Други свјетски рат - zlocininadsrbima.com

   
ДРУГИ СВЈЕТСКИ РАТ 1941 - 1945Ово је страница посвјећена једном од најтежих периода за наш народ, а то је Други свјетски рат, односно период од 1941. до 1945. године.

Наиме, завршетком Првог свјетског рата 1918. године није дошло превазилажења проблема, прије свега у економији, али и територијалним и демографским претензијама појединих држава, односно народа... Тада је створена прва јужнославенска држава: Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је касније промјенила име у Краљевина Југославија, а на челу државе била је династија Карађорђевић.

Велика свјетска криза започета окобра 1929. године је свакако оставила тешке посљедице у скоро свим државама свијета. Већ тридесетих година 20. стољећа у Њемачкој власт осваја Адолф Хитлер са нацистима, док је деценију раније Бенито Мусолини долази на чело Италије. Они су имали жељу да прекроје границе не само у Европи, већ и читавој планети, а истовременоно да се докопају сировина за своју индустрију.

У Шпанији на Иберијском полуострву дошло је до трогодишњег грађанског рата 1936-1939, гдје је Хитлер помагао фашистичког диктатора Франциска Франка, који је успио да побједи Другу шпанску републику. Хитлер је већ тада ковао планове за покоравање осталих европских држава и убрзано радио на развијању војне индустрије и јачању економске моћи.  Након тога, Њемачка је прогласила ткз. Аншлус, односно присвајање Аустрије.

Нападом њемачких снага на Пољску 1. септембра 1939. године званично је и почео Други свјетски рат, па су Пољаци посље пет недјеља капитулирали, јер им је изостала обећана помоћ савезника Француске и Велике Британије.  А још у марту те године њемачке СС јединице су окупирале Чехословачку без отпора.

У Берлину је 27. септембра 1940. године дошло до потписивања војно-политичког савеза између Њемачке, Италије и Јапана, што је познато као Тројни пакт. Том савезу се врло брзо прикључују Мађарска (20.11.1940), Румунија (23.11.1940), Бугарска (01.03.1941)... што је значило да се југославенска краљевина нашла у окружењу Сила осовине.

Кнез Павле Кађарођевић се налазио на челу трочланог Намјесништва које је водило главну ријеч у држави након Марсељског атентата када је 9. октобра 1934. године у Француској убијен његов брат од стрица краљ Александар I Карађорђевић од хрватских усташа и бугарских комита. Они су покушали да по сваку цијену избјегну рат јер су схватили да би то била катастрофа. Британци прије свега, али и Совјетски Савез имао своје шпијуне у Београду који су потпис у Бечу 25. марта 1941. од југославенских дипломата представили јавности као приступање Тројном пакту, а заправо се радило о дозволи за слободан пролаз њемачких и италијанских дивизија преко југославенске краљевине за напад на Грчку.

Већ два дана доцније дошло је до великих демонстрација не само у Београду, већ и осталим градовима гдје су Срби имали релативну или апсолутну већину. Свуда су се могле видјети слике Краља Петра, националне тробојке, док је народ узвикивао: "Боље гроб него роб", "Боље рат него пакт", "Живео краљ!" и сл. Влада Цветковић-Мачек је оборена, а пучисти предвођени генералом Боривојем Мирковићем доводе на престол малољетног краља Петра II Карађорђевића, док нову Владу састављају генерал Душан Симовић и академик Слободан Јовановић.

Рано изјутра на православни Васкрс 6. априла 1941. године Њемачка, Италија и њихови сателити: Мађарска, Румунија, Бугарска и Албанија врше инвазију на нашу земљу која је позната под шифрованим именом: "Директива 25"... Београд, Ниш, Нови Сад, Сплит, Скопље, Приштина, Сарајево, Подгорица, Бањалука  и остали србски градови су страховито бомбардовани, а на бомбама је цинично писало "Срећан Ускрс!".

Десетак дана је Војска Краљевине Југославије пружала активан отпор, док је капитулација потписана 17. априла у Београду. Краљ Петар  II Карађорђевић и добар део Владе је евакуисан преко Грчке и спроведен у Лондон. Тамо су цијели рат били под присмотром и трпели велике притиске, односно уцјене Енглеза.

