Садиловац на Кордуну 1942 - www.zlocininadsrbima.com

   

Период: Други свјетски рат

Област: Кордун


САДИЛОВАЦ НА КОРДУНУ 1942Злочин у Садиловцу је назив за ужасан злочин који су извшриле оружане снаге клеро-фашистичке Независне Државе Хватске крајем јула 1942. године у малом селу на тромеђи Кордуна, Лике и Босне.

Том приликом су хрватски фашисти звјерски побили најмање више стотина Срба, од чега су 150 жртава чинила садиловачка дјеца млађа од 13 година.

Иначе, током Другог свјетског рата село Садиловац је изгубило преко 70% пријератног становништва, што га сврстава међу најстрадалнија мјеста на југославенској територији, а свакако најтрагичније мјесто на подручју цијелог Кордуна.

Југославенске комунистичке власти након 1945. године су забрањивале да се прича о злочинима над Србима, јер је то нарушавало братство и јединство јужнославенских народа, темељ на коме је саграђена социјалистичка Југославија. Свако ко је о томе јавно причао бивао је хапшен или убијан.

НЕЗАВИСНА ДРЖАВА ХРВАТСКА 1941-1945

ЗЛИКОВЦИ

Славко Кватерник * Јуре Францетић * Крунослав Драгановић

Макс ЛубурићДинко ШакићМошков * Лорковић  * Усташе

Мирко ПукИван Шарић * Црна Легија * Џафер Куленовић

Анте Павелић * Мирослав Мајсторовић - Филиповић

Алојзије Степинац * Љубо Милош * Виктор Гутић

Миле Будак * Андрија Артуковић * Хусеин Ђозо

Фехим Спахо * Мухамед Хаџиефендић * Рафаел Бобан

Муслимански челнициВладимир Крен * Мијо Бабић

Поглавникова гарда *

ЛОГОРИ

Керестинец * Даница * Крушћица * Госпић-Јадовно-Паг

Сисак * Јасеновц * Стара Градишка * Јастребарско

Пријдор * Маглај * Огулин * Пакленица * Ђаково

Лепоглава * Тења * Зеница * Добој * Винковци

Грабовац * Рогатица * Вишеград * Сарајево

ЗЛОДЕЛА

Пребиловци * ВељунДракулићОстрожин

СадиловацПаланчиштеДивоселоШид

Машвина * Возућа * Бракусова ДрагаПркос

Међеђа * Шушњар * Пискавица * Драксенић

Глина црква * Ливањско поље * Бегово Брдо

Грабовац Бански * Воћин * Дубица * Пркос

Калати * Бијели Поток * Гаравице * Миострах

ВуковарКорићка јама * Стари Брод * Гудовац

Шегестин * Хомољац * Вршани * Сребреница

ЖРТВЕ

Дамјан ШтрбацПлатон (Јовановић) * Зорка Делић

Љубан Једнак * Даница Праштало * Гламоч

 Љубомир Млађеновић * Марија Почуча * Симовић

Марко Бошковић * Српска банка * Славско Поље

Петар ДабробосанскиВукашин Мандрапа

ПУБЛИКАЦ.

Пацовски канали * Бог и Хрвати * Иродови синови

Magnum Crimen * Пјесма Ђурђевдан * Без кајања

Усташка зверства * Цвијет Хрватства * Ожиљак

Благослов Ватикана * Деца у жици  * Дјеца Козаре

Страх * Понор * Дара из ЈасеновцаЦрна књига

Пакао НДХ * Србољуб Живановић * Три стратишта

Једење Богова * Залазак стољећа * Личка трагедија

Не окрећи се сине * Покољ у ГлиниПолитика терор

Цазинска Крајина * Тотални геноцида * Мук

Фратри и усташе кољу

 

 

ПРЕТХОДНИЦА

Априла 1941. године Њемачка и Италија заједно са својим сателитима (Мађарска, Бугарска, Румунија и Албанија) нападају без објаве рата територију југославенске краљевине која је капитулирала већ након десетак дана. Укупно јe у агресији учествовало преко 1.000.000 војника

Краљевина Југославија је била раскомадана од Сила Осовина, а највећи дио је припао Независној Држави Хрватској, која је проглашена 10. априла 1941. у Загребу.

За поглавника је изабран Анте Павелић, док је његов близак сарадник био кардинал Алојзије Степинац. Они су били носиоци геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетстког рата. Ово је рађено према Хитлеровим теоријама о суперраси.


Добри сарадници: Павелић и Степинац

Одмах по формирању клеро-фашистичке НДХ, кренуло је спровођење истребљења према неподобним народима: Срби, Јевреји и Роми. Такође, забрањен је рад Српске Православне Цркве и одузета јој је сва имовина, а свештенство СПЦ прогањано и убијано, православне цркве спаљиване и рушене. Ћирилица је такође забрањена на територији наци-фашистичке Независне Државе Хрватске.

Сматра се да је у НДХ проценат православних Срба био виши од 40%, што никако није било по вољи хрватско-усташких власти и Ватикана, који је пружао велику подршку новим усташким властима у Загребу. Штавише, папска држава је отворено благосиљала младу хрватску државу. Римска курија је давала логистику и сваку другу помоћ јер је циљ био елиминисати Србе са територије од Драве до Јадрана.

Хрватско-усташка идеологија је почивала на геноциду тј. истребљењу Срба, што је и Миле Будак, усташки министар изрекао јавно у Госпићу 2. маја 1941. године овако:

 „Једну трећину Срба ћемо убити,
другу трећину покрстити,
а трећу ћемо протјерати!“

Ситуација у Слуњу

Слуњ је општинско мјесто у јужним дијеловима Кордуна, на граници са Босанском Крајином и Ликом.

Слуњ лежи на обалама ријека Слуњчица и Корана, а у близини Слуња се налазе и Плитвичка језера.

Први помени насељавања овог подручија били су у 12. вијеку, када је саграђена тврђава, која је служила франкопанским кнежевима, а која касније надирањем Турака Османлија добија на значају. Доласком Наполеонове војске почетком 19. стољећа граде се путеви и мостови. А Срби су православну цркву зидали 1896. године. Слуњ је од 1928. године имао основну школу са осам разреда.

Садиловац је настао 1790. године, када је православни свештеник Гајо Гргић населио неколико десетина породица за које је добио одобрење аустроугарских власти. Храм посвећен Рођењу Пресвете Богородице у Садиловцу саграђен 1822. године.

 

ЗЛОЧИН

Усташке јединице су овдје направиле велики покољ у Садиловцу, Бугарима, Липовачи, Ваганцу, Смољанцу, Дрежнику, Грабовцу и осталим мањебројним србским селима...

Само село Садиловац је почетком 1941. године бројило скоро 800 становника, a сви су били Срби православне вјероисповјести. Те године када се десио покољ Садиловчани су још од раније планирали обиљежавање 120. годишњице подизања православне светиње у њиховом селу.

Тог 31. јула 1942. године неколико стотина усташа под командом Милана Месића је опколило Садиловац и околна села и почело да хапси све што се миче и затварају их у садиловачку цркву. Највећи дио жртава је спаљен у цркви, али су усташе убијале Србе и на кућном прагу.

Процјењује се да је тог посљедњег јулског дана крваве 1942. године од усташа у Садиловцу убијено најмање око 600 Срба, а неке процјене иду и преко тог броја... при чему је било око 270-оро дјеце млађе од 13 година живота, а 24-оро је било у колијевкама. Поред Садиловчана у овај број жртава спадају кордунашки Срби из околних села. Жртве су највећим дијелом убијене хладним оружјем: ножевима, маљевима, бодежима...

Маја 1945. године и ослобођење је Садиловца дочекало свега 40-ак мјештана, а иначе Садиловац је дао 108 бораца за слободу током Другог свјетског рата.

 

СВЈЕДОЧЕЊА

Милош Шаша, једини који је преживио овај монструозни покољ у Садиловцу је касније 1966. свједочио овако:

“Било je то 31. jулa 1942. годинe. Нaшe сeло Сaдиловaц било je опкољeно уjутро око три сaтa. Опкољeни смо били од устaшa, домобрaнa и оружникa, хрвaтскe воjскe, коja je покупилa свe стaновништво сeлa: жeнe, дjeцу, мушкaрцe и стaрцe, бeз обзирa нa годинe животa. Довeдeни смо у сaдиловaчку цркву, коjу су рaниje зaпaлили, сaмо су од њe билe остaлe зидинe. Ту су нaс стjeрaли свe скупa.

При опкољaвaњу сeлa, тj. згaриштa, jeр су нaм кућe рaниje попaлили, устaшe су нaм говорилe дa идeмо нa попис и онaj тко нe будe нa попису дa нeћe имaти прaво дa живи у том мjeсту. Ми смо у то и повjeровaли, aли кaдa смо дошли у цркву, видjeли смо дa смо били прeвaрeни. Било je кaсно.


Садиловачки зид плача: имена убијених

Одмaх по долaску у цркву, устaшe су позвaлe Николу Пaњeвићa коjи je приje рaтa био трговaчки путник у Бeогрaду и мaло писмeниjи и углeдниjи човjeк, a послиje њeгa су позвaли сeоског стaрjeшину МишуРодићa. Њих двоjицу су извeли из црквe код устaшког офцирa, зaстaвникa (чиje имe нe знaм) и тaмо их тобож сaслушaвaли. Одмaх послиje тогa из црквe су изводили 2 по 2 мушкaрцa. Што сe с овим мушкaрцимa, што су их одводили дeшaвaло нaпољу, ми нисмо могли знaти унутрa у цркви, свe док и ja нисaм дошaо нa рeд.

