Деведесете - 1991...2000
ЗЛОЧИНИ ДЕВЕДЕСЕТИХ: 1991...2000


Ово је страница посвјећена једном од најтежих периода за наш народ, а то је посљедња деценија 20. вијека - Деведесете! Односно период од 1991. до 2000. године.

Још током Другог свјетског рата у коме је почињен страшан геноцид над Србима од стране Њемачке, Бугарске, Мађарске, Албаније, Италије, Ватикана, као и хрватских и муслиманских усташа, балиста, фоклсдојчера… југославенски комунисти су извели социјалистичку револуцију, у смислу да је укинута монархија и проглашена република, односно Краљу, као и југославенској Влади у егзилу је забрањен повратак у домовину. Темељи те СФРЈ били су сазидани на братству и јединству југославенских народа.

Међутим, комунисти су циљано радили на разбијању нашег националног корпуса, јер су Срби били вијековима монархисти и православци. Зато је њихов слоган био: “Слаба Србија - јака Југославија”. Већ 1945. приликом стварања федерације уведене су две нове нације које нису постојале између два свјетска рата, а то су: црногорска и македонска… касније 1971. године се уводи још једна - муслиманска. Уставом из 1974. године Брозова Југославија добија нови облик федерализм. Тиме је сепаратизам у СР Словенији, СР Хрватској и АП Косову и Метохији добио јак вјетар у леђа.

Касних 1980-их година у Европи је дошло до бурних политичких и геостратешких промјена, у смислу да се Њемачка уједнинила, а да је Источни блок доживљавао велику економску кризу... Варшавски пакт је отпочео процес распада, који се завршио крајем 1991. године. Исто тако се и СССР распао.

Западни центри моћи су се устријемили на Југославију, односно Србе. НАТО пакт предвођен са Британијом, Француском и САД… почео помагање сепаратиста у западним дијеловима Југославије дајући им прво медијску подшку, касније, финансијску, логистичку, војну итд. што је био увод у крвави грађански рат на бившем југославенском простору који је трајао са мањим прекидима десет година.

У Загребу и Љубаљани 25. јуна 1991. године долази до проглашења самосталности две југославенске републике, али је Савезна Влада СФРЈ послала Војску и Полицију да спријечи те неуставне одлуке. Усљедио је првобитно двонедељни рат у СР Словенији, када је Југославенска Народна Армија поражена и морала се повући у остале дијелове земље… Словеначка Територијална одбрана је починила бројне злочине над припадницима ЈНА, најмање 150 војника и официра је убијено, а најпознатији је случај Холмец.

СР Хрватска је још у прољеће 1990. имала вишестраначке изборе, када је побједио Фрањо Туђман и милитантна странка ХДЗ. Добили су контролу над медијима, Тужилаштвом, Полицијом... тако је одмах кренула антисрбска кампања, која се појачавала из дана у дан. У јесен 1990. године хрватска Влада отпочиње процес илегалног наоружавања, познато као “Афера Шпегељ”, а у зиму је промјенила републички Устав, чиме су Срби од аутохтоног народа постали национална мањина и потпуно обесправљени. У прољеће 1991. године припадници специјалних полицијских једница су отпочели нападе на србска мјеста: Пакрац, Плитвице, Борово Село…

У јесен 1991. хрватске паравојне снаге почињу и отворене нападе на касарне ЈНА. Почињено је велико етничко чишћење од стране Хрвата у Западној Славонији са злочиначким акцијама: “Откос” и “Оркан”. Срби у авнојевској Хрватској су схватили да ЈНА не може да их заштити, па је кренуло и само организовање, што је касније довело до стварања РС Крајине, проглашењем Устава у Книну о Никољдану 1991. године. У почетку су крајишки Срби имали помоћ од Београда, али како је вријеме одмицало тако је та помоћ била све слабија и слабија, док су Хрвати из дана у дан добијали све већу помоћ Запада. У неколико злочиначких акција као што су: Масленица, Миљевачки Плато, Медачки џеп… Хрвати су јасно показали своје намјере, па су 1995. године у мају потпуно окупирали Западну Славонију (“Бљесак”), а онда у аугусту 1995. уз помоћ НАТО пакта и Петог муслиманског коруса етнички очистили Сјеверну Далмацију, Лику, Кордун и Банију (“Олуја”). Током деведесетих година простор авнојевске Хрватске је напустило преко 650.000 Срба!

Они су напустили своја вјековна огњишта и њихова имовина је углавном опљачкана, спаљена и уништена. Исто тако и духовна и културна баштина се нашла на удару хрватског државног тероризма. Влада у Загребу је била упозната са оснивањем концетрационих логора: Лора у Сплиту, Кулине у Шибенику, Рибарска колиба у Марином Селу...

Слично је било у Босни и Херцеговини. У новембру 1990. године организовани у вишестраначки избори, гдје је муслиманска странка СДА добла највише гласова, али захваљујући успјешном привреднику из Велике Кладуше Фикрету Абдићу, који је био само мамац… касније је он склоњен у страну, а све конце преузимају Алија Изетбеговић (дисидент и робијаш), Ејуп Ганић, Харис Силајџић… Донета је одлука о издвајању БиХ из Југославије. Знали су да ће имати помоћ Хрвата, али и Запада плус арапског свијета. Тако су и они почели илегално наоружавање, те стварање паравојних формација: ткз. Патриотска Лига и ткз. Зелене Беретке.
Хрвати у Босни и Херцеговини су такође имали паравојне формација: ткз. Хрватско Вијеће Одбране и ткз. Хрватске Ослободилачке Снаге. Прогласили су 18. новембра 1991. године у Мостару своју параджраву Херцег-Босну, која је обхватала западну Херцеговину са долином Неретве и сјеверо-источне дијелове Посавине.

Босанско-Херцеговачки Срби су 9. јануара 1992. године прогласили Србску Републику Босну и Херцеговину у Сарајеву. Иако је референдум о независности Босне и Херцеговине 29. фебруара 1992. године пропао јер нису добили подршку 66% грађана, свеједно муслиманско-хрватски савезници су одлучили да иду у насилну сецесију. Већ 1. марта Рамиз Делалић пуца на србске сватове. Наредних дана и Војска Републике Хрватске потпомогнута локалним паравојним снагама напада Босански Брод и мало посље и Купрес. Муслиманске снаге су починиле стравичне злочине над Србима у Сарајеву, Подрињу, Тузли, Зеници, Бихаћу, Озрену… док су Хрвати у Мостару, Мркоњић Граду, Дувну, Јајцу, Дрвару, Петровцу итд.
Поред тога и муслимани и Хрвати су оснивали бројне концентрационе логоре: Виктор Бубањ, Оџак, Дретељ, Челебићи, Тарчин…

Рат у Босни и Херцеговини је трајао 3.5 године, а завршен је Дејтонским мировним уговором. Срби су добили ентитет са 49% територије БиХ, а муслимани цијело Сарајево… што је условило велики егзодус.

По завршетку ратова преко Дрине, Запад је почео помагати албанске сепаратисте на Косову и Метохији. Албанске терористичке банде су 1996. године уједињене у ткз. Ослободилачку Војску Косова, коју су предводили Хашим Тачи, Адем Јашари, Рамуш Харадинај. Њихови циљеви су били јасни, а то је одвајање Космета од Србије и припајање Републици Албанији… као и етничко чишћење Срба.

Отворени рат је почео у прољеће 1998. године, а НАТО пакт са 14 држава се званично умјешао 24. марта 1999. у геноцидној акцији “Милосрдни анђео”, која је трајала 78 дана. Авиони НАТО пакта су избацивали бомбе са осиормашеним уранијумом, као и забрањене касетне бомбе. Покушана је и копнена инвазија (“Стријела”) из два правца, једна преко Јуничких планина, а друга у долини Белог Дрима… обје су доживиле неуспјех. Албански терористи су имали Жуту кућу, односно мјесто за вађење и трговину људским органима и продају на црном тржишту Европе.

Агресија је завршена потписивањем Војно-техничког споразума у Куманову 10. јуна 1999. године. Према тим одлукама наша Војска и Полиција, као и државне институције се повлаче у централне дијелове земље, а Космет преузимају КФОР и УНМИК. Са њима се враћају и албански екстремисти који отпочињу етничко чишћење Срба...

Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
Одржaнa промоциja филмa "Сузe aнђeлa" у Зворнику за Слободана Стојановића 1710
Прича о девојчици која је волела музику (Мурино 1999) 9765
У Скеланима код Сребренице обиљежено 25 година од страдања Срба 10480
22 године од некажњеног злочина у Јошаници крај Фоче 5635
23 године од словеначког крвавог пира 8030
23 године од убиства шабачких новинара на Банији 849445
24. март 2018 - Обележавање 19. годишњице НАТО агресије у Београду 150310
24. март 2018 - Обележавање 19. годишњице НАТО агресије у Нишу 10115
24. март 2018 - Обележавање 19. годишњице НАТО агресије у Херцег Новом 100410
25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини 7080
25. годишњица ужасног страдања Срба у Западној Славонији 185015
Александар М. Тепић: Живот и смрт мога оца 11955
Алија Изетбеговић повукао потпис у Лисабону марта 1992. и увукао БиХ у рат 4980
Амбасадорка САД у БиХ, Кормакова одала почаст убијеним Србима у Ледићима 15.10.2015 119015
Амерички пуковник Џефри Хванг убио мајора Зорана Радосављевића 714579
Апелациони суд у Београду ослободио члана ОВК оптуженог за етничко чишћење Срба 49315
Аргументи за демистификацију Сребренице 264361
Аутошовинизам: Прича из Вуковара 171575
Биланс хашке (не)правде 179820
Биста мале Милице Ракић опет на Ташмајдану 2925
Битка: Коридор живота 11216134
Бјеловарску улицу преименовати у хероја Стојадина Мирковића Цолета! 5140
Бљесак завио у црно три породице Вуковић 541910
Божићни Устав 777641
Бранимир Глaвaш je лaжљивaц сa нeпромeњeним мeнтaлним склопом 2890
Бранко Тепић, као вјечити избјеглица 85220
Вeдро нeбо нaд Слaвониjом – три причe о jeдном Бљeску 16255
Вађење очију Србима није злочин 50610
Вацлав Дворжак – Доказаћу да је прича која се годинама прича о Сребреници, једна велика лаж 4355
Век од рођења српског Патријарха Павла 7935
Велибор Шолаја осуђен на 5 година затвора за ратни злочин у Читлуку 1993. године 6645
Вељко Грујић: Три дaнa сa дрвeтa глeдaо сам зло 119629
Више од срамоте: Како је Србија заборавила Александра Милошевића потпоручника из Лебана 197015
Вишеград први у Српској добио улицу са именом Споменка Гостића 285415
Војно технички споразум у Куманову 14090
Вуковар 25 година после: Трагедија почела српским жртвама 12945
Вуковар: Прича која чека да буде испричана 20245
Геноцида није било: Објављен дугоочекивани Грајфов извештај о Сребреници на 1.036 страна 1380
Главом Анђелка Млађеновића Бибе муслимани играли фудбал у Сребреници 3270
Годишњица НАТО злочина на аутобус у Лужанима 90310
Годишњица некажњеног убиства Наташе и Милице у Сарајеву 3350
Годишњица од минирања воза код Глине када су погинули Срби цивили 7720
Годишњица погибије Милана Тепића и Стојадина Мирковића 24238248
Годишњица покоља у Цапрагу код Сиска 22.08.1991 10035
Годишњица убиства железничара Видоја Томића у Штрпцима 18765
Голгота Срба у Бугојну 1992. године 185915
Госпић 1991: Град који није заслужио да му се име великим словом пише 7620
Госпићка зона сумрака 187615
Да се осврнемо или како сагледати хашке пресуде 3157
Дара из Јасеновца или Ми и Јасеновац 2570
Два пута рушена госпићка православна црква Св. Георгија и 1941. и 1991. године 100615
Две деценије од нестанка приштинског лекара Томановића 9225
Деветомартовске заблуде 257520
Десет прећутаних ствари која деца неће научити у Вуковару 18145442
Детаљи последњег дана живота мароја Милана Тепића у Бјеловару 1991. године 291120
Дечака од "Олује" спасиле коприве 8945
Дјечак у Олуји 8980
Добросав Грачанин добио суд против Републике Хрватске 2115
Дозвољен лов на Србе повратнике у БиХ 49410
Донета пресуда у Сплиту за мучење Срба у шибенским Кулинама: 4 године затвора 30397
Допринос радио аматера одбрани отаџбине 1999. године 96225
Досије Бљесак: Исповјест Даринке Милосављевић из Цага Окучанских 3380
Досије Босански Брод: Алминко Исламовић, припадник ХВО, добио 14 мјесеци затвора 7370
Досије Бравнице: Сава Гудало сања страшне слике хрватског злочина 1995. године 79615
Досије Велики парк: Породице убијених резервиста ЈНА у Сарајеву априла 1992. не вјерују суду БиХ 600
Досије Високо: Стрeљaњa уз aплaуз 3050
Досије Дервента: Исповијест Чеде Продића, бившег заточеника логора Пољ 1992. године 101710
Досије Добровољачка у Сарајеву: У паклу Скендерије 2300
Досије Задар: Још двојица на листи убијених 1991-1993 131815
Досије Ледићи: Државни суд БиХ саучесник злочина у Трнову код Сарајева 830
Досије Лора: Појављују се нови свједоци логораши у Сплиту 380
Досије Лора: Ухапшен монструм Томислав Дуић у Сплиту 450
Досије Осијек: Лешеви из Драве и костури из ормара 1991. године 530
Досије Оџак: Илија Јурић, припадник ХВО силовао жене, децу злостављао и ударао им главама у бетонски стуб 4170
Досије Оџак: Примењено 132 начина мучења над Србима цивилима 1992. године 800
Досије Рачак: Сведок Даница Маринковић пуном торбом доказа и срушила лажи у Хагу 690
Досије Сарајево: Како је убијен Драшко Вукосав 1992. године 505
Досије Сијековац: Живот на мјесту злочина, 29 година касније 690
Досије Сисак 1991: Како је убијен Васо Јелић 7090
Досије Сисак 1991: Како је убијен Миленко Ђапа 15085
Досије Сисак: Заједница Срба у Хрватској поднела кривичне пријаве против ратне Владе 2365
Досије Сисак: Пуцали су породици Вила у леђа на обали Саве 1991. године 2170
Досије Словенија: Бројне лажи Милана Кучана 1991. године 705
Досије Трново: Видео снимак из муслиманског логора за Србе 1992-1993 930
Досије Трново: Милорад Штака нaшaо мajку у ђубришту 1992. године 1130
Досије Трново: Ослобођена злогласна тројка из Ледића - Годињак, Шарић и Буноза 2330
Досије Холмец: Исповест породица војника који су убијени 1991. у Словенији 2585
Досије Холмец: Како и зашто је државни врх Србије заташкао убиства војника у Словенији? 2740
Драгомиру Грујовићу официру бивше ЈНА стигла оптужница после 20 година 84220
Држава Хрватска изгубила судски спор против Томислава Божовића, бившег пилота ЈНА 33731
Дубровачка република 1991 439728
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 233225
ЕКСКЛУЗИВНО: Исповест Ђорђа Шувајла, логораша сарајевског Силоса током 1990-их година 26210
Емисија Разбуђивање - Злочин у Медачком џепу 1993 119211
Епитаф Добрини Продановић из Ратковића 4520
Епитаф за мученике са Коранског моста 5210
Епитаф за Олгу Драшко 136416
Ехо из загребачке дворане Лисински још одјекује 650248
Жртва из хрватског логора у Орашју спремна је свједочити на суду 3390
Жртва: Божана Делић 534632
Жртва: Бојан Весовић 17607355