Југославенска територија је раскомадана, док је највећи дио припао Независној Држави Хрватској. Мађарска је окупирала Бачку и Барању, Бугарска је присвојила нишавски, вардарски део Србије и мали део тимочке. Албанија је окупирала Косово и Метохију, део Црне Горе и охридски део. Њемачка је присвојила Словенију. Србија је била сведена на границе из 1878. гдје је Владу саставио генерал Милан Недић, њој је био придодат Банат, али са посебним статусом јер су ту власт држали ткз. Фолксдојчери. На свим окупираним подручјима се спроводио геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима. Оснивали су се концентрациони логори и вршени су злодјела невиђених размјера.


Најпознатија злодјела односно мјеста са највише жртава или стратишта гдје је лудило злочинаца дошло до аплитуде током Другог свјетског рата била су: логор Јасеновац, логор Сајмиште, Велебитске јаме, Гаравице код Бихаћа, Дракулић код Бањалуке, Драксенић код Козарске Дубице, Стари Брод крај Вишеграда, Краљево, Крагујевац, Драгинац код Лознице, Пивски До у Црној Гори, Велика на Чакору, Сурдулица код Врања, Бојник код Лесковца, Крива Река код Бруса, Пребиловци и Придворица у Херцеговини, Шушњар код Санског моста,  Мехино Стање код Велике Кладуше, Глинска црква, Новосадска Рација, Лијевчанско Поље итд.

Врло брзо је отпочела организована оружана побуна. Прво је на Равној Гори 13. маја 1941. Драгољуб Дража Михаиловић, тадашњи пуковник, а касније армијски генерал Југославенске Војске у отаџбини прогласио устанак. Скоро два мјесеца касније и комунисти које је предводио Ј. Б. Тито. У почетку су ова два покрета краће вријеме сарађивала, али је сарадња престала јер нису имали исто виђење политичко-екомско уређење државе посље рата. Комунисти су хтјели републику и социјализам, а Равногорци су жељели да остане постојећи систем: монархија и капитализам. Комунисти су били слабији тада и повукли су се у Босну.

Током времена усљед мноштва злочина, србски народ се све више придруживао герилцима и оружани отпор је јачао. Крајем 1943. године, посље капитулације Италије у Техерану долази до састанка Великих сила, на коме је одржана конференција: Стаљин, Черчил и Рузвелт. Између осталог, тада је одлучено да се помоћ упути југославенским партизанима, а укине четницима. То је оснажило партизански покрет, поготово што је у љето 1944. Црвена армија ушла у Србију и уништила главнину четничких снага. То је одлучило исход рата у Југославији. Са друге стране савезничка авијација је тешко бомбардовала србске градове 1943-1944, са великим материјалним и људским губицима. Њемци су тада претрпели незнатне губитке.

Већ од краја 1944. па наредних десетак година комунисти су имали тихе ликвидације родољуба и монархиста, односно све оне које су сматрали идеолошким непријатељима. То су углавном радили припадници ОЗНЕ (тајне полиције), која је касније преименована у УДБА.

Жртве из Другог сјветског рата нажалост никада нису избројане, али се процјењује да је за четири године убијено скоро 2.000.000 Срба. Једна страховита катастрофа гдје је куминирао братоубилачки рат.

Комунистички историчари су посље Другог свјетског рата многе ствари прећутали и добар дио злочина над Србима замаскирали и гурали под тепих, под изговором да то наводно нарушава братство и јединство, темељ на коме је сазидана друга јужнославенска држава, што је довело до великих проблема скоро пола вијека касније, када је социјалистичка Југославија и разбијена.


 
Упиштите појам за претрагу:
Cортирате према:


НАСЛОВ ПРЕГЛЕДА ГЛАСОВА
(Зло)употреба "Голубњаче" 8685
5. мај 1944: Дан кад су савезнички авиони сравнили Подгорицу 4,02610
72 године од велике издаје 4,40420
72 године од смрти великана Николе Тесле 6695
74 године од агресије на Краљевину Југославију 1,4780
Kако је покатоличена западна Херцеговