Друг Кирби у пар лекција - www.zlocininadsrbima.com

18. септембар 2014.


Друг Кирби у пар лекција


Владимир Путин у Београду 2011.

Јуче се огласио амерички амбасадор у Србији, "друг Кирби" је дао интервју новинарки Вечерњих новости. Интервју је толико занимљив морам да признам да су се и ови некрштени почели крстити и левом и десном руком. А мени је дошло да се прекрстим и ногом. Америка односно САД може да мења своје политичаре, сенаторе, конгресмене, унутрашњу политику, али спољна политика САД се већ деценијама не мења, ни за милиметар. Цео свет је америчка интересна зона. Не верујете? Хм... која је већ деценијама светска валута - долар. За обичан папир Американци и њихови тајкуни, да будем прецзнији, из колонијалних земаља извлаче, купују (читај: отимају!) сировине, а онда истим тим државама извозе прљаву технологију са застарелим машинама. У име лажне демократије, људских (не)права, мира и стабилности у свету, преко своје војске сију беду, глад и неимаштину. Прво шаљу своје агенте ЦИА... они стварају себи лојалне политичаре, који тлаче тамошњи народ. И тако већ деценијама.

Елем да се ми вратимо на "друга Кирбија". Њему није мило што Владимир Путин, председник Русије и премијер Кине, долазе у Србију. Образложење је зато што је Русија напала "некога", вероватно алудира на Украјину. Прво, одакле њему право да одређује нама кога ћемо ми да зовемо у госте? Друго, Русија није напала Украјину, јер би је поравнали за 10-ак дана, да су је истински напали. У Украјини се налази велики број припадника руског народа који су нападнути од украјинске војске. Ту је Русија доскочила и заштитила је припаднике својих сународника. На Западу је то протимачено као агресија и напад на Украјину. Међутим, ово није ништа друго него англо-саксонско лицемерије. Што би наш народ рекао "ругала се шерпа лонцу, што има велика уста".

Амерички поклон Србији 1999.

Исти тај Запад није подигао глас нити је било шта радио када су 1992. године регуларне војне снаге Републике Хрватске извршиле агресију на Босну и Херцеговину. А пре тога су тајно одобравали и помагали хрватским властима тј. сепаратистима да "створе државу" и изврше нови геноцид над Србима 1991. односно 1995. године. За више од две године, односно у периоду 1997-1999 Република Албанија је отворено нарушавала територијални интегритет и суверенитет Србије односно СР Југославије, помажући Албанце на Косову и Метохији. И тада су се САД, Британија односно цео НАТО пакт умешали у трећи Косовски бој помажући Албанце "спречавајући" хуманитарну катастрофу. Нападали су после Другог светског рата најмање 30 држава и хоћу и овде то да поменем да се не забораве неке чињенице: Кореја 1950, Гватемала 1954, 1960. и 1967, Индонезија 1958, Куба 1959, Вијетнам 1961, Конго 1964, Лаос 1964, Сан Салвадор 1980, Никарагва 1980, Гренада 1983, Либан 1984, Либија 1986,  Иран 1987, Панама 1989, Ирак 1991. и 2003, Сомалија 1993, 2007. и 2011, Српска Крајина 1994, Српска Република у БиХ 1995, Судан 1998, СР Југославија 1999, Авганистан 2001, Јемен 2002, 2009. и 2011, Пакистан 2007, Либија 2011, Сирија 2012... Где год да су се појављивали иза њих је остајала пустош, али баш пустош. И нико им није уводио санкције, није их избацивао из ОУН, није смео да им писне. Једном се само десило чиними се 2009. да је у згради ОУН, за говорницом Моамер Гадафи сасуо им у лице све шта има да има каже. Али нису се они потресли око тога ни најмање. Сила Бога не моли.

"Друг Кирби" је навео како Србија не мора да икада призна независност Косова, али да би ушла у ЕУ, мора да ратификује тзв. Бриселски споразум, што ће рећи "није шија него врат". А они, тј. америчке власти су срећне што су признале Космет као албанску независну државу и били би, гле чуда још срећнији да и Србија то учини?! Хм... А да ли би били срећни када би Србија признала Тексас као независну мексичку државу или Аљаску као руску губернију... Знам да ово звучи као паранормална активност, јер у данашњем времену Србија је изгледа постала шампион света у полтронству. Просто ми није јасно зашто се толико "необавештени" праве Томислав Николић, председник Србије, затим Александар Вучић, премијер Србије и брат по полтронству Ивица Дачић, министар спољних послова Србије. Зашто не најуре "друга Кирбија"? Чега се они то толико боје. Нове интервенције НАТО пакта на Србију или да неће летети из фотеља у орбиту уместо НАСА летилица, а онда ће ЦИА пронаћи друге полтроне и политичке камелеоне који ће наставити где њих тројица стадоше. Пре бих се заклео у ово друго. 

Шампиони по полтронству

"Друг Кирби" је лажов за оскара колико видим. Рече он и остаде жив, да САД не гура Србију у НАТО пакт, а исто важи и остале државе... Од овога ми се већ желудац окреће. Прво су нас бомбардовали три пута, само у последњој деценији 20. века: 1994. аеродром Удбина у Српској Крајини, онда Репблику Српску месеца дана у лето 1995. Па ни то није било довољно него су 78 дана бомбардовали Србију и Црну Гору 1999. где је убијено најмање 2.000 Срба, од тога 78 деце. И сада још преко својих полтрона све раде како би нас угурали у ЕУ и НАТО пакт. Да није трагично било би смешно. Не требају они нас зато што нас воле, већ зато да добију нове робове. Улазак у НАТО пакт није само ствар припадности, већ питање новца. Свака чланица мора да купује наоружање по њиховим стандардима. То значи да ће Србија морати да купи најмање 20 њихових авиона од чега сваки кошта 20 милиона долара, плус обука и касније одржавање, без обзира да ли ће их користити или не. Поента је да ће нам за то ММФ одобрити нови кредит, за оружје које никада нећемо користити. Важно је да нас и даље осиромашавају и осиромашавају. Да нас убеде како то морамо да им враћамо, да схватимо да смо њихови дужници - робови. 

 

Не знам шта је јадније, да ли када нам трећеразредни политичар са Запада долази и држи лекције или када нам Муамер Зукорлић шета са муслиманским заставама по Новом Пазару и прети да ће Србија горети до Чачка.

 

Аутор: Томислав Ковач
18.9.2014.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 2384  пута
Број гласова: 10

Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Колинда као (ш)пијун англо-саксонске политике
Објављено: 3. septembar 2019.     Има 437 прегледа и 20 гласова.

Спортски резултати Салета Ђорђевића више нису битни
Објављено: 3. avgust 2019.     Има 848 прегледа и 35 гласова.

Аутошовинизам: Прича из Вуковара
Објављено: 28. novembar 2019.     Има 981 прегледа и 55 гласова.

Зашто им помажете? Да, баш ви! Зашто им помажете?!
Објављено: 15. maj 2016.     Има 1099 прегледа и 28 гласова.

Револуција и рат који су изменили свет: Сто година правих лажи
Објављено: 8. novembar 2017.     Има 1210 прегледа и 32 гласова.

Skip Navigation Links