МУП је раније одлучио да Џомић мора напустити Црну Гору данас до 18 сати, јер му није одобрен привремени боравак из, како су навели, разлога националне безбедности. Џомић је данас узео решење МУП-а, исказујући, како је рекао, поштовање према држави и њеним прописима, пренела је Радио телевизија Црне Горе.

Џомићев адвокат, Зоран Пиперовић рекао је је да су добили решење МУП-а.
- "Џомић ће напустити Црну Гору, али ћемо се жалити Управном суду", казао је Пиперовић новинарима испред зграде Центра безбедности Подгорица.

Решења Агенције за националну безбедност (АБН), како је додао, било је непечатирано. Пиперовић је додао да су раније из МУП-а казали да су поступили по мишљењу АНБ-а, што, како је навео, није тацно. Он је навео да се нада це Управни суд прихватити њихову жалбу.
- "Чим се то деси сва решења МУП-а престају да важе, и Џомић ће одмах моћи да се врати у Црну Гору", рекао је Пиперовић.

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

СВЕЦИ И
МУЧЕНИЦИ

Доситеј Васић * Гаврило Ковачина * Дамјан Штрбац * Петар Зимоњић

Дабробосански и милешевскиВелибор Џомић * Јосиф Цвијовић

Патријарх Павле * Јоаникије Липовац * Платон Јовановић * Сава Трлајић

Архиепископ Јован * Митрополит Амфилохије * Поповићи * Харитон Лукић

ЕПАРХИЈЕ
ПАРОХИЈЕ

Раковица у БеоградуРашко-Призренска * Загребачко-љубљанска

Црна Гора * Имовина СПЦ Космет

ПУБЛИКАЦ.

Мостарски храм Надбискуп геноцида * Велики рат * Богородична црква

Његошева капела * Фратри и усташе кољу * Крвава црква * Црвено доба

ЗЛОДЕЛА

Садиловац * Дахау * Госпићка цркваДраксенић * Кусоње * Крива Река

Манастир ЛепавинаГлинаКарловачки храм * Мартовски погром

 Башчаршија

Џомић каже да је тек данас примио решење МУП-а.
- "Спас за Црну Гору би био да се реши појединаца попут Коњевића који урушавају владавину права. Морам рећи и да није тацно, како су казали из МУП-а, да земљу морам да напустим до 18 сати, већ то могу да урадим до поноћи. За четири године МУП је донео седам незаконитих решења, а Управни суд је пресудио сваки пут у моју корист. Ово је наставак прогона свештеника Српске православне цркве, али црква је издржала много веће гонитеље него што је (министар унутрашњих послова Рашко) Коњевић", поручио је Џомић

Нова Српска Демократија осудила је одлуку надлежних органа да парох Велибор Џомић мора напустити Црну Гору, оцењујуци да то представља још један напад на Српску Православну Цркву.

Та партија је позвала власти Црне Горе да, како се наводи, прекине са прогоном СПЦ и њеног свештенства, као и да се Џомићу и другим свештеницима који се налазе у сличној ситуацији омогући трајни боравак у Црној Гори.

Одлуку о протеривању Џомића, осудио је и функционер Демократског фронта Милун Зоговић, који је оценио да Коњевић ту одлуку спроводи по налогу Ранка Кривокапића, председника црногорске скупштине, који је и лидер Коњевићеве Социјадемократске партије.Извор: Вечерње новости
08.02.2015.