикан и Први светски рат 1914-1918 403770
Књига: Геноцид са благословом Ватикана 282640
Књига: Фратри и усташе кољу 536531
Крвава црква против Цркве Христове 195015
Логор: Јасеновац 31627735
Мисe зa Пaвeлићa мaло комe спорнe 50715
Миса за Павелићеве генерале у сред Загреба: Не стиде се НДХ 10630
Обиљежено 80. годишњица од страдања Срба у Габели код Чапљине 920
Одговор Србољуба Живановића листу Глас концила 9290
Писмо из Аустралије: Степинaц је лично клао српску децу у Јасеновцу 102010
Причa Вaсe Кондићa: Стeпинaц и Jaсeновaц 13645
Промоција књиге Момчила Диклића "Светац" биће 8.6.2016. у Београду 14090
Седам добрих разлога да погледате филм "Дара из Јасеновца" 69133
Скривена истина: Ко је био фра Срећко Перић 55525
Случај Степинац: Ако не желиш да се нешто реши формирај комисију 18610
Србија добила филм о Јасеновцу: Папи ће клецати колена 103910
Трибина о Алојзију Степинцу на Правном факултету у Београду 12.4.2016 15515
Усташе 14729211
Фељтон: Алојзије Степинац - надбискуп геноцида 94610
Филм: Бог и Хрвати 626427
Филм: Деца у жици 394030
Филм: Злочин без кајања 242715
Филм: Иродови синови 274510
Филм: Исповест Данице Праштало 350710
Филм: Ожиљак 349115
Филм: Пацовски канали 523015
Шокови Срба који повремено гледају хрватске медије 69415


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтјеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.


Skip Navigation Links