Књига: Једење Богова - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Горан Чучковић


Књига: Једење БоговаКњига "Једење Богова" је новела Горана Чучковића, српског писца, критичара и издавача, из Бања Луке.

Ова књига представља драгоцено штиво, јер говори о свим ужасима које су усташе радиле српском народу за време Другог светског рата, када је успостављена квинсличка НДХ. Управо за те четири године 1941-1945 Срби су преживели геноцид и били су биолошки угрожени.

Роман се бави причом о клању Срба (чак и деце) у концентрационом логору Јасеновац, који представља индустрију смрти и ужаса, какву човечанство није видело у новијој историји. У самом Јасеновцу је иначе убијено најмање 700.000 Срба, 23.000 Жидова и 80.000 Рома.

Овај кратак роман је написан у првом лицу од неког неименованог усташког комаданта у злогласном логору Јасеновац, који има задатак да "исчупа" важне информације од најтврдоглавијих логораша, не бирајући средства. Поједини аналитичари овај роман сврставају чак у најбоље српске хорор романе.

Књига је објављена 1984. године и до сада је доживела више издања. Многи мисле да је аутор овом књигом предсказао будући рат (који је почео пар година, након прве објаве) и ново зло васкрсло у неоусташтву почетком 1990-их на простору бивше Југославије, али са истим циљем као и пре педесет година раније.

Ову књигу можете да скинете код себе у рачунар, иза наше архиве ОВДЕ.Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
USTASKI ZLOCINI
JASENOVAC
DRUGI SVETSKI RAT
GORAN CUCKOVIC
JEDENJE BOGOVA

Skip Navigation Links