Жртва: Бојана Тошовић 669332
Жртва: Брано Вучетић 755863
Жртва: Горажданске жртве 6735
Жртва: Жељко Паић 34027
Жртва: Иван Булатовић 302515
Жртва: Јован Јаковљевић 681330
Жртва: Љубан Вучинић 806321
Жртва: Љубан Једнак 513426
Жртва: Љубица Солар 9950
Жртва: Милан Басташић 34175
Жртва: Милица Ракић 20876161
Жртва: Милорад Пајчин 14878216
Жртва: Мирјана Драгичевић 1683790
Жртва: Младен Мркић 985752
Жртва: Олга Драшко 16046152
Жртва: Погинули радници РТС-а 303633
Жртва: Раде Рогић 13776102
Жртва: Рајко Милошевић 531634
Жртва: Слађана Кобас 688240
Жртва: Слободан Стојановић 1019331
Жртва: Сребреничке жртве 694187
Жртва: Стеван Инић 805335
Жртва: Страхиња Живак 788258
Жртва: Харитон Лукић 164834
Жртве логора Дретељ не вјерују у правду 15765
Зa Лeвaрово убоjство у Госпићу одговорaн je Тихомир Орeшковић 1564
Зa рaт у Хрвaтскоj 1990-их кривa је власт ХДЗ-а 19385
Зaгрeб нe признaje злочинe нaд Србимa (1): Убицe Србa шeтajу Вуковaром 117415
Зaгрeб нe признaje злочинe нaд Србимa (2): Смртоносни рaфaли нa кућном прaгу Јаковљевића 9795
Зaгрeб нe признaje злочинe нaд Србимa (3): Ана Лукић стрeљaнa зaто што je удaтa зa Србинa 142725
Зaгрeб нe признaje злочинe нaд Србимa (4): Злотвор сa политичком зaштитом 112520
Зaклaну породицу сa дeтeтом хрвaтски суд проглaсио – колaтeрaлном штeтом 243514
За злочин у Коњицу пет и по година затвора Гакићу и Жилићу 10155
За масакр над Србима у Брежанима 1992. крај Сребренице још нико није одговарао 4595
Заборављени геноцид у Сарајеву 192720
Забрањена тема чак и у Србији: Сaрajeвски гeноцид 1992-1995 192810
Завјет бабе Радојке: Иди у Пребиловце да видиш ђе су ти преци 7341125
Заташкавање словеначких ратних злочина 1991 323912
Зликовци из Лоре излазе на слободу за 15 дана 284315
Злочин над Србима у Чајничу: Убиjале и комшиjе из Буковице 72710
Злочин: Абердарева улица (РТС) 1999 917331
Злочин: Бањалучке бебе 1992 1287026
Злочин: Башчаршија 1992 1320792
Злочин: Бјеловар 1991 645524
Злочин: Бјеловац 1992 1077280
Злочин: Бљесак 1995 1995661
Злочин: Бодериште код Брчког 1993 593821
Злочин: Бомбардовање Сурдулице 1999 146215
Злочин: Борово Село 1991 20363155
Злочин: Босански Брод 1992 11226105
Злочин: Бошко и Адмира 1993 948189
Злочин: Бравнице код Јајца 1995 287426
Злочин: Брадина 1992 1464176
Злочин: Брачни пар Гашпаровић 1992 255120
Злочин: Брежани код Сребренице 1992 147710
Злочин: Бреза 1992-1995 10810
Злочин: Булози код Рогатице 1992 5565
Злочин: Варварин 1999 1023330
Злочин: Вариводе 1995 1037751
Злочин: Велики парк у Сарајеву 1992 2480
Злочин: Високо 1992-1995 11435
Злочин: Вуковар и Борово Насеље 1991 13037157
Злочин: Глођанско брдо 1992 196610
Злочин: Горажде 1992-1994 323438
Злочин: Госпић 1991 15366116
Злочин: Госпићка кристална ноћ 4470
Злочин: Грубори код Книна 1995 1229846
Злочин: Добровољачка улица у Сарајеву 1992 21350125
Злочин: Доња Лијеска 1992 12662
Злочин: Загони и Крњићи 1992 5700
Злочин: Задарска кристална ноћ 1991 25128134
Злочин: Илегално наоружавање Хрватске 1302348
Злочин: Јама Казани у Сарајеву 1992-1993 546219
Злочин: Јошаница 1992 11762105
Злочин: Караџићево 1991 1373893
Злочин: Карловачка кристална ноћ 1991-1992 165012
Злочин: Кафић Панда у Пећи1998 1336689
Злочин: Клечка код Липљана 1998 13850116
Злочин: Книн 1995 6510
Злочин: Корански мост 1991 1445571
Злочин: Косовска Митровица (пијаца) 1999 11995
Злочин: Кравица 1993 1349988
Злочин: Кукавице код Рогатице 1992 1011727
Злочин: Купрес 1992 20283121
Злочин: Ледићи код Сарајева 1992 1070
Злочин: Масленица (Равни Котари) 1993 23480247
Злочин: Медачки џеп код Госпића 1993 1575450
Злочин: Медвеђек код Требња 1991 5365
Злочин: Миљановац 1992 5370
Злочин: Миљевачки плато 1992 1646694
Злочин: Мостар 1992 795368
Злочин: Мркоњић Град 1995 462633
Злочин: Мурино 1999 315012
Злочин: Намерна Сила 1995 833132
Злочин: Наташа и Милица 1995 14692112
Злочин: Олуја 1995 2018872
Злочин: Оркан 1991 30645
Злочин: Осијек 1991-1992 841685
Злочин: Откос 1991 1029163
Злочин: Паулин Двор 1991 776359
Злочин: Петровачка цеста 1995 1031290
Злочин: Плитвице 1991 16888104
Злочин: Поникве 1993 330425
Злочин: Породица Голубовић у Коњицу 1992 910225
Злочин: Породица Зец у Загребу 1991 20490108
Злочин: Породица Јовановић у Зеници 1993 154510
Злочин: Породица Кнежевић у Дрвару 1995 464752
Злочин: Породица Олујић у Церни 1992 961683
Злочин: Породица Радосављевић у Дарувару 1992 510019
Злочин: Породица Ристовић у Сарајеву 1992 499736
Злочин: Породица Рокнић у Карловцу 1991 1596466
Злочин: Породица Шутаковић из Ђаковице 1999 4265
Злочин: Пофалићи 1992 396424
Злочин: Православне цркве у Загребачко-Љубљанској митрополији 1991-1992 4170
Злочин: Прогон Срба у Словенији 1991 3310
Злочин: Радоњићко језеро 1998 748464
Злочин: Рупово Брдо 1992-1995 141110
Злочин: Сарајевска Голгота 16853131
Злочин: Сарваш код Осијека 1991 2670
Злочин: Сердари код Котор Вароши 1992 1125877
Злочин: Сисак 1991-1992 914527
Злочин: Скелани 1993 278911
Злочин: Смолућа 1992 13514
Злочин: Старо Грацко код Липљана 1999 1844598
Злочин: Тузланска колона 1992 23381119
Злочин: Удбина 1994 790042
Злочин: Ураган (Озрен) 1995 1430339
Злочин: Фочанска Јабука 1992 1457761
Злочин: Холмец 1991 13169116
Злочин: Хроника злочина над Србима у Босни и Херцеговини 1992-1995 8462205
Злочин: Хронологија злочина над Србима у Крајини и Хрватској 1990-1995 9372129
Злочин: Цинцар (Купрес) 1994 4992
Злочин: Чагаљ 1992 1277575
Злочин: Чардак 1992 215214
Злочин: Чемерно код Сарајева 1992 1095630
Злочин: Шкофије код Копра 1991 4691
Злочинац: Агим Рамадани 516649
Злочинац: Агим Чеку 1270
Злочинац: Адем Јашари 14448115
Злочинац: Азра Алешевић Башић 521527
Злочинац: Алија Изетбеговић 1043577
Злочинац: Аљуш Агуши 790
Злочинац: Анте Готовина 645334
Злочинац: Ахмет Сејдић 555330
Злочинац: Благо Задро 474121
Злочинац: Блаж Краљевић 3802
Злочинац: Бранимир Главаш 562036
Злочинац: Брчански злочинци 600418
Злочинац: Валентин Ћорић 810
Злочинац: Весли Кларк 370
Злочинац: Вилијам Вокер 320
Злочинац: Вуковарски злочинци 519679
Злочинац: Гојко Шушак 49110
Злочинац: Гораждански злочинци 7990
Злочинац: Дамир Крстичевић 3265
Злочинац: Добросав Парага 3760
Злочинац: Драган Викић 410
Злочинац: Ђуро Бродарац 435230
Злочинац: Ејуп Ганић 1050
Злочинац: Иван Векић 1135
Злочинац: Иван Кораде 3750
Злочинац: Игор Бачвар 39910
Злочинац: Јадранко Прлић 3100
Злочинац: Јанез Јанша 6235
Злочинац: Јанко Бобетко 17810
Злочинац: Јесење Кише 512830
Злочинац: Јусуф Празина 5665
Злочинац: Мате Бобан 13120
Злочинац: Медлин Олбрајт 300
Злочинац: Миливој Петковић 500
Злочинац: Миљенко Филиповић 4400
Злочинац: Мира Дунатов 328440
Злочинац: Мирко Норац 286910
Злочинац: Миро Бајрамовић 444437
Злочинац: Младен Маркач 461214
Злочинац: Младен Налетилић 3400
Злочинац: Мурат Шабановић 599650
Злочинац: Мушан Топаловић 1273486
Злочинац: Насер Орић 14111152
Злочинац: Петар Стипетић 2530
Злочинац: Рамиз Делалић 882322
Злочинац: Рамуш Харадинај 830460
Злочинац: Расим Делић 38566
Злочинац: Ричард Холбрук 220
Злочинац: Рустем Мустафа 9270
Злочинац: Сакиб Махмуљин 7855
Злочинац: Сефер Халиловић 19115
Злочинац: Сулејман Селими 6795
Злочинац: Тихомир Блашкић 680
Злочинац: Томислав Дујић 493429
Злочинац: Томислав Мерчеп 603520
Злочинац: Фрањо Туђман 997370
Злочинац: Хавијер Солана 330
Злочинац: Харис Силајџић 2810
Знате ли ви гдје су Пребиловци? 3570
Ибри Меркезу двије године затвора за злочине над Србима у Горажду 6650
Ибро Мацић је осуђен на 10 година за злочине над Србима у Коњицу 5710
Идентификација жртава Олује у Загребу и убиство Јове Ђакића из Зечева 5160
Извештај из Сремске Каменице 18.11.2018 122315
Извештај са Банстола 3.6.2017 175810
Извештај са парастоса жртвама "Бљеска" у Београду 1.5.2017 359314
Извештај са парастоса жртвама Откоса 31.10.2015. у Београду 181730
Извештај са парастоса за Вуковар у Сремској Каменици 18.11.2017 114710
Извештај са парастоса из Братунца 9. јула 2016 191920
Извештај са парастоса србским жртвама Откоса у Београду 29.10.2016 173812
Извештај са парастоса српским жртвама из Госпића у Новом Београду 18.10.2015 177220
Извештај са помена за вуковарске жртве и борце 17.11.2019 146715
Извештај са промоције књиге Хроника прогнаних у Београду 20.10.2016 17065
Изложба у Зворнику: Опомeнa дa сe нe понови рaт 101410
Имa ли прaвдe зa сaрajeвскe Србe? 1690
Имajу ли убиjeнa српскa дјeцa Сaрajeвa прaво нa спомeник? 293925
Индира Камерић осуђена на 3 године затвора за ратне злочине у Босанском Броду 10175
Интервју са Даницом Маринковић о случају Рачак 150315
Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву 359819
Интервју са Оцем Миланом, сином убијеног Николе Гардовића на Башчаришији 174910
Интервју са Слободаном Зуровцем: Убице са крижом 331620
Интервју са Цветком Ристићем, дечаком коме је Орић побио породицу у Скеланима 17298775
Интервју Страхиње Живака: Живим да би сведочио 6480
Исповест Анђелке Братић из Хаџића код Сарајева 54515
Исповест Дејана Милића: Како сам преживео винковачки пакао 1991 102520
Исповест Драгана Васића из Сарајева: Преживео сам 1992. године масакр у Ледићима 3455
Исповест Душaнa Вукоjeвићa Мaрсa, минера из рата 256040
Исповест мајора Звонка Лалића: Како је генерал Мићо Делић примирио словеначке агресоре 2650
Исповест машиновође Бобана Костића из Грделичке клисуре 2075
Исповест пуковника ЈНА Берислава Попова о дешавањима у Словенији 1991. године 4460
Исповест Радована Богојевића: Преживео сам пакао у Горажду 1993. године 40
Исповест Светланча Накова, војника ЈНА дављеника из Сплита: Гледао сам смрти у очи 1991. године 4949
Исповест Слободана Зуровца: 125 апокалиптичних дана у хрватским логорима 157720
Исповијест бившег официра ХВО: Доктор Лазо ми је спасио живот 5770
Исповијест Слободана Бојанића о пакленим данима у Сарајеву у мају 1992. године 120310
Исповјест Златана Црналића, пилота ВРС који је преживио окршај са америчким Ф-16 868814
Исповјест Јадранке Ђорђевић, чија је породица 1991. прогнана из Шибеника 9595
Исповјест Милоша Богдановића из Госпића: Четири мјесеца пакла 484437
Исповјест Петра Мојића из Босанског Шамца:И дaнaс имaм ноћнe морe 10155
Исповјест сестара Дићко: Jeдинe смо прeживjeлe "Бљeсaк" у Мeдaримa 5880
Истинa о мaсaкру 13 Србa у Бодеришту скупљa прaшину 51315
Језиви призори страдалних Грубора 205426
Јосип Крмпотић осуђен на три године затвора због злочина у Медачком џепу 9985
Јунаци Равних Котара 27734
Кaко je стотину жeнa брaнило зeмљу од НAТО 5390
Кaко je убиjeн Бистрички Бабо - Цaцо 3640
Како сам сведочио за Младића 255334
Како су без метка уклоњении сведоци муслиманских логора у Сарајеву 1990-их година 4390
Како су Ристићи срушили мит о ткз. Босанском геноциду у Америци 8167160
Како су Срби спасили муслиманску дјевојчицу из Горажда 157415
Књига: Билогора и Грубишно Поље 1941-1991 363215
Књига: Битка за Возућу 1992-1995 5775169
Књига: Деца Олује 407437
Књига: Дечак из Жуте куће 560298
Књига: Етничко чишћење и културни геноцид на Косову и Метохији 245120
Књига: Записи из мостарске тамнице 364052
Књига: Злочини Арбанаса над Србима 398551
Књига: И Бог је заплакао над Босном 418846
Књига: И крв је горјела 299715
Књига: Истинита Сребреница 162756
Књига: Јелена '93 543655
Књига: Камена ми рођеног 4201
Књига: Книн је пао у Београду 516641
Књига: Књига мртвих Срба Херцеговине 1992-1995 354415
Књига: Књигоцид 400625
Књига: Крици и опомена 250410
Књига: Крст на крижу 311131
Књига: Личка трагедија 518760
Књига: Љетопис новог косовског распећа 403725
Књига: Мајка 393015
Књига: Мртви вјечна опомена живима 630
Књига: Нож 17191260
Књига: Од агресије до Трибунала 321212
Књига: Од логора до логора - Црна Лора 119432
Књига: Одрешена неман 317320
Књига: Прозападни злочини 30455
Књига: Рат и ријеч 532117
Књига: Рат у Хрватској из пера обавјештајца 511041
Књига: Ратни дневник ЈНА 24905
Књига: Сарајевски аушвиц (1335 дана) 229410
Књига: Свједоци говоре - ратни злочини у општини Високо 1992-1995 88719
Књига: Српска гробља на Косову и Метохији - унишетена споменичка и језичка баштина 4780
Књига: Терор над Србима у Горажду 91014
Књига: Тече крвава Дрина 841893
Књига: Трагедија крајишких Срба 379739
Књига: Триптих о голготи Срба 402124
Књига: Хрватски геноцид над српским и јеврејским народом у концентрационом логору Госпић (Лика) 1941-1945. и над Србима од 1991. 298922
Књига: Црна Лора 303531
Књига: Шиптарски геноцид над Србима у 20. веку 400730
Ко (је) све представља(о) Србе из авнојевске Хрватске и зашто 257325
Које боје су тенкови: плави или зелени? 185314
Краћи историјат албанског тероризма на Косову и Метохији 7620
Крвaви мajски Бљeсaк 219522
Крваве хероине хрватске војске 1990-их: Азра, Адиса, Албина, Индира, Елвира 134515
Крвави лички новмбар 1991: Кад проплака Јања Гора 183815
Крвави петак у Старом Грацку - 23. јул 1999 880
Крвави трагови хрватске војске у Босни 1990-их: Орашје излази на видело 6435
Кућа за Миљу Зечевић из Сијековца којој су у рату убијени три сина и супруг 71820
Лeгeндaрнe муслиманскe лaжи о грaђaнском рaту у Босни и Хeрцeговини 1992-1995 46510
Лешинарење Сребренице 450039
Ликвидирaнe цeлe породицe у Мeдaримa и Пaклeници 28957
Логор: Бихаћ 1082225
Логор: Босна и Херцеговина 1992-1997 95611
Логор: Брчко 598525
Логор: Виктор Бубањ 396855
Логор: Доб при Мирни 4310
Логор: Дол при Храстнику 4755
Логор: Дретељ 1013852
Логор: Жута кућа 8796
Логор: Керестинец 1991 795259
Логор: Кукеш 9307
Логор: Лапушник 9010
Логор: Ликовац 134811
Логор: Лора 2077682
Логор: Љубушки 240828
Логор: Орашје 831152
Логор: Оџак 670158
Логор: Пакрачка Пољана 553345
Логор: Рибарска колиба 818372
Логор: Силос 12960100
Логор: Словенија 1991-1992 87710
Логор: Хрватска 1991-1997 8215
Логор: Челебићи 14290105
Луђачка кошуља: Да се забораве Петар и Павле Голубовић из Коњица 101110
Мајке Сребренице су профитерско удружење 85225
Маринко Петровић осуђен на 7 година затвора за убиство Србина Николе Магазина у Коњицу 5105
Марко и Марија Бенковић сведоче о ужасима из Орашја 1992. године 11555
Масакрирали Србе у Брчком, оптужница “чамила” у фијоци 4290
Међународне комисије за нестала лица у БиХ нема позитивну оцјену рада 3450
Милијан Бркић - Васо командовао масакром над Србима у Масленици 1993. године 263510
Миодраг Вукмирица: Горео сам у возилу Тузланске колоне 159314
Митровданске офанзиве су симбол побједе 4575
Млaдeн Жужa: Хрвaти ми нeкaжњeно убили оцa 127815
Монструми из Жуте куће неће одговарати за вађење органа Србима 14875
МУП Босне и Херцеговине донео одлуку о нападима на конвоје ЈНА још 29. априла 1992 950
Мурински анђели 66920
Мучитељи Срба се опет извукли 4490
На скенеру: Кaдри Вeсeљи, вођа из сенке ткз. Републике Косово 8660
Насер Орић je убиjaо, пљaчкaо и богaтио сe у Сребреници 58310
НАТО пакт 461748
Не заборавимо Масленицу 236715
Некажњени злочини у Словенији 1991. године 870
Непријатељ који се никада није представио 442620
Нетертва и Кошаре 188515
Никaд приjaвљeно убоjство у Класнићу 110810
Никола Дабић са Баније побједио хрватско правосуђе и државу у Стразбуру 5687
Никола Јаман признао на суду да је лагао како би помогао Бранимиру Главашу 2570
О паклу страдања, патње и неправде: Кроз српска села сребреничког краја 129215
Обиљeжeнe 23 годинe од убиствa 126 српских борaцa у Зворнику 154010
Обиљежавање 21. годишњице погигије мајора Зорана Радосављевића 7265
Обиљежавање 25 година од затварања муслиманског логора Силос у Сарајеву 40210
Обиљежавање 26 година од страдања Срба у оџачким логорима 9070
Обиљежавање сјећања на Митровданске битке у Невесињу 9740
Обиљежен Дан несталих Срба у Сарајевско-Романијском региону 161410
Обиљежен Дан сјећања на егзодус Срба из Санског Моста у Приједору 4610
Обиљежена 21 година од погибије Зорана Цвијетића 45710
Обиљежене 22 године од страдања Срба у Буквику 9100
Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима 74420
Обиљежено 20 година од страдања Срба из РСК на Петровачкој цести 21320
Обиљежено 25 година од прогона Срба из Дрвара 2750
Обиљежено 26 година од страдања српских цивила у Ледићима код Сарајева 720
Од 1990-их десетине хиљада Срба у Хрватској промијенило име и презиме 139710
Одговор Јосипу Леку: Бљесак је још у мраку 36085
Озренско-Возућки хорор: Некажњени злочини муџахедина над Прњаворчанима 11395
Олуја - карта у једном правцу 1928125
Олуја 1995: Приче 24 године касније 160225
Олуја 95: Сања Вукмировић: Брање јелки испод Велебита 11540
Олуја 95: Александра Будимир-Мандић: Дуго је трајао тај мој пут 4277109
Олуја 95: Александра Кресовић: Последње рођена беба у српском Книну 2475
Олуја 95: Банијска кобасица - највећи губитак у животу 250820
Олуја 95: Видео документи о Олуји 273210
Олуја 95: Геноцид над цивилима Републике Српске Крајине у августу 1995 315810
Олуја 95: Гога Попадић: Нaжaлост, сeћaм сe свeгa, свe што кaжeм – мaло je 800
Олуја 95: Два пута напуштао родни дом 21730
Олуја 95: Дијете пркоса Олује: Маша Торбица 533619
Олуја 95: Дневник Ђакома Скотија 28625
Олуја 95: Жива сећања Јовице Пиплице на Петровачку цесту 1995 3230
Олуја 95: Затворите прозоре, долази Олуја 247710
Олуја 95: Злочин у личким Кијанима 1995 31837
Олуја 95: Избјеглица у сопственој земљи 27250
Олуја 95: Избјегличка прича из Делиблата 26395
Олуја 95: Избјегличка прича: Осмјех само на сликама 27225
Олуја 95: Изјаве Личана посље Олује 27835
Олуја 95: Изјаве свједока Олује 297310
Олуја 95: Интервју са Анком из Врховина 21100
Олуја 95: Исповест војника СВК: Како сам преживео Олују 17535
Олуја 95: Исповест Душка Дејановића са Кордуна 3610
Олуја 95: Исповест Марте Дрпе из Книна 384155
Олуја 95: Исповест Милијане Јовановић из Будачке Ријеке 3610
Олуја 95: Исповест Милоша Пајића из Перне 314940
Олуја 95: Исповест Нине Аралице из Лике 21355
Олуја 95: Исповест Саве Стијеље из Бенковца 841362
Олуја 95: Исповест сестара Вуковић: Марије и Јоване из Книна 180
Олуја 95: Исповјест Александре Стијеља 933081
Олуја 95: Исповјест Бојана Арбутине 15145
Олуја 95: Исповјест Даце са Баније 419647
Олуја 95: Исповјест дјевојчице из Лике 8167205
Олуја 95: Исповјест Драге Кевца (Ране из Олује) 26297
Олуја 95: Исповјест Ђурђе Смољановић из Плашког 22750
Олуја 95: Исповјест Јане Батало: Рафал у срце супруга 346469
Олуја 95: Исповјест Јована Басаре из Доњег Лапца 344910
Олуја 95: Исповјест Марије Радић: Мој тата је погинуо бранећи Книн 1995. године 4330
Олуја 95: Исповјест Миле Ромчевића: Спасила ме мајка јер ме бацила у коприве 120
Олуја 95: Исповјест Невенке Добрић из Црквеног Бока 470320
Олуја 95: Исповјест Радована Мирића 11226163
Олуја 95: Исповјест Снежане са Баније 381655
Олуја 95: Исповјест Сретена Баџе 288731
Олуја 95: Исповјест Стеве Радошевића из Двора на Уни 9690274
Олуја 95: Исповјест ћерке Милана Марчетића 546860
Олуја 95: Истина у вртлогу Олује 22465
Олуја 95: Јави ми се у августу 17060
Олуја 95: Кад Олуја однесе снове, а чика Пера донесе јаву 16695
Олуја 95: Кордунашка за Олују 22330
Олуја 95: Кристина Безбрадница: Ја вас се не плашим, мене нисте отерали 86516
Олуја 95: Легенда о керуши Дени (србски Леси) 297230
Олуја 95: Људи из крајишке колоне 25295
Олуја 95: Миланa Мартиновића Олуја одувала у Чикаго, а он се вратио на Банију 253721
Олуја 95: Мој дневник из Олујне колоне 1850
Олуја 95: Моја прича - Гордана Веселиновић 481365
Олуја 95: Мрзим аугуст и врела љета 130
Олуја 95: Мрзим рaт. Нa трaктору сaм бeжaо из Книнa 9915
Олуја 95: Нeмaњa Мaксимовић М.A.X - Моja причa 24270
Олуја 95: Напиши ми, мама, шта се десило 11165
Олуја 95: Нестао у Олуји: Дражен Дадо Спасић 12835
Олуја 95: Никола Роквић: И мој деда Драго је убијен током Олује 2790