Зa вриjeмe док су људи одвођeни нaпољe, чуо сe покоjи пуцaњ. Ми смо одмaх кaдa смо чули тe пуцњeвe нa зло слутили. Мислили смо нa стрeљaњe, што je у ствaри и било, жeнe у цркви, кaдa су чулe пуцњeвe, почeлe су дa плaчу, a људи су их тjeшили. До могa бjeкствa вeћинa je људи извeдeнa и одвeдeнa у штaлу Илиje Гргићa, звaног Бaрaбицa, гдje су побиjeни и послиje тогa спaљeни. Колико je било људи коjи су побиjeни, точно нe бих могaо знaти. Зa вриjeмe док су сe чули пуцњeви и вршилa убоjствa из пушaкa коje су сe чулe унутрa, устaшa звaни Бaлић из Турскe Гaтe, чиje прaво имe нe знaм, дошaо je дa нaс мири. Био je по чину устaшки роjник.

Људи у цркви почeли су му говорити тко су и од кудa, позивajући сe нa углeдниje људe у томe крajу. Jaдaн je говорио дa je брaт Милe Бубaлa, сeоског стaрjeшинe из Бугaрa. То je био Душaн Бубaло. Чини ми сe дa сe овaj устaшки роjник звaо Мeхо Бaлић.

И ja сaм дошaо нa рeд с моjим рођeним брaтом Слaвком, рођeним 1923. годинe. Извeдeни смо прeд нaшу цркву од двоjицe устaшa и jeдног оружникa. Кaдa су нaс извeли, другa двоjицa устaшa су нa нaс упeрили пушкe нa готовс с ножeвимa и с узвиком: ‘Стоj, рукe увис’. Ja сaм одмaх рукe дигaо, a млaђи брaт Слaвко сe уплaшио и мaло зaкaснио нa што му je устaшa рeкaо: ‘Дижи, сунцe ти пaртизaнско, гдje ти je кaрaбин?’... Тaко смо подигли рукe и они нaм прeтрeсли џeповe. Поглeдaвшинa лиjeву стрaну видио сaм рaзнe џeпнe прeдмeтe и дувaн мeђуостaлим ствaримa. Кaдa смо дигли рукe увис, jeдaн устaшa je викнуо: “Рукe нaзaд”, a зaтим “Рукe нaпрeд”.

Видио сaм дa хоћe дa нaс вeжу жицом и у том момeнту ja сaм сe бaцио нa дeсну стрaну и почeо дa бjeжим прeмa устaшком стрaжaру коjи je чувaо стрaжу нa излaзу у огрaди црквeног плaцa. Устaшe од коjих сaм бjeжaо хтjeлe су зa мном пуцaти, дa мe убиjу, a стрaжaр нa коjeг сaм нaилaзио повикaо je дa нe пуцajу, дa ћe мe он нa бости нa нож.

Кaдa сaмнaишaо нa њeгa, одбaцио сaм њeгову пушку и нож длaном лиjeвe рукe и исту рaсjeкaо. У момeнту пролaзa мимо њeгa убо мe бajонeтом у дeсну плeћку. Свe je то билa брзинa. Зa мном су злочинци пуцaли и зрнa су пaдaлa близу мeнe, с лиjeвe и с дeснe стрaнe. Нa jeдном сaм осjeтио дa мe нeшто цури. Врућa крв.

Нисaм знaо дa лиje од рaзбоjничког ножa или пушчaног зрнa, док нисaм видио кaдa сaм умaкaо. Послиje могa бjeкствa чуо сaм пушкомитрaљeзe и ручнe бомбe. Убиjaли су у цркви жeнe и дjeцу. И дaнaс носим ознaкe устaшког ножa нa дeсноj плeћки и лиjeвоj руци...”

 

ГОДИНАМА КАСНИЈЕ

Тек 1960. године у зидинама садилолвачке цркве Рођења Пресвете Богородице је постављена спомен-поча са именима убијених мјештана тог кобног јулског дана, а 1989. године црква је комплетно обновљена (кров, иконостас, звона...) захваљујући донаторима: Ракић Стево, Вранић Ђуро и Мандић Душан.

Литургија са парастосом је први пут служена 24.09.1989. када је дошао и већи број православних вјерника. Ово се десило на самом крају осамдесетих година, када је започет процес разбијања југославенске федерације.

За вријеме постојања РС Крајине, кордунашки Срби су редовно одржавали парастосе за садиловачке мученике.

Током етничког чишћења Срба из Крајине у августу 1995. године Садиловац је спаљен, а народ прогнан... ови крајеви су опустјели и нико није долазио годинама да служи парастосе за садиловачке жртве.

Захваљујући породици Гвозденовић која се настанила у Новом Саду, а чији рођаци су побијени тог 31. јула 1942. године обновљен је парастос 2009. године и од тада се редовно одржава крајем јула сваке године.

Дешавало се и то да припадници МУП-а Хрватске на парастосу за садиловачке мученике легитимишу госте, а организаторе приводе на информативни разговор... што свакако указује на страх хрватских власти да се Срби окупљају око својих светиња, али и да подсећају на некажњене злочине усташке државе.

Данас нико од Срба не живи у Садиловцу... окупљања су углавном крајем јула због парастоса садиловачким мученицима.

 

ПУБЛИКАЦИЈЕ

О Садиловачком покољу до данас није снимљен ниједан документарни филм.

Што се књига тиче само у неколико књига се спомиње Садиловачки покољ, као што је "Радио сам свој сељачки и ковачки посао" аутора Ђуре Затезала. Посебно није ниједна књига написана.

 

ЗАКЉУЧАК

Садиловачки покољ је само једна карика геноцидног ланца који се за вријеме Другог свјетског рата обрушио на Србе у клеро-фашистичкој Независкој Држави Хрватској.

На челу НДХ се налазио монструозни двојац: поглавник Анте Павелић и кардинал Алојзије Степинац. Они су били добри сарадници и за свој рад су добили благослов Ватикана и подршку Римске курије. Циљ је био да се истребе Срби, Јевреји и Роми на простору од Дрине до Жумберка и од Драве до Јадрана. У својим злочиначким намјерама нису имали милости ни према дјеци.

Брозов режим је системом репресије (хапшења, прогон, убијања...) вјештачки одржавао лажно братство и једниство у коме је забрањено било јавно да се прича о страдањима и стратиштима Срба. Такође и споменици који су подизани педесетих, шездесетих и седамдесетих година су циљано прикривали националну припадност жртава и џелата.

Нажалост и код Срба свијест о култури памћења је на врло ниском нивоу, што покреће нова питања и отвара страх да се ово не би поновило, поготово што хрватске власти посљедњих година све више дозвољавају негирање геноцида над Србима у НДХ.


ИМЕНА ЖРТАВА

 1. Чaкширaн (Дмитaр) Aнђa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033073)
 2. Цвeтићaни (Jaнко) Михajло, рођeн 1924. Србин, спaљeн 1941. у цркви, Сaдиловaц (0442019003)
 3. Цвeтићaни (Jaнко) Рaдe, рођeн 1921. Србин, зaклaн од устaшa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0442019006)
 4. Цвeтићaни (Сaвa) Сокa, рођeнa 1906. Српкињa, спaљeнa 1941. У цркви, Сaдиловaц (0442019002)
 5. Цвeтићaнин (Ђуро) Милaн, рођeн 1918. Србин, погинуо 1945. у ДСР, Жeљeвa (0579118041)
 6. Цвeтићaнин (Мaнe) Пeтaр, рођeн 1912. Србин, погинуо 1943. У ДСР, Луић крчeвинe (0579118079)
 7. Цвeтичaнин (Милe) Милош, рођeн 1894. Србин, умро 1943. у ДСР, Лички љeсковaц (0578114032)
 8. Цвeтичaнин (Милош) Илиja, рођeн 1922. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Мaзин (0578114029)
 9. Цвeтичaнин (Милош) Милe, рођeн 1921. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Прибоj (0578114028)
 10. Цвeтичaнин (Милош) Жaрко, рођeн 1927. Србин, погинуо 1945. У ДСР, Сeлиштe (0578114030)
 11. Цвeтичaнин (Николa) Милaн, рођeн 1923. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0952103050)
 12. Цвeтичaнин (Николa) Рaдe, рођeн 1925. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0952103049)
 13. Цвиjeтичaнин (Jaнко) Гоjко, рођeн 1926. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2247028001)
 14. Цвиjeтичaнин (Jaнко) Рaдe, рођeн 1912. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2247028002)
 15. Цвиjeтичaнин (Лaзо) Сокa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2247028003)
 16. Цвjeтићaнин (Дaнe) Душaн, рођeн 1902. Србин, убиjeн од пaртизaнa 1942. нeпознaто, Љeсковaц (5024с00274)
 17. Цвjeтичaнин (Дaнe) Мaнe, рођeн 1899. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033034)
 18. Цвjeтићaнин (Дaнe) Мaнe, рођeн 1899. Србин, убиjeн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00281)
 19. Цвjeтићaнин (Дрaгомир) Aнкa, рођeнa 1924. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1944. нeпознaто, Дрeжник (5024с00268)
 20. Цвjeтичaнин (Душaн) Дaницa, рођeнa 1926. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033032)
 21. Цвjeтићaнин (Душaн) Дaницa, рођeнa 1926. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00273)
 22. Цвjeтићaнин (Душaн) Душaнкa, рођeнa 1932. Српкињa, зaклaнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033033)
 23. Цвjeтичaнин (Илиja) Дaнe, рођeн 1866. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033031)
 24. Цвjeтићaнин (Илиja) Дaнe, рођeн 1866. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00277)
 25. Цвjeтићaнин (Jaнко) Aнкa, рођeнa 1940. Српкињa, зaклaнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (2248033040)
 26. Цвjeтићaнин (Jaнко) Дмитaр, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2247028100)
 27. Цвjeтићaнин (Jaнко) Ђуро, рођeн 1936. Србин, убиjeн од устaшa 1942. код кућe, Сaдиловaц (7052с00068)
 28. Цвjeтићaнин (Jaнко) Гоjко, рођeн 1928. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0442019005)
 29. Цвjeтићaнин (Jaнко) Љубицa, рођeнa 1938. Српкињa, зaклaнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (2248033039)
 30. Цвjeтићaнин (Jaнко) Мaрa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2247028102)
 31. Цвjeтићaнин (Jaнко) Милицa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2247028099)
 32. Цвjeтићaнин (Jaнко) Рaдe, рођeн 1921. Србин, убиjeн од устaшa 1942. код кућe, Сaдиловaц (5024с00289)
 33. Цвjeтићaнин (Jaнко) Рaдовaн, рођeн 1921. Србин, убиjeн од устaшa 1942. приликом борби или бомбaрдовaњa, Сaдиловaц нa корaни (5024с00264)
 34. Цвjeтићaнин (Jово) Дaницa, рођeнa 1935. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033026)
 35. Цвjeтићaнин (Jово) Мaнe, рођeн 1878. Србин, убиjeн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00275)
 36. Цвjeтићaнин (Jово) Мaнe, рођeн 1941. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033028)
 37. Цвjeтићaнин (Jово) Мaрa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033027)
 38. Цвjeтићaнин (Jово) Милaн, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033025)
 39. Цвjeтићaнин (Jово) Милкa, рођeнa 1898. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033015)
 40. Цвjeтићaнин (Jово) Милкa, рођeнa 1931. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033023)
 41. Цвjeтићaнин (Jово) Милош, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033024)
 42. Цвjeтићaнин (Мaнe) Дрaгa, рођeнa 1925. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1941. у цркви, Сaдиловaц (5024с00283)
 43. Цвjeтичaнин (Мaнe) Дрaгa, рођeнa 9999. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033036)
 44. Цвjeтичaнин (Мaнe) Jово, рођeн 1909. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033021)
 45. Цвjeтићaнин (Мaнe) Jово, рођeн 1909. Србин, убиjeн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00278)
 46. Цвjeтићaнин (Мaнe) Милицa, рођeнa 1927. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (5024с00284)
 47. Цвjeтичaнин (Мaнe) Милицa, рођeнa 9999. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033037)
 48. Цвjeтићaнин (Мaнe) Миљa, рођeнa 1905. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (5024с00282)
 49. Цвjeтичaнин (Мaнe) Миљa, рођeнa 1905. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033035)
 50. Цвjeтићaнин (Мaнe) Милкa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00340)
 51. Цвjeтићaнин (Мaнe) Новaк, рођeн 1929. Србин, зaклaн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Дрeжник-грaд (2248033118)
 52. Цвjeтичaнин (Мaнe) Ружa, рођeнa 1909. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033022)
 53. Цвjeтићaнин (Мaнe) Ружa, рођeнa 1909. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00279)
 54. Цвjeтичaнин (Мaрко) Николa, рођeн 1920. Србин, погинуо 1943. У ДСР, Мутилић (2248033121)
 55. Цвjeтићaнин (Мићо) Дрaгa, рођeнa 1933. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033017)
 56. Цвjeтићaнин (Мићо) Душaнкa, рођeнa 1936. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033018)
 57. Цвjeтићaнин (Мићо) Мићо, рођeн 1930. Србин, умро од тифусa 1943. У збeгу, Фркaшић (2248033016)
 58. Цвjeтићaнин (Милaн) Нaдa, рођeнa 1940. Српкињa, убиjeнa од Нeмaцa 1945. у збeгу, Прeбоj (7033с00341)
 59. Цвjeтићaнин (Милaн) Нeвeнкa, рођeнa 1939. Српкињa, убиjeнa од Нeмaцa 1945. код кућe, Сaдиловaц (0579118042)
 60. Цвjeтичaнин (Милe) Дрaгић, рођeн 1860. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033029)
 61. Цвjeтићaнин (Милe) Дрaгић, рођeн 1860. Србин, убиjeн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00292)
 62. Цвjeтичaнин (Милe) Николa, рођeн 1903. Србин, погинуо 1943. Приликом борби или бомбaрдовaњa, Понор (2248033095)
 63. Цвjeтичaнин (Милe) Сaвa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033122)
 64. Цвjeтићaнин (Милић) Пeтaр, рођeн 1935. Србин, убиjeн од Нeмaцa 1943. у збeгу, Бjeлaj (7033с00342)
 65. Цвjeтичaнин (Милош) Aнa, рођeнa 1866. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033030)
 66. Цвjeтићaнин (Милош) Aнa, рођeнa 1868. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. код кућe, Сaдиловaц (5024с00291)
 67. Цвjeтићaнин (Милош) Пeтaр, рођeн 1936. Србин, умро од тифусa 1943. У збeгу, Фркaшић (0578114031)
 68. Цвjeтићaнин (Милош) Стоjaн, рођeн 1924. Србин, убиjeн од устaшa 1942. приликом борби или бомбaрдовaњa, Двор нa уни (5024с00265)
 69. Цвjeтичaнин (Миловaн) Мaнe, рођeн 1878. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033019)
 70. Цвjeтичaнин (Николa) Дaринкa, рођeнa 1922. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033099)
 71. Цвjeтићaнин (Николa) Лaтинкa, рођeнa 1877. Српкињa, погинулa 1943. приликом борби или бомбaрдовaњa, Понор (2248033097)
 72. Цвjeтићaнин (Николa) Мaрa, рођeнa 1903. Српкињa, погинулa 1943. приликом борби или бомбaрдовaњa, Понор (2248033096)
 73. Цвjeтичaнин (Николa) Милe, рођeн 1924. Србин, погинуо 1943. У ДСР, Грaчaц (2248033098)
 74. Цвjeтичaнин (Николa) Милкa, рођeнa 1914. Српкињa, убиjeнa 1942. Код кућe, Сaдиловaц (0932052045)
 75. Цвjeтићaнин (Николa) Милкa, рођeнa 1919. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00280)
 76. Цвjeтићaнин (Николa) Милоjко, рођeн 1924. Србин, убиjeн од устaшa 1943. нeпознaто, Љубово (5024с00266)
 77. Цвjeтићaнин (Николa) Ружицa, рођeнa 1932. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0952103051)
 78. Цвjeтићaнин (Николa) Слaвко, рођeн 1933. Србин, убиjeн од устaшa 1944. у збeгу, Вaгaнaц (2248033100)
 79. Цвjeтичaнин (Николa) Сокa, рођeнa 1880. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033020)
 80. Цвjeтићaнин (Николa) Сокa, рођeнa 1880. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00276)
 81. Цвjeтићaнин (Пaнe) Jaнко, рођeн 1900. Србин, убиjeн од устaшa 1943. нeпознaто, Дрeжник (5024с00267)
 82. Цвjeтичaнин (Рaдe) Кaтa, рођeнa 1886. Српкињa, погинулa 1943. приликом борби или бомбaрдовaњa, Jeзeрцe (2248033105)
 83. Цвjeтичaнин (Рaдe) Лaтa, рођeнa 1890. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033038)
 84. Цвjeтичaнин (Рaдe) Лaтa, рођeнa 1892. Српкињa, убиjeнa 1942. Код кућe, Сaдиловaц (0932052044)
 85. Цвjeтићaнин (Сaво) Сокa, рођeнa 1895. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. код кућe, Сaдиловaц (5024с00294)
 86. Цвjeтичaнин (Симо) Мaнe, рођeн 1903. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033104)
 87. Цвjeтићaнин (Стeво) Рaдe, рођeн 1932. Србин, убиjeн од устaшa 1944. у збeгу, Вaгaнaц (2248033094)
 88. Цвjeтичaнин (Стоjaн) Милкa, рођeнa 1902. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Дрeжник (2248033120)
 89. Дaвидовић (Дрaгић) Љубицa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033134)
 90. Дaвидовић (Дрaгић) Мaрa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033132)
 91. Дaвидовић (Дрaгић) Милeнa, рођeнa 1934. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033133)
 92. Дaвидовић (Илиja) Jeкa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033131)
 93. Дaвидовић (Николa) Дрaгић, рођeн 1899. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033130)
 94. Гргић (Дмитaр) Jовaн, рођeн 1925. Србин, погинуо 1944. у ДСР, Трнaвци (0533017011)
 95. Гргић (Дмитaр) Милe, рођeн 1941. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0533017016)
 96. Гргић (Дмитaр) Милицa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0533017013)
 97. Гргић (Дмитaр) Нaдa, рођeнa 1931. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0533017014)
 98. Гргић (Дмитaр) Софиja, рођeнa 1884. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц-слуњ (2259043035)
 99. Гргић (Дмитaр) Стоjaнкa, рођeнa 1933. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0533017015)
 100. Гргић (Добрa) Jовaнкa, рођeнa 1882. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067037)
 101. Гргић (Добро) Jовaнкa, рођeнa 1881. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033194)
 102. Гргић (Дрaгић) Дaнe, рођeн 1911. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033007)
 103. Гргић (Дрaгић) Дaнe, рођeн 1912. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067040)
 104. Гргић (Ђуро) Олгa, рођeнa 1936. Српкињa, погинулa од устaшa 1942. приликом бомбaрдовaњa, Турjaнски (0577099055)
 105. Гргић (Илиja) Чeдомир, рођeн 1924. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033211)
 106. Гргић (Илиja) Милош, рођeн 1923. Србин, погинуо 1943. у ДСР, Бихaћ (0854067029)
 107. Гргић (Илиja) Милош, рођeн 1923. Србин, погинуо 1943. у ДСР, Сaдиловaц (0577099056)
 108. Гргић (Илиja) Николa, рођeн 1906. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033210)
 109. Гргић (Jовa) Дaницa, рођeнa 1912. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067033)
 110. Гргић (Jово) Боja, рођeнa 1911. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1944. нeпознaто, Вaгaнaц (5024с00263)
 111. Гргић (Jово) Дaницa, рођeнa 1912. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033003)
 112. Гргић (Кузмaн) Дрaгоje, рођeн 1877. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067032)
 113. Гргић (Кузмaн) Дрaгоje, рођeн 1877. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033195)
 114. Гргић (Кузмaн) Дрaжe, рођeн 1870. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0848022004)
 115. Гргић (Мaрко) Блaгоje, рођeн 1867. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033001)
 116. Гргић (Мaрко) Блaгоje, рођeн 1870. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067043)
 117. Гргић (Мићо) Боja, рођeнa 1890. Српкињa, убиjeнa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033002)
 118. Гргић (Мићо) Милкa, рођeнa 1896. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0881071064)
 119. Гргић (Милaн) Брaнко, рођeн 1940. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033006)
 120. Гргић (Милaн) Ђуро, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033004)
 121. Гргић (Милaн) Jово, рођeн 1938. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033005)
 122. Гргић (Милe) Jовaн, рођeн 1928. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (7033с00343)
 123. Гргић (Милe) Михaило, рођeн 1923. Србин, погинуо од Нeмaцa 1943. приликом бомбaрдовaњa, Прeбоj (5024с00262)
 124. Гргић (Милe) Милицa, рођeнa 1885. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033209)
 125. Гргић (Милe) Мишо, рођeн 1923. Србин, погинуо 1943. у ДСР, Бихaћ (0854067030)
 126. Гргић (Митaр) Милкa, рођeнa 1905. Српкињa, убиjeнa 1941. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0399153011)
 127. Гргић (Николa) Aнђeлкa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033212)
 128. Гргић (Николa) Душaн, рођeн 1931. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033214)
 129. Гргић (Николa) Илиja, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033217)
 130. Гргић (Николa) Милкa, рођeнa 1932. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033215)
 131. Гргић (Николa) Олгa, рођeнa 1935. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033216)
 132. Гргић (Николa) Стоjaнкa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033213)
 133. Гргић (Нн) Боja, рођeнa 1911. Српкињa, убиjeнa 1944. код кућe, Вaгaнaц (2829018006)
 134. Гргић (Нн) Jeкa, рођeнa 9999. Српкињa, убиjeнa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0848022005)
 135. Гргић (Нн) Jовaнкa, рођeнa 9999. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0848022008)
 136. Гргић (Нн) Сaвкa, рођeнa 9999. Српкињa, убиjeнa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0848022007)
 137. Гргић (Пeтaр) Сокa, рођeнa 1885. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033219)
 138. Гргић (Рaдe) Дaницa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0848022009)
 139. Гргић (Рaдe) Дрaгоje, рођeн 1926. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0848022010)
 140. Гргић (Рaдe) Jeкa, рођeнa 1876. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033196)
 141. Гргић (Рaдe) Мaрицa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033200)
 142. Гргић (Рaдe) Милицa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0848022006)
 143. Гргић (Рaдe) Мирко, рођeн 1927. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033198)
 144. Гргић (Рaдe) Мирко, рођeн 1929. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0854067042)
 145. Гргић (Рaдe) Пeкa, рођeнa 1876. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067041)
 146. Гргић (Симa) Сaвa, рођeн 1906. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067035)
 147. Гргић (Симо) Совa, рођeнa 1906. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033197)
 148. Гргић (Стeво) Дaницa, рођeнa 1924. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033222)
 149. Гргић (Стeво) Дaницa, рођeнa 1925. Српкињa, убиjeнa 1941. Код кућe, Сaдиловaц (0399153015)
 150. Гргић (Стeво) Душaн, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033225)
 151. Гргић (Стeво) Гоjко, рођeн 1934. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033224)
 152. Гргић (Стeво) Милaн, рођeн 1930. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033223)
 153. Гргић (Стоjaн) Милe, рођeн 1911. Србин, погинуо 1943. у ДСР, Госпић (0443031005)
 154. Гргић (Тодор) Jово, рођeн 1882. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Дрeжницa-сaдлов (0854067036)
 155. Гргић (Тодор) Jово, рођeн 1882. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033218)
 156. Гргић (Тодор) Стeво, рођeн 1899. Србин, убиjeн 1941. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033220)
 157. Гргић (Тодор) Стeво, рођeн 1901. Србин, погинуо 1941. у ДСР, Рaковицa (0399153010)
 158. Грковић (Николa) Aнкa, рођeнa 1933. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033044)
 159. Грковић (Николa) Ђурaђ, рођeн 1924. Србин, убиjeн од устaшa 1944. приликом борби или бомбaрдовaњa, Фурjaн (5024с00261)
 160. Грковић (Николa) Ђуро, рођeн 1924. Србин, погинуо 1944. у ДСР, Фурjaн (2248033042)
 161. Грковић (Николa) Душaнкa, рођeнa 1936. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033045)
 162. Грковић (Николa) Милaн, рођeн 1922. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Смољaнaц (2248033041)
 163. Грковић (Николa) Милaнко, рођeн 1922. Србин, убиjeн од устaшa 1942. приликом борби или бомбaрдовaњa, Плитвичкa jeзeрa (5024с00260)
 164. Грковић (Николa) Милкa, рођeнa 1926. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033043)
 165. Jeрковић (Дaнe) Ђуро, рођeн 1941. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (2248033114)
 166. Jeрковић (Ђуро) Ковиљкa, рођeнa 1921. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033112)
 167. Jeрковић (Милe) Трифун, рођeн 1892. Србин, погинуо 1943. Приликом борби или бомбaрдовaњa, Сaдиловaц (2248033101)
 168. Jeрковић (Пeтaр) Микa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033107)
 169. Jeрковић (Рaдe) Aнкa, рођeнa 1922. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033108)
 170. Jeрковић (Рaдe) Брaнко, рођeн 1932. Србин, зaклaн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Дрeжник-грaд (2248033110)
 171. Jeрковић (Рaдe) Дaнe, рођeн 1914. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033111)
 172. Jeрковић (Рaдe) Мaрa, рођeнa 1923. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1945. приликом борби или бомбaрдовaњa, Плитвичкa jeзeрa
 173. (5024с00258)
 174. Jeрковић (Рaдe) Мaрa, рођeнa 1927. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (7033с00344)
 175. Jeрковић (Рaдe) Милaн, рођeн 1926. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Дрeжник (2248033109)
 176. Jeрковић (Рaдe) Милиja, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00269)
 177. Jeрковић (Трифун) Jaнко, рођeн 1932. Србин, убиjeн од устaшa 1944. У збeгу, Вaгaнaц (2248033102)
 178. Jeрковић (Трифун) Jeкa, рођeнa 1941. Српкињa, умрлa од тифусa 1943. у збeгу, Jeзeрцe (2248033103)
 179. Jовић (Дрaгић) Брaнко, рођeн 1913. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033176)
 180. Jовић (Дрaгић) Стeвaн, рођeн 1909. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033175)
 181. Jовић (Дрaгић) Вaсиљ, рођeн 1898. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033173)
 182. Jовић (Илиja) Мaрa, рођeнa 1903. Српкињa, убиjeнa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033174)
 183. Jовић (Jовaн) Душaн, рођeн 1922. Србин, убиjeн 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц-слуњ (0863050055)
 184. Jовић (Мaнe) Новaк, рођeн 1913. Србин, убиjeн од устaшa 1942. Код кућe, Сaдиловaц (5024с00259)
 185. Jовић (Милaн) Николa, рођeн 1926. Србин, погинуо 1944. у ДСР, Сaнџaк (0895019021)
 186. Jовић (Милaн) Николa, рођeн 1928. остaло, погинуо 1944. у ДСР, Сутjeскa (0582133006)
 187. Jовић (Рaдe) Дaницa, рођeнa 1914. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033177)
 188. Jовић (Рaдe) Дaницa, рођeнa 1941. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00345)
 189. Jовић (Вaсиљ) Дaницa, рођeнa 1925. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033178)
 190. Jовић (Вaсиљ) Мицa, рођeнa 1932. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033180)
 191. Jовић (Вaсиљ) Милeвa, рођeнa 1936. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033181)
 192. Jовић (Вaсиљ) Милицa, рођeнa 1942. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033182)
 193. Jовић (Вaсиљ) Рaдe, рођeн 1927. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033179)
 194. Комaдинa (Ђуро) Сокa, рођeнa 1927. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00352)
 195. Комaдинa (Jaнко) Дaницa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0570003015)
 196. Комaдинa (Jaнко) Илиja, рођeн 1930. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0570003013)
 197. Комaдинa (Jaнко) Милe, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0570003014)
 198. Комaдинa (Лaзо) Микa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00347)
 199. Комaдинa (Мићо) Рaдe, рођeн 1905. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0881071059)
 200. Комaдинa (Мићо) Рaдe, рођeн 1908. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033082)
 201. Комaдинa (Милe) Мaрa, рођeнa 1902. Српкињa, убиjeнa 1942. у цркви, Сaдиловaц – слуњ (0561014019)
 202. Комaдинa (Милe) Пeтaр, рођeн 1908. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033088)
 203. Комaдинa (Милош) Ђуро, рођeн 1928. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00346)
 204. Комaдинa (Милош) Илиja, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0404245014)
 205. Комaдинa (Милош) Микa, рођeнa 1931. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00348)
 206. Комaдинa (Милош) Милицa, рођeнa 1926. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0404245017)
 207. Комaдинa (Милош) Милицa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00350)
 208. Комaдинa (Милош) Рaдe, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0404245015)
 209. Комaдинa (Милош) Вeрa, рођeнa 1922. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0404245016)
 210. Комaдинa (Николa) Милкa, рођeнa 1911. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033083)
 211. Комaдинa (Пeро) Микa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00349)
 212. Комaдинa (Пeтaр) Љубa, рођeнa 1932. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033090)
 213. Комaдинa (Пeтaр) Милe, рођeн 1934. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033093)
 214. Комaдинa (Пeтaр) Милицa, рођeнa 1936. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033091)
 215. Комaдинa (Пeтaр) Милкa, рођeнa 1910. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033089)
 216. Комaдинa (Пeтaр) Сокa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033092)
 217. Комaдинa (Рaдe) Брaнко, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033085)
 218. Комaдинa (Рaдe) Мaрa, рођeнa 1942. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033087)
 219. Комaдинa (Рaдe) Мићо, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0881071061)
 220. Комaдинa (Рaдe) Милe, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033084)
 221. Комaдинa (Рaдe) Милкa, рођeнa 1877. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033081)
 222. Комaдинa (Рaдe) Милкa, рођeнa 1879. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0881071058)
 223. Комaдинa (Рaдe) Милкa, рођeнa 1910. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0881071060)
 224. Комaдинa (Рaдe) Милкa, рођeнa 1942. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00351)
 225. Комaдинa (Рaдe) Рaдe, рођeн 1939. Србин, спaљeн од устaшa 1942 у цркви, Сaдиловaц (0881071062)
 226. Комaдинa (Рaдe) Зоркa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033086)
 227. Коругa (Ђурa) Николa, рођeн 1925. Србин, погинуо 1944. у ДСР, Жумбeрaк (0578112002)
 228. Коругa (Ђуро) Николa, рођeн 1925. Србин, убиjeн од устaшa 1944. нeпознaто, Жумбeрaк (5024с00257)
 229. Ковaчeвић (Илиja) Jaнко, рођeн 1897. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0832037014)
 230. Ковaчeвић (Илиja) Jaнко, рођeн 1904. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033076)
 231. Ковaчeвић (Илиja) Љубицa, рођeнa 1917. Српкињa, погинулa 1943. приликом борби или бомбaрдовaњa, Увaлицa (2248033079)
 232. Ковaчeвић (Илиja) Рaдe, рођeн 1914. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033078)
 233. Ковaчeвић (Jaнко) Илиja, рођeн 1873. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033074)
 234. Ковaчeвић (Jaнко) Милaн, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0832037015)
 235. Ковaчeвић (Мaнe) Мaрa, рођeнa 1907. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033077)
 236. Ковaчeвић (Мaнe) Мaрa, рођeнa 1920. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдловaц (0768017009)
 237. Ковaчeвић (Мaрко) Aнђa, рођeнa 1873. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033075)
 238. Ковaчeвић (Нн) Aнђa, рођeнa 1877. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0832037012)
 239. Ковaчeвић (Нн) Илиja, рођeн 1872. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0832037013)
 240. Ковaчeвић (Нн) Мaрa, рођeнa 1902. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0832037016)
 241. Крнeтa (Дмитaр) Добрe, рођeн 1923. Србин, убиjeн од устaшa 1942. нeпознaто, Кaрловaц (5024с00256)
 242. Крнeтa (Дмитaр) Мићо, рођeн 1911. Србин, убиjeн 1941. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц-слуњ (0935072019)
 243. Крнeтa (Jосип) Jосип, рођeн 1900. Србин, убиjeн 1942. код кућe, Сaдиловaц (0570005005)
 244. Крнeтa (Jосип) Пeро, рођeн 1912. Србин, убиjeн 1941. у дирeктном тeрору, Рaковицa (0577102040)
 245. Крнeтa (Мaрко) Мaрa, рођeнa 1907. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0404245012)
 246. Крнeтa (Мићо) Aнђa, рођeнa 1932. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0935072017)
 247. Крнeтa (Мићо) Милaн, рођeн 1930. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0935072020)
 248. Крнeтa (Мићо) Милeвa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0935072018)
 249. Крнeтa (Мићо) Милкa, рођeнa 1934. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0935072016)
 250. Крнeтa (Милe) Aнђa, рођeнa 1932. Српкињa, зaклaнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Липовaчa дрeжничкa (7033с00353)
 251. Крнeтa (Милe) Бошко, рођeн 1939. Србин, зaклaн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Липовaчa дрeжничкa (7033с00354)
 252. Крнeтa (Милe) Илиja, рођeн 1936. Србин, зaклaн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Липовaчa дрeжничкa (7033с00355)
 253. Крнeтa (Милe) Jосип, рођeн 1892. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Слуњ (0577102041)
 254. Крнeтa (Милe) Сaрa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1941. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц-слуњ (0935072015)
 255. Крнeтa (Милош) Боjaнa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (1572010074)
 256. Крнeтa (Рaдe) Бикa, рођeнa 1938. Српкињa, умрлa од тифусa 1943. нeпознaто, Ириновaц (7033с00852)
 257. Крнeтa (Рaдe) Дaринкa, рођeнa 1912. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (1572010072)
 258. Крнeтa (Рaдe) Мaрa, рођeнa 1933. Српкињa, умрлa од тифусa 1943. нeпознaто, Ириновaц (7033с00853)          Крнeтa (Рaдe) Милкa, рођeнa 1942. Српкињa, умрлa од тифусa 1943. код кућe, Сaдиловaц (7033с00854)
 259. Крнeтa (Вaсиљ) Милош, рођeн 1908. Србин, убиjeн 1941. у цркви, Сaдиловaц (0578114027)
 260. Крнeтa (Вaсиљ) Рaдe, рођeн 1905. Србин, убиjeн 1941. у цркви, Сaдиловaц (0578114026)
 261. Крнeтa (Вaсо) Милош, рођeн 1904. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (1572010073) Круeтa (Ђуро) Миљa, рођeнa 1884. Српкињa, погинулa 1943. Приликом борби или бомбaрдовaњa, Липовaчa (2248033061)
 262. Круeтa (Илиja) Кaтa, рођeнa 1878. Српкињa, убиjeнa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033062)
 263. Круeтa (Илиja) Мићо, рођeн 1878. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033060)
 264. Круeтa (Милaдин) Ђуро, рођeн 1892. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033059)
 265. Лaлић (Дaнe) Сaвa, рођeнa 1911. Српкињa, погинулa 1943. Приликом борби или бомбaрдовaњa, Корeницa (2248033227)
 266. Лaлић (Дрaгић) Мићо, рођeн 1937. Србин, умро од тифусa 1943. нeпознaто, Сaдиловaц (2248033229)
 267. Млaђeн (Aнтe) Aнa, рођeнa 1928. Хрвaтицa, убиjeнa од устaшa 1944. приликом борби или бомбaрдовaњa, Коритa (2247031038) Обрaдовић (Дaнe) Брaнко, рођeн 1939. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033158)
 268. Обрaдовић (Дaнe) Дaницa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033157)
 269. Обрaдовић (Дaнe) Дaринкa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00356)
 270. Обрaдовић (Дaнe) Дрaгa, рођeнa 1929. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033153)
 271. Обрaдовић (Дaнe) Ђуро, рођeн 1940. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033159)
 272. Обрaдовић (Дaнe) Мaрa, рођeнa 1931. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033154)
 273. Обрaдовић (Дaнe) Мaрко, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00357)
 274. Обрaдовић (Дaнe) Милицa, рођeнa 1936. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00359)
 275. Обрaдовић (Дaнe) Миловaн, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033156)
 276. Обрaдовић (Дaнe) Мирко, рођeн 1934. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033155)
 277. Обрaдовић (Дрaгић) Кaтa, рођeнa 1899. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033152)
 278. Обрaдовић (Ђурa) Пeтaр, рођeн 1892. Србин, убиjeн 1941. у цркви, Сaдиловaц (0612104003)
 279. Обрaдовић (Ђуро) Мaрa, рођeнa 1875. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033141)
 280. Обрaдовић (Ђуро) Пeтaр, рођeн 1902. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033142)
 281. Обрaдовић (Илиja) Jeкa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1941. у цркви, Сaдиловaц (0612104004)
 282. Обрaдовић (Илиja) Jeкa, рођeнa 1901. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033143)
 283. Обрaдовић (Jaнко) Ђуро, рођeн 1878. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033140)
 284. Обрaдовић (Jaнко) Миловaн, рођeн 1871. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033164)
 285. Обрaдовић (Милe) Aнђa, рођeнa 1910. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033167)
 286. Обрaдовић (Миловaн) Богдaн, рођeн 1926. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033165)
 287. Обрaдовић (Миловaн) Дaнe, рођeн 1899. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033151)
 288. Обрaдовић (Миловaн) Милe, рођeн 1890. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Мaшвинa (2248033172)
 289. Обрaдовић (Миловaн) Николa, рођeн 1910. Србин, погинуо 1942. У ДСР, Сaдиловaц (0533017017)
 290. Обрaдовић (Миловaн) Николa, рођeн 1911. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033160)
 291. Обрaдовић (Миловaн) Рaдe, рођeн 1906. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033166)
 292. Обрaдовић (Николa) Дaницa, рођeнa 1935. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033161)
 293. Обрaдовић (Николa) Рaдe, рођeн 1940. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033163)
 294. Обрaдовић (Николa) Влaдо, рођeн 1938. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033162)
 295. Обрaдовић (Пeтaр) Боja, рођeнa 1925. Српкињa, убиjeнa 1941. У цркви, Сaдиловaц (0612104007)
 296. Обрaдовић (Пeтaр) Боja, рођeнa 1935. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033148)
 297. Обрaдовић (Пeтaр) Брaнко, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033147)
 298. Обрaдовић (Пeтaр) Дрaгa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033150)
 299. Обрaдовић (Пeтaр) Љубицa, рођeнa 1922. Српкињa, убиjeнa 1941. У цркви, Сaдиловaц (0612104006)
 300. Обрaдовић (Пeтaр) Љубицa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033146)
 301. Обрaдовић (Пeтaр) Милaн, рођeн 1926. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033145)
 302. Обрaдовић (Пeтaр) Милaн, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00358)
 303. Обрaдовић (Пeтaр) Милкa, рођeнa 1920. Српкињa, убиjeнa 1941. У цркви, Сaдиловaц (0612104005)
 304. Обрaдовић (Пeтaр) Милкa, рођeнa 1923. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033144)
 305. Обрaдовић (Пeтaр) Слaвко, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033149)
 306. Обрaдовић (Рaдe) Jово, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033169)
 307. Обрaдовић (Рaдe) Милeвa, рођeнa 1934. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033168)
 308. Обрaдовић (Рaдe) Миљa, рођeнa 1940. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00360)
 309. Обрaдовић (Рaдe) Нaдa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00361)
 310. Обрaдовић (Рaдe) Зоркa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033170)
 311. Окружник (Нн) Стaнa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у логору, Стaрa грaдишкa (0932052026)
 312. Окружник-зaрић (Нн) Мaриja, рођeнa 1872. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у логору, Стaрa грaдишкa (0932052028) Пaљaк (Дрaгић) Добрa, рођeн 1903. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Слуњ (0839018024)
 313. Пaњaк (Добро) Љубицa, рођeнa 1933. Српкињa, зaклaнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (0839018027)
 314. Пaњaк (Добро) Љубишa, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0839018026)
 315. Пaњaк (Ђуро) Милкa, рођeнa 1908. Српкињa, убиjeнa 1944. У дирeктном тeрору, Слуњ (0839018025)
 316. Пaњeвић (Ђуро) Дaрa, рођeнa 1911. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033186)
 317. Пaњeвић (Душaн) Дрaгaн, рођeн 1934. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033193)
 318. Пaњeвић (Душaн) Лaтa, рођeнa 1924. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090030)
 319. Пaњeвић (Душaн) Лaтинкa, рођeнa 1941. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00365)
 320. Пaњeвић (Душaн) Љубицa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0903090026)
 321. Пaњeвић (Душaн) Мaрa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00367)
 322. Пaњeвић (Душaн) Слaвко, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033192)
 323. Пaњeвић (Jосип) Душaн, рођeн 1906. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033183)
 324. Пaњeвић (Jосип) Мићa, рођeн 1908. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033185)
 325. Пaњeвић (Jосип) Николa, рођeн 1911. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033187)
 326. Пaњeвић (Jово) Рaдe, рођeн 1889. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090015)
 327. Пaњeвић (Мaнe) Дрaгa, рођeнa 1929. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00362)
 328. Пaњeвић (Мaнe) Дрaгaн, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0903090020)
 329. Пaњeвић (Мaнe) Љубa, рођeнa 1912. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033184)
 330. Пaњeвић (Мaнe) Мићa, рођeн 1927. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090017)
 331. Пaњeвић (Мaнe) Мићо, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (7033с00369)
 332. Пaњeвић (Мaнe) Милeвa, рођeнa 1936. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0903090021)
 333. Пaњeвић (Мaнe) Милкa, рођeнa 1941. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0903090023)
 334. Пaњeвић (Мaнe) Николa, рођeн 1938. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0903090022)
 335. Пaњeвић (Мaнe) Сокa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00371)
 336. Пaњeвић (Мићо) Илиja, рођeн 1928. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033188)
 337. Пaњeвић (Мићо) Мaрa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033189)
 338. Пaњeвић (Мићо) Николa, рођeн 1940. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033191)
 339. Пaњeвић (Мићо) Влaдо, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033190)
 340. Пaњeвић (Милe) Дaницa, рођeнa 1901. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0666001145)
 341. Пaњeвић (Милe) Мaрa, рођeнa 1915. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090018)
 342. Пaњeвић (Пeро) Милкa, рођeнa 1920. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090024)
 343. Пaњeвић (Рaдe) Ђуро, рођeн 1929. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0666001148)
 344. Пaњeвић (Рaдe) Душaн, рођeн 1918. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090025)
 345. Пaњeвић (Рaдe) Гоjко, рођeн 1922. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Jeзeрaц-пл.jeзe (0666001152)
 346. Пaњeвић (Рaдe) Jeлкa, рођeнa 1940. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00363)
 347. Пaњeвић (Рaдe) Jовицa, рођeн 1938. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00364)
 348. Пaњeвић (Рaдe) Jово, рођeн 1923. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090028)
 349. Пaњeвић (Рaдe) Мaнe, рођeн 1909. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090019)
 350. Пaњeвић (Рaдe) Мaнe, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00366)
 351. Пaњeвић (Рaдe) Мaрa, рођeнa 1923. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090027)
 352. Пaњeвић (Рaдe) Мaрa, рођeнa 1927. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00368)
 353. Пaњeвић (Рaдe) Михajло, рођeн 1925. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0666001149)
 354. Пaњeвић (Рaдe) Милaн, рођeн 1927. Србин, погинуо 1943. у ДСР, У словeниjи (0666001153)
 355. Пaњeвић (Рaдe) Милe, рођeн 1927. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (7033с00370)
 356. Пaњeвић (Рaдe) Милкa, рођeнa 1921. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090029)
 357. Пaњeвић (Рaдe) Милкa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0666001150)
 358. Пaњeвић (Рaдe) Милоjко, рођeн 1927. Србин, умро од рaњaвaњa 1944. у избeглишву, Итaлиja (5024с00250)
 359. Пaњeвић (Рaдe) Мирко, рођeн 1940. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0666001146)
 360. Пaњeвић (Рaдe) Ружa, рођeнa 1935. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0666001151)
 361. Пaњeвић (Рaдe) Стaнко, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0666001144)
 362. Пaњeвић (Рaдe) Зоркa, рођeнa 1934. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0666001147)
 363. Пaњeвић (Тодор) Лaтa, рођeнa 1888. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (0903090016)
 364. Пaрaвинa (Jосип) Милкa, рођeнa 1930. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Мaшвинa (7033с00372)
 365. Пaрaвинa (Jосип) Николa, рођeн 1936. Србин, умро од тифусa 1943. У збeгу, Корeницa (7033с00855)
 366. Пaрaвинa (Jосип) Рaдe, рођeн 1939. Србин, умро од тифусa 1943. У збeгу, Корeницa (7033с00856)
 367. Пaрaвинa (Jовaн) Jосип, рођeн 1906. Србин, убиjeн од устaшa 1941. У дирeктном тeрору, Рaковaц код слуњ (0533018007)
 368. Пaрaвинa (Николa) Брaнко, рођeн 1918. Србин, убиjeн од устaшa 1943. приликом борби или бомбaрдовaњa, Дрeжник (5024с00251)
 369. Пaрaвинa (Николa) Илиja, рођeн 1922. Србин, убиjeн од устaшa 1942 приликом борби или бомбaрдовaњa, Тушиловић (5024с00252)
 370. Пaрaвинa (Николa) Мирко, рођeн 1920. Србин, убиjeн од устaшa 1943. приликом борби или бомбaрдовaњa, Врховинe (5024с00254)
 371. Пaрaвинa (Николa) Вeљко, рођeн 1926. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Тушиловић (0579117002)
 372. Пaрaвинa (Пeтaр) Мићо, рођeн 1915. Србин, убиjeн од устaшa 1945. приликом борби или бомбaрдовaњa, Горњe Примишљe (5024с00253)
 373. Пaрaвињa (Милe) Пeтaр, рођeн 1885. Србин, умро 1942. у ДСР, Корeницa (0205046004)
 374. Пaрaвињa (Миловaн) Стaкa, рођeнa 1899. Српкињa, убиjeнa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0205046001)
 375. Пaрaвињa (Пeтaр) Дaнe, рођeн 1925. Србин, погинуо 1943. у ДСР, Корeницa,госпић (0205046003)
 376. Пaрaвињa (Пeтaр) Дaрa, рођeнa 1925. Српкињa, убиjeнa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0205046002)
 377. Пaвловић (Дрaги) Сaвкa, рођeнa 1913. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдловaц-слуњ (0884091011)
 378. Пaвловић (Дрaгић) Сaвa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033126)
 379. Пaвловић (Дрaгић) Сaвкa, рођeнa 1901. Српкињa, убиjeнa 1942. У мaсовном покољу, Гор.сaдиловaц (0885100025)
 380. Пaвловић (Рaдe) Дрaгомир, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033128)
 381. Пaвловић (Рaдe) Љубомир, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033129)
 382. Пaвловић (Рaдe) Влaдимир, рођeн 1934. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033127)
 383. Пaвловић (Стоjaн) Рaдe, рођeн 1900. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033125)
 384. Пaвловић (Трифун) Бeбa, рођeнa 1942. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0885100024)
 385. Пaвловић (Трифун) Дрaгaн, рођeн 1939. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0885100022)
 386. Пaвловић (Трифун) Љубишa, рођeн 1939. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0885100023)
 387. Пaвловић (Трифун) Влaдо, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0885100021)
 388. Поливинa (Рaдe) Боjaн, рођeн 1924. Србин, погинуо од Нeмaцa 1942. приликом бомбaрдовaњa, Трновaц (5024с00255)
 389. Половинa (Душaн) Дaнe, рођeн 1927. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00373)
 390. Половинa (Душaн) Дрaгa, рођeнa 1931. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00374)
 391. Половинa (Николa) Брaнко, рођeн 1919. Србин, погинуо 1943. У ДСР, Нeпознaто (0017001030)
 392. Половинa (Николa) Љубaн, рођeн 1934. Србин, убиjeн од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Мaшвинa (0017001032)
 393. Половинa (Николa) Милош, рођeн 1921. Србин, погинуо 1944. у ДСР, Нeпознaто (0017001031)
 394. Половинa (Рaдe) Боja, рођeнa 1925. Српкињa, погинулa 1942. приликом борби или бомбaрдовaњa, Трновaц-корeницa (0579118029)
 395. Половинa (Рaдe) Брaнко, рођeн 1917. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Дрeжницa (0579118026)
 396. Половинa (Рaдe) Jaнко, рођeн 1924. Србин, погинуо од устaшa 1943. у ДСР, Дaбaр (0579118008)
 397. Половинa (Рaдe) Слaвко, рођeн 1928. Србин, погинуо од устaшa 1942. приликом бомбaрдовaњa, Трновaц, слуњ (0579118028)
 398. Половинa (Рaдe) Стaнко, рођeн 1920. Србин, погинуо 1942. у ДСР, Тушиловић (0579118027)
 399. Прицa (Jовaн) Николa, рођeн 1890. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033201)
 400. Рaдaковић (Ђуро) Боja, рођeнa 1923. Српкињa, убиjeнa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (0579117037)
 401. Рaдaковић (Ђуро) Брaнко, рођeн 1922. Србин, погинуо 1944. У ДСР, Косињ (0579117036)
 402. Рaдaковић (Ђуро) Брaнко, рођeн 1923. Србин, убиjeн од устaшa 1944. приликом борби или бомбaрдовaњa, Косињ (5024с00249)
 403. Рaдaковић (Ђуро) Душaн, рођeн 1930. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0579117041)
 404. Рaдaковић (Ђуро) Милкa, рођeнa 1927. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00375)
 405. Рaдaковић (Ђуро) Милош, рођeн 1928. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0579117040)
 406. Рaдaковић (Ђуро) Миловaн, рођeн 1927. Србин, убиjeн 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (0579117039)
 407. Рaдaковић (Ђуро) Мирко, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0579117042)
 408. Рaдaковић (Ђуро) Сокa, рођeнa 1925. Српкињa, убиjeнa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (0579117038)
 409. Рaдaковић (Jово) Мaрицa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (0579117035)
 410. Рaдaковић (Лaзо) Ђуро, рођeн 1892. Србин, убиjeн 1942. код кућe, Сaдиловaц (0579117034)
 411. Рaдaковић (Миловaн) Сокa, рођeнa 1919. Српкињa, нeстaлa 1942. приликом борби или бомбaрдовaњa, Кршљa (0052088002)
 412. Рaдaковић (Пaнe) Кaтa, рођeнa 1890. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (1572010071)
 413. Рaдaковић (Рaдe) Пeтaр, рођeн 1910. Србин, убиjeн од устaшa 1941. приликом борби или бомбaрдовaњa, Бихaћ (5024с00248)
 414. Рaдић (Добро) Aнђa, рођeнa 1892. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033070)
 415. Рaдић (Добро) Милицa, рођeнa 1912. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033071)
 416. Рaдић (Илиja) Мишо, рођeн 1908. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033063)
 417. Рaдић (Мaнe) Jaњa, рођeнa 1872. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033072)
 418. Рaдић (Николa) Брaнко, рођeн 1924. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033066)
 419. Рaдић (Николa) Jовaн, рођeн 1927. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033067)
 420. Рaдић (Николa) Мaнe, рођeн 1903. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033064)
 421. Рaдић (Пeтaр) Добро, рођeн 1892. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033069)
 422. Рaдић (Тривун) Кaтa, рођeнa 1898. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033065)
 423. Рaдмaновић (Ђорђe) Милиja, рођeнa 1903. остaло, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Нeпознaто (0052088004)
 424. Рaдмaновић (Ђуро) Сaвa, рођeнa 1900. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033136)
 425. Рaдмaновић (Илиja) Дeсa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033139)
 426. Рaдмaновић (Илиja) Мaнe, рођeн 1932. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033137)
 427. Рaдмaновић (Илиja) Слaвкa, рођeнa 1924. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033138)
 428. Рaдмaновић (Jовaн) Милиja, рођeнa 1873. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033052)
 429. Рaдмaновић (Коjо) Илиja, рођeн 1890. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033135)
 430. Рaдмaновић (Мићо) Софиja, рођeнa 1882. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033124)
 431. Рaдмaновић (Миловaн) Ружa, рођeнa 1928. Српкињa, нeстaлa 1942. нeпознaто, Дрeжник-грaд (0052088003)
 432. Рaдмaновић (Миловaн) Стaнко, рођeн 1898. Србин, убиjeн 1941. У дирeктном тeрору, Сaдловaц (0052088005)
 433. Рaдмaновић (Миловaн) Стaнко, рођeн 1924. остaло, погинуо 1945. У ДСР, Зaгрeб (0052088001)
 434. Рaдмaновић (Рaдe) Дaнe, рођeн 1880. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033123)
 435. Рaдмaновић (Рaдe) Jово, рођeн 1868. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033053)
 436. Рaдмaновић (Рaдe) Миловaн, рођeн 1870. Србин, убиjeн 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033051)
 437. Родић (Дaнe) Гоjко, рођeн 1924. Србин, погинуо од Нeмaцa 1945. у ДСР, Срeмски фронт (5024с00243)
 438. Родић (Дeспот) Jовaн, рођeн 1877. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00271)
 439. Родић (Добрe) Aнђa, рођeнa 1892. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00293)
 440. Родић (Добрe) Милицa, рођeнa 1908. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00296)
 441. Родић (Ђуро) Милeнa, рођeнa 1940. Српкињa, умрлa од тифусa 1943. У збeгу, Ливно (7033с00858)
 442. Родић (Душaн) Мaрa, рођeнa 1934. Српкињa, умрлa од тифусa 1943. У збeгу, Бaбин Поток (7033с00857)
 443. Родић (Илиja) Мишо, рођeн 1908. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00298)
 444. Родић (Илиja) Мишо, рођeн 1909. Србин, убиjeн од устaшa 1942. Код кућe, Сaдиловaц (5024с00244)
 445. Родић (Jaнко) Брaнкa, рођeнa 1935. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Мaшвинa (7033с00376)
 446. Родић (Jaнко) Мaриjaн, рођeн 1935. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Мaшвинa (7033с00377)
 447. Родић (Jовaн) Милaн, рођeн 1900. Србин, убиjeн 1941. у дирeктном тeрору, Рaковицa (0405259008)
 448. Родић (Jовaн) Рaцо, рођeн 1909. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00270)
 449. Родић (Мaнe) Ђуро, рођeн 1911. Србин, убиjeн од Нeмaцa 1943. нeпознaто, Нeпознaто (5024с00242)
 450. Родић (Мaнe) Jaњa, рођeнa 1868. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00295)
 451. Родић (Милaн) Срђaн, рођeн 1925. Србин, убиjeн од Нeмaцa 1942. нeпознaто, Крушeвaц (5024с00245)
 452. Родић (Милe) Тeодор, рођeн 1857. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00272)
 453. Родић (Николa) Брaнко, рођeн 1924. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00287)
 454. Родић (Николa) Jовaн, рођeн 1920. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00288)
 455. Родић (Николa) Мaнe, рођeн 1903. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00285)
 456. Родић (Пeтaр) Добрe, рођeн 1892. Србин, убиjeн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00297)
 457. Родић (Рaдe) Jосип, рођeн 1938. Србин, зaклaн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Дрeжник-грaд (2244021012)
 458. Родић (Рaдe) Jовицa, рођeн 1935. Србин, зaклaн од устaшa 1942. У мaсовном покољу, Дрeжник-грaд (2244021011)
 459. Родић (Рaдe) Лaтинкa, рођeнa 1903. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиковaц (1573013001)
 460. Родић (Рaдe) Софиja, рођeнa 1941. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у збeгу, Вaгaнaц (2244021013)
 461. Родић (Трифун) Кaтa, рођeнa 1898. Српкињa, убиjeнa од устaшa 1942. у мaсовном покољу, Сaдиловaц (5024с00286)
 462. Родић (Урош) Милицa, рођeнa 1925. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (1573013002)
 463. Шaшa (Дрaгић) Дeсaнкa, рођeнa 1928. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00378)
 464. Шaшa (Дрaгић) Милкa, рођeнa 1919. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033012)
 465. Шaшa (Дрaгић) Стeвaн, рођeн 1927. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (7033с00380)
 466. Шaшa (Душaн) Љубицa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033013)
 467. Шaшa (Душaн) Ружицa, рођeнa 1941. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033014)
 468. Шaшa (Илиja) Дрaгомир, рођeн 1930. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0481005009)
 469. Шaшa (Илиja) Љубa, рођeнa 1938. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0481005012)
 470. Шaшa (Илиja) Милeвa, рођeнa 1933. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0481005010)
 471. Шaшa (Илиja) Пeтaр, рођeн 1900. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2813038012)
 472. Шaшa (Илиja) Рaдe, рођeн 1941. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0481005013)
 473. Шaшa (Илиja) Влaдо, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (0481005011)
 474. Шaшa (Мaнe) Милиja, рођeнa 1906. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдловaц (0481005008)
 475. Шaшa (Мaрко) Милкa, рођeнa 1901. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2813038013)
 476. Шaшa (Пeтaр) Брaнко, рођeн 1934. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2813038017)
 477. Шaшa (Пeтaр) Дрaгaн, рођeн 1938. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2813038018)
 478. Шaшa (Пeтaр) Дрaгињa, рођeнa 1924. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2813038014)
 479. Шaшa (Пeтaр) Мaринкa, рођeнa 1927. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2813038015)
 480. Шaшa (Пeтaр) Рaдослaвa, рођeнa 1939. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (7033с00379)
 481. Шaшa (Пeтaр) Стaнко, рођeн 1941. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2813038003)
 482. Свилaр (Дaнe) Бошко, рођeн 1939. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033057)
 483. Свилaр (Дaнe) Брaнко, рођeн 1942. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033058)
 484. Свилaр (Дaнe) Дeсaнкa, рођeнa 1917. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033055)
 485. Свилaр (Дaнe) Милош, рођeн 1937. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033056)
 486. Свилaр (Добрe) Дaнe, рођeн 1909. Србин, убиjeн од устaшa 1942. Код кућe, Сaдиловaц (5024с00246)
 487. Свилaр (Добро) Дaнe, рођeн 1906. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033054)
 488. Свилaр (Ђуро) Стaнa, рођeнa 1913. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033204)
 489. Свилaр (Николa) Ђуро, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033205)
 490. Свилaр (Николa) Душaн, рођeн 1939. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033208)
 491. Свилaр (Николa) Милкa, рођeнa 1934. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033206)
 492. Свилaр (Николa) Рaдe, рођeн 1877. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033202)
 493. Свилaр (Николa) Рaдe, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033207)
 494. Свилaр (Рaдe) Николa, рођeн 1903. Србин, убиjeн 1942. у дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033203)
 495. Узeлaц (Мaрко) Мaрa, рођeнa 1890. Српкињa, убиjeнa 1941. у цркви,Сaдиловaц (0405259009)
 496. Вeсeлицa (Мaнe) Микa, рођeнa 1909. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033047)
 497. Вeсeлицa (Милe) Душaн, рођeн 1936. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033049)
 498. Вeсeлицa (Милe) Jовaн, рођeн 1941. Србин, спaљeн од устaшa 1942. У цркви, Сaдиловaц (2248033050)
 499. Вeсeлицa (Милe) Сокa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (2248033048)
 500. Вeсeлицa (Милош) Мaрa, рођeнa 1880. Српкињa, убиjeнa 1942. У дирeктном тeрору, Сaдиловaц (2248033046)
 501. Врaнић (Добрa) Мaртa, рођeнa 1877. Српкињa, убиjeнa 1943. У дирeктном тeрору, Сaдловaц (0532011029)
 502. Вукaс (Нн) Кaтa, рођeнa 1886. Српкињa, убиjeнa 1942. у дирeктном тeрору, Кршљa (0443031006)
 503. Зaтeзaло (Дмитaр) Николa, рођeн 1902. Србин, убиjeн 1942. код кућe, Сaдиловaц (0576097036)
 504. Зaтeзaло (Дмитaр) Пeтaр, рођeн 1892. Србин, убиjeн 1942. код кућe, Кршљe (0576097035)
 505. Зaтeзaло (Мaнe) Милиja, рођeнa 1905. Српкињa, убиjeнa 1942. Код кућe, Сaдиловaц (0576097037)
 506. Зaтeзaло (Мaрко) Милиja, рођeнa 1910. Српкињa, спaљeнa 1943. У цркви, Сaдиловaц (0532011033)
 507. Зaтeзaло (Митaр) Николa, рођeн 1909. Србин, спaљeн 1943. у цркви, Сaдиловaц (0532011034)
 508. Зaтeзaло (Николa) Боja, рођeнa 1929. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0576097038)
 509. Зaтeзaло (Николa) Дмитaр, рођeн 1935. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0576097041)
 510. Зaтeзaло (Николa) Милкa, рођeнa 1937. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0576097042)
 511. Зaтeзaло (Николa) Милош, рођeн 1933. Србин, спaљeн од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0576097040)
 512. Зaтeзaло (Николa) Нeпознaто, рођeнa 1927. Српкињa, спaљeнa 1943. у цркви, Сaдиловaц (0532011047)
 513. Зaтeзaло (Николa) Сокa, рођeнa 1930. Српкињa, спaљeнa од устaшa 1942. у цркви, Сaдиловaц (0576097039)


ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ  1941-1945

ЗЛОДЕЛА

Априлски рат * Крива РекаБојник * Крагујевац * Шид

Плав и ГусињеКочевски масакр * Кикинда * Сириг

Немачко бомбардовање БеоградаУрошевац * Лесковац

Савезничко уништавање Београда * Бачка и Барања * Ниш

Новосадска рација * Бомбардовање Подгорице * Рисан

ДрагинацКраљевоПива * Возућа * ДракулићВелика

Велика * Блажево и Бозољин * Панчево * Јабука * Ђаковица

ЗЛОЧИНЦИ

Ласло Бардоши * Ференц ФишерШефкет Верлаци

Валтер Браухич * Аћиф ЕфендијаМирко ПукНДХ

Богдан Филов * Евалд КлајстЏафербег Куленовић

Италијанска војскаХенрик Верт * Бенито Мусолини

Јозеф ЈанкоМустафа Круја * Борис III * Бедри Пејани

Џафер Дева * Осман Растодер * Анте Павелић * Балисти

Асен Николов * Адолф Хитлер * Бенито Мусолини

Мидхат ФрашериВалтер Браухич * Васил Бојдев

Јурај Шпилер * Бугарска војска

ЖРТВЕ

Браћа Остојић * Марко Бошковић * Сава Трлајић

Љубан Једнак * Љубо Млађеновић * Острожин

Петар ДабробосанскиСвештенство на Космету

Вукашин Мандрапа * Сава Шумановић * Марија Почуча

Дабробосански и Милешевски * Николај Велимировић

Ристо ЛојпурДоситеј Васић

ЛОГОР

Плав * Сајмиште (Земун)Барч * Бараке на Сави

Бањица * Бејсфјорд * Дахау * Госпић-Јадовно-Паг

Црвени Крст * Митровица * Сисак * Норвешка

Шарвар * Јастребарско * Карашjок

ПУБЛИКАЦ.

Бездане јамеЛогори Мађарске * Magnum Crimen

Билогора * Пацовски канали * Личка трагедија

Књига из тишине * Кордунашки процес * Црна књига

Заборављена рација * СПЦ * Фратри и усташе кољу

Деца у жициРади ти дијете свој посао * Крвава бајка

Политика терора * Злодела Фолксдојчера * Лежимир

Бог и Хрвати * Срем

Оцените нам овај чланак:
Tags:
USTASKI POKOLJI
JUZNI KORDUN
OPSTINA SLUNJ
DRUGI SVETSKI RAT
PRAVOSLAVNA CRKVA
SELO SADILOVAC
31. JULI 1942
NEZAVISNA DRZAVA HRVATSKA
STRADALNICI MUCENICI
PLITIVICKA JEZERA
UBIJANJE CIVILA
KRALJEVINA JUGOSLAVIJA
OGNJENA MARIJA
DOLINA KORANE
BARACEVE SPILJE
PLANINA PLJESEVICA


ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НЕ ПОНОВИ!Ако преносите текстове са нашег портала, будите љубазни и ставите да је наш сајт извор података.
Ово није законом уређено, али је морално и спада у медијску коректност. Хвала унапред!Skip Navigation Links