Олуја 95: Одлазак и Повратак 23750
Олуја 95: Одлука о евакуацији цивила РСК 23630
Олуја 95: ''Олуja'' из глaвe jeдног дeчaкa – дa сe никaд нe зaборaви 17095
Олуја 95: Олуја - удружени злочиначки подухват 24890
Олуја 95: Олуја 1995 - Злочин без казне 33640
Олуја 95: Олуја која не престаје 24140
Олуја 95: Олуја пре Олује 284115
Олуја 95: Оружано и бирократско насиље над породицом Дрпа из Вргинмоста 255215
Олуја 95: Пад Републике Српске Крајине и посматрачка мисија УН 23390
Олуја 95: Прогнани у “Олуји” осуђени на вечну неправду 44217
Олуја 95: Пунолетство Олује 430215
Олуја 95: Пусто, све је пусто, све пусто оста 19865
Олуја 95: Рaнко Кнeжeвић: Како сам преживео Олују 8080
Олуја 95: Сјећања банијског морнара Мирка Анђелића 250422
Олуја 95: Сјећења Николе Кобца 23860
Олуја 95: Славко Војновић: Три године сам сањао своју плетару на Банији 219222
Олуја 95: Слађана Комазец: Нешто моје 364140
Олуја 95: Случај Гојка Комазеца из Жегара: Узрок смрти – непознат 913031
Олуја 95: Случај Данице и Теодора спада у неподобне за идeнтификaциjу 6850
Олуја 95: Случај Илије Чучка из Книна: Прe 20 годинa остaо бeз огњиштa, сад нема ни за ТВ 345337
Олуја 95: Случај Јанка Ћакића: Убијен 14 дана након Олује 371110
Олуја 95: Случај Миле Петровића из Брезовог Поља 417672
Олуја 95: Случај Стевана и Наде Тањга: "Олуја" и повратак у Оћестово 19800
Олуја 95: Смрт као пратилац Богдана Пантића 408965
Олуја 95: Списак несталих лица из Републике Српске Крајине 382316
Олуја 95: Србиja je моja домовинa, a у Хрвaтскоj су моjи гробови 3010
Олуја 95: Стање људских права у Хрватској (бивша СФРЈ) 22330
Олуја 95: Судбина брачног пара Шашо из Љесковца 23005
Олуја 95: Судбина Милке Павлице: Преживела Други светски рат, али не и Олују 195520
Олуја 95: Судбина Милке Савић из Плавна 226210
Олуја 95: Судбина породице Бирач из Глине: Да нам је Ранко само жив 440
Олуја 95: Судбина породице Маре Беадер из Житнића код Дринша 184715
Олуја 95: Судбина породице Мирка Деветака из Двора на Уни 216215
Олуја 95: Судина Богдана Хинића из Теслинграда 209925
Олуја 95: Тања Стијеља: Дeтe бeз родитeљa ниje сирочe, вeћ jaк човeк 206219
Олуја 95: Трaгичнa судбинa породицe Бурa из Штиковa 187963
Олуја 95: Трагедија Петровачке цесте: Наша деца нису никад порасла 3030
Олуја 95: Траговима августа 252810
Олуја 95: Трасирање етноцида 25075
Олуја 95: Трибина у Бања Луци о "Олуји" 5.8.2014 21174
Олуја 95: Успомена на Банију: Крушка илињача у дворишту 3740
Олуја 95: Филмска прича о Божи Тодорићу са Кордуна 170714
Олуја 95: Хронологија догађаја у Олуји, августа 1995 323515
Олуја 95: Човек који је животом платио улазак избеглица у Србију 23875
Олуја 95: Шта за Хрвате значи Олуја (анкета) 25800
Олуја 95: Шта треба да се зна о Олуји 25315
Омерта за (свједока) Милана Левара 339825
Оптужница четворици припадника Армије БиХ због убиства Срба у Горажду 8910
Оргaни нajмaњe 300 Србa из "Жутe кућe" продaти широм свeтa 3230
Осам припадника муслиманске војске осуђени на 60 година за Хаџиће 11935
Отaц Eмирa Суљaгићa погинуо 1992. код Брaтунцa, a сaхрaњeн у Поточaримa кaо жртвa из 1995. годинe 1755
Пакрац: Ко је остао страдао је, ко је отишао није се вратио 195910
Парастос Билогорцима у Београду 2. новембра 2014 4660
Парастос вуковарским жртвама и палим борцима биће 22.11.2020. у Београду 4175
Парастос за 109 братуначких Срба 51810
Парастос за Србе из Кравице биће у понедељак 5. јануара 2015 63925
Парастос официрима страдалим на Маљену 1999. године 13500
Парастос у Београду: 24 године од злочина на Миљевачком платоу код Дрниша 83210
Парастос у Кравици 2018: Правда недостижна за жртве божићног пира 16765
Парастос убијеним Србима на Залазју 12.7.2016 60210
Пет хрватских војника осуђено је на 19,5 година затвора због злочина у Керестинцу 111615
Писмо Мире Фурлан из Београда у Загреб 1991. године 2490
Писмо сведока Игора Миколе, у вези злочина у Пакрачкој Пољани 213015
Пјер Бинел - Француз који је одбио да бомбардује Србију и Црну Гору 1999 181025
Повратак отписаних: Шибенска лука септембар 1991 131110
Повратак Срба у Кусоње: Чежња за родним крајем јача од проблема 19515
Подигнутa оптужницa зa рaтнe злочинe над Србима нa подручjу Коњицa 141010
Подигнута оптужница против девет припадника ХВО за злочине у Орашју 1990-их 16725
Позив – Имена страдалих у Челебићу 113410
Помен браниоцима западних граница Републике Српске 8310
Помен за србске жртве Госпића у Београду биће 18.10.2020 71511
Попис открива етничко чишћење Срба из Федерације БиХ 9485
Породице жртава из Добровољачке не одустају од борбе 163910
Породице српских жртава у Вуковару: Ми на заборав немамо право 23465
Последња ода легендарном доктору Лази 8240
Потврђена казна 4 године затвора Михајлу Храстову за злочин на Коранском мосту 5881
Потврђена оптужница за злочине над Србима у Чемерну 263810
Поука пуковника Ратка Шкрбића 164510
Почаст потпуковнику Горану Остојићу у Јагодини 15985
Прeживjeли Срби огорчeни прeсудом зa злочинe у логору Виктор Бубaњ 10135
Правда за цапрашке Србе 21590
Првa тужбa против НAТО-a поткрeпљeнa сa прeсудaма о вeзи бомби и кaрциномa 38515
Прва жртва рата у Хрватској: Горан Алавања из Карина Доњег 5055
Преживео албанске и немачке затворе: Бобан Миленковић из Врања 218613
Преминула Добрина Продановић из Сребренице 21594
Пресахле нам сузе за убијеним синовима 128610
Прича из Сарајева: Најежим се када чујем Цацино име 3835
Приче из Дувна: Ратни заробљеник стар само седам дана 5010
Приче из Хага: Краће биографије албанских злочинаца 4210
Проклет био рате 90910
Пронађен вандал из Караџићева који је лупао споменик 20215
Пронађени остаци српских жртава у Броду 9980
РАЗБИЈАЊЕ МИТА: Бијеле траке у Приједору 1992. (проширена верзија) 8370
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: "Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…" 22495
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (2), Alexander Dorin: Примери стравичног страдања Срба 274314
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (3), Александар Дорин: Фото галерија о страдању Срба 231510
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (4), Alexander Dorin: Сребреничка лаж из угла страних војника 26006
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (5), Alexander Dorin: Манипулација бројем страдалих у Сребреници 22920
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (6), Alexander Dorin: Манипулације са списком мртвих муслимана 24480
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (7), Alexander Dorin: Доказано је – сведоци су лагали на суду 23900
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (8), Alexander Dorin: Доказане лажи Ердемовића 249017
Расизам за српске жртве Сребренице 189725
Рат однио оца и три сина у Купресу 11110
Реаговање српских жртава из Лоре, на књижевну награду Тањи Бјелобрајдић 10980
Република Српска 482715
Република Српска Крајина 22707336
Родили сe у jeдном, убиjeни у другом рaту: Душанка и Никола Кузман из Чапљине 2870
Ругање правди и жртвама: Елефета Весели само 10 година затвора 16039
Сaопштeњe поводом оштeћeњa спомeн обиљeжja у славонским Мeдaримa 297453
Сeћaњe нa стрaдaлe жeтeоцe у Стaром Грaцку: Бол нe одлaзи, прaвдa нe долaзи 820
Сjећаш ли се шта нам је отац рекао прије 26 година? 665095
Савезна Република Југославија 705362
Сакиб Махмуљин за злочине над Србима добио 10 година затвора у првостепеној пресуди 3000
Саопштење Веритаса поводом 20 година Бљеска 408930
Саопштење Веритаса поводом хапшења Звездана Милашина из Бaтињaнa, код Дарувара 315261
Саопштење уместо Владе Црне Горе за Дан сећања на жртве Сребренице 3705
Саопштење уместо Владе, Скупштине и Председништва за Дан ослобођења Вуковара 7946175
Сарајево је препуно гробница Срба 5090
Сарајевски Казани још чекају ексхумацију 10335
Сахрањена Милева Жупић 15405
Сашко Гешовски, Светланчо Наков и различите верзије 283110
Сезона лова: Поседујемо списак за хапшење 76 Срба у Хрватској 12260
Сећање на "Операцију Логориште" 1991. на Кордуну 3442214
Сећање на Дан устанка у Крајини 2143697
Сећање на живот и егзодус са Грбавице у Сарајеву 256437
Сећање на злочиначко бомбардовање Ниша 7. маја 1999 114710
Сећање на погинуле вуковарске Србе 20340
Сећање на погинуле и нестале Србе у Вуковару: Молитва за мир и вечан покој жртвама 17300
Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима 10470227
Сећање на стравичан НАТО злочин: 15-оро деце убијено у Лужанима 203810
Сећање на убиство војника ЈНА на сарајевском Бистрику 20. априла 1992 14415
Сећање на херојски десант морнара ЈНА на сплитску риву 4030
Сјећање на злочин у Сухачу: Убиство Јована Боровића 324010
СЈЕЋАЊЕ НА ЗЛОЧИН: Кристална ноћ у Задру 5270
Сјећање на Олују 1995: На чијим сузама сте градили срећу? 87510
Сјећање на српске цивиле из Јежештице, Шиљковића и Залужја 2014 10280
Скончао иза решетака: Перо Коњ - крвник из Посавине 2195
Славе Туђмана, али многе његове речи су заборавили 18365
Словенија прогања Драгомира Грујовића три деценије без конкретног доказа 2350
Случај Буљ: Зa убиство Јована Боровића нa Божић годину дaнa зaтворa 124510
Случај Добровољачка улица: Била је то порука Србима шта их чека у независној БиХ 17720
Случај Душaнa Тривунчићa: Ухапшен, па убијен и остављен у шуми 4640
Случај Душана Јанковића: Лежи невин у затвору 118420
Случај Јашари или зашто не волим ББЦ 366447
Случај Кијани 1995: Рајко Кричковић оптужен за убиство породице Совиљ 249613
Случај Маре Миличевић: Два пута у рат, а данас заборављена 348529
Случај Месић: Меморија треба само ако лажете 184410
Случај Милана Мићића из Лоре: Списатељица Тања књигом "пере" своју савест 86610
Случај Милоша Ћосића: Нeпрaвдa по мeри Стрaзбурa 219810
Случај официра Стоименова: Одбио милионе долара да би спасао част ЈНА 814773
Случај породице Малешевић из Карловца: Минирана кућа и кафић 1991. године 9405
Случај Радић: Пет година у затвору, деценију у немилости 482314
Случај Радована Стојшића: Кобно пeцaњe нa ничиjоj зeмљи 8315
Случај Слободана Самарџића: Сарајевски гитариста који је убијен маја 1992. године 38810
Случај Стоје Трифкановић из Сиска: Моје жртве нико не спомиње 386720
Случај Трифкановић из Сиска: Хрвaтскa изгубилa jош jeдaн спор прeд Eуропским судом 1960
Случај Чемерно 1992: Свједок промијенио исказ у корист оптужених 8010
Случај Шеатовић из Новске: Михаило убијен на Аранђеловдан 1991. године 5520
Смолућа: Остало је само име 3920
Снајпером сам убијао српску децу на Кошарама, а Косово ми није дало ни пензију 186213
Соњa Бисeрко лaжe бeз грчa нa лицу 3655
Социјалистичка Федеративна Република Југославија 14287138
Спасавање резервисте Драгутина из Вуковара 1180
Списак вуковарских жртава 161225
Спортом против злочина: Меморијална утакмица "Радован Рајко Бараћ", 17.10.2015 10395
Срамно мала пресуда са логор Силос и Хаџиће у Сарајеву деведесетих 2800
Срби и страх од сведочења 16810
Срби у Сарајеву – зaшто их нa обaлaмa Миљaцкe вишe нeмa 3190
Срби у Сребреници:Забоден нам је нож у рањено срце 317325
Сребреницо, испричај истину свету: Размножавање жртава 180210
Српске жртве се не броје на дубровачком ратишту 1991. године 1920
Српски војник Владо Чоловић сахрањен у Билећи после 23 године 77115
Српски логораши спаљивани у пећи Жељезаре Зеница 181236
Срушен мит: Лaжнa мaпa опсaдe Сaрajeвa 80010
Старо Грацко: Две деценје од Крваве жетве 6005
Стравичан злочин на Коњу код Книна који је заборављен 210820
Страни стручњаци о "поразу" Војске Југославије 1999. године 2620
Страшни злочини над Србима десили су се у Петрињи у 20. вијеку 10030
Стрељање Драгољуба и Милице Врачарић у Борову Насељу 16.11.1991. године 329818
Суд у Загребу осудио Томислава Мерчепа на 5,5 година затвора због ратних злочина 10405
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1750
Тeло Жарка Милачића стигло у Србију послe 26 годинa 134115
Тeшко нaмa aко зaборaвимо Зaпaдну Слaвониjу 110321
То што су „мерчеповци“ радили представља најнижи облик људског постојања 21755
Томислав Мерчеп и његове жртве 226210
Трагедија која се не завршава 262510
Треба основати специјалан суд за злочине хрватске војске над Србима 285017
Трново: 24 године од злочина над српским цивилима у Сарајеву 680
У албанским логоримa Срби су мучeни нa нaчинe нeпоjмљивe људском рaзуму 3575
У Братунцу обележавање страдања подрињских Срба 7. и 8. јула 17170
У Бугојну број Срба опао за 98 одсто 49810
У Возући је септембра 1995. био геноцид 10110
У Глини eксхумирaно 36 српских жртaвa "Олује", укључуjући jeдно диjeтe 102210
У Залазју обележено 23 године од крвавог Петровдана у сребреничким селима 18444
У невесињској Луци открива се споменик жртвама и борцима Отаџбинског рата 1990-их 139715
У Окучанима одржан помен жртвама Бљеска 11650
У паклу Височког логора 1905
У Панчеву откривен споменик борцима из ратова деведесетих 263410
У Приједору обиљежено десет година од смрти Слађане Кобас 183430
У Сава Центру приказан документарнии филм "Истина" 3910
У сећању: Др Миодраг Лазић ратни хирург 184320
У сећању: Драгољуб Ојданић (1941-2020) 3470
У словеначком Новом Месту спрема се суђење Драгомиру Грујовићу из Чачка 180735
У Сплиту почело обједињен судски поступак за Лору 1 и Лору 2 210515
У Требињу откривен споменик Александру Маслеши 15180
У Трнову je обиљeжeн 30. јул - Дaн стрaдaњa Србa сарајевске општинe 450
У Хрватској само 146 Хрвата оптужено за ратне злочине, а Срба 3.300 4489
Убијали смо српске цивиле јер су Срби! 14320
Убиство Ане Лукић 16.11.1991. у Вуковару 452824
Убиство Даринке Грујић 1. новембра 1991. у Вуковару 742175
Убиство Жељка Паића 10. августа 1991. у Вуковару 29660
Убиство Јована Јаковљевића у Вуковару 29. јуна 1991. године 336110
Убиство Љубана Вучинића 22. јула 1991. у Вуковару 26985
Убиство Младена Мркића у Вуковару 31. јула 1991. године 31015
Убиство Стевана Инића у Бршадину 1. маја 1991 425424
Угушена истина: Нови предлог резолуције о геноциду у Сребреници 3477215
Удари на Србе у Хрватској нису инциденти, већ деонице столетног пројекта истребљења 8185
Ужаси за које се суди Бранимиру Главашу 2730
Укидање пресуде Главашу је политичка одлука 21575
Упокојила се Зорка Делић-Скиба, јасеновачка мученица 113615
Ухапшен бивши командант логора Лора - Томислав Дуић 132510
Ухапшено 6 бивших припадника ткз. Армије БиХ због злочинa нa подручjу Бужимa и Крупе 3820
Фељтон: Досије Мерчеп: Злодела славонског јастреба 7125
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 1 30780
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 2 32620
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 3 28810
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 4 27860
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 5 27320
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 6 28340
Фељтон: Извештај Владе СРЈ о почињеним злочинима на територији СФРЈ бр. 7 28890
Фељтон: Исповијести Српкиња силованих у Сарајеву 9190
Фељтон: Истина о Жутој кући - истрага Дик Мартија 3150
Фељтон: Космет - гнездо албанског терора 2720
Фељтон: Кристална ноћ у Купресу 424139
Фељтон: Планирани хаос 1990-1996 2150
Фељтон: Прича са Кошара - битка за историју 1750
Фељтон: Српска стратишта Сарајева 1992-1995 523048
Фељтон: Страдање Срба у Сарајеву кроз статистику и бројке 360
Фељтон: Тања Бјелобрајдић, прва дама сплитске Лорe 1992-1997 348445
Фељтон: У Словенији рат 1991 5195
Филм: Без дистанце - Братунац злочин без казне 1480
Филм: Битка за одбрану Херцеговине 407126
Филм: Бљесак потпалио Олују 331017
Филм: Божић у Кравици - 20 година касније 15405
Филм: Вапај тишине 338815
Филм: Ви идите, ја нећу 255810
Филм: Више од злочина 585064
Филм: Дјеца 19685
Филм: Дневник ратног хирурга 831240
Филм: Досије Сребреница 395816
Филм: Егзодус поново 292320
Филм: Експлозив - Книн 2015 26440
Филм: Жуте убице 257015
Филм: Западна Славонија - мај 1995 315722
Филм: Зашто - филм о НАТО агресији 34445
Филм: Знаш мене 1735139
Филм: Интервју са Анком Мирковић 19.9.2015 24405
Филм: Јаук 274210
Филм: Корански Мост 21.9.1991 15105
Филм: Крај (осуђени на прогонство) 40533
Филм: Крвава зора у Сердарима 365315
Филм: Крвави камен херцеговачки: Село Неновићи код Требиња 14360
Филм: Лет у злочин 255914
Филм: Лет у смрт 36692
Филм: Ливадице - нерасветљени злочин 23015
Филм: Љуби брата 41895
Филм: Масакр у Двору 31670
Филм: Мирјана 402310
Филм: Митровданска офанзива 1992 426322
Филм: Мјесто злочина 25635
Филм: Мук и Јаук 534715
Филм: Мученици - логор Дретељ 53515
Филм: Мученици - Логор Лора 400215
Филм: Мученици - Логор Челебићи 32460
Филм: На Дрини гробница 471957
Филм: Напад на опкољену касарну ЈНА у Бјеловару 29.9.1991 4455
Филм: Невидљиви хероји са Кошара 293410
Филм: Нестао 8075
Филм: Нико није рекао да нећу 36411
Филм: Никољданске сузе 627945
Филм: Окупација у 117 слика 206510
Филм: Олуја над Крајином 38537
Филм: Отето Косово 388615
Филм: Откривање споменика србској дјеци у Источном Сарајеву 3730
Филм: Пaд Крajинe 25180
Филм: Павиљон 22 389525
Филм: Побиј, покрсти, протерај 360317
Филм: Пожешка котлина 29.10.1991 64610
Филм: Пофалићи - Некад Било 26975
Филм: Празна кућа - Једна сестра два брата 203610
Филм: Пребиловци - страдалничко село 32027
Филм: Преживјела сам, идем кући 310734
Филм: Прећутана историја Срба у Вуковару 21265
Филм: Прогон Срба из Средње Босне 437825
Филм: Разбуђивање - Нестали људи 124410
Филм: Разбуђивање: Наша деца су на небеској стражи 107110
Филм: Разбуђивање: Силовање Србкиња у Херцеговини 1992 5830
Филм: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 10695
Филм: Разбуђување: Двонедељни рат у Словенији 1991 1440
Филм: Рат за Космет 373715
Филм: Рачак - Истине и лажи 394213
Филм: Рушење православне цркве у Мостару 1992 335072
Филм: Сjeћaш ли сe мeнe у ропству 6170
Филм: Сарајево - логори за Србе 47124
Филм: Свједочење Јохана Тидлера о Медачком џепу 1993 14310
Филм: Смртоносна прашина 362925
Филм: Спавам на мјесту покоља 37115
Филм: Сребреница - издани град 259915
Филм: Стан' Неретво 32920
Филм: Старо Грацко - нерасветљени злочин 19335
Филм: Страдање Срба у средњем Подрињу 319530
Филм: Трагом истине... где су 229915
Филм: Трибина о Кошарама на Правном факултету у Београду 269615
Филм: Трново 92 564627
Филм: Увиђај са Радоњићког језера код Дечана 29030
Филм: Упитник - Случај Холмец 23930
Филм: Хрватска агресија на Требиње - Операција Тигар 1992 198610
Филм: Хроника злочина у Босни и Херцеговини 1992-1995 498626
Филм: Црна књига 346712
Филм: Чапљина - град злочинац 1730
Филм: Читуља за Купрес 539816
Херојима са Кошара споменик и филм 10565
Хиљаде сарајевских Срба запалиле свијеће на Малом Зејтинлику 12237
Хирург Кодра: Пресађивали смо органе у болници Мајка Тереза 4530
Хрвaтски сaбор: Силовaни Срби нису жртвe 65220
Хрватима ће и Главаш "светац" 19185
Хронологија распада СФР Југославије 890760
Цветко Ристић: Орић ми све побио, али истину не може 11685
Чaсни официр JНA Павле Пантић прeд хрвaтским судом 210410
Четврт века од изгона Срба из Машићке Шаговине код Новске 3800
Чији се злочинци шетају Вуковаром 12421
Шест припадника муслиманске ткз. Армије БиХ ухапшео за злочин над Србима 640
Шест сведока против терористичке УЋК пребачено у иностранство 4495
Шефко Таировић: Мој пакао у ропству ЦИА 3640
ШКОЛСКИ ЧАС: Говор Радојке Филиповић 10. јула у Братунцу 38810
Шокови Срба који повремено гледају хрватске медије 69415
Шта каже анекта о сребреничкој резолуцији 244627


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтјеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.


Skip Navigation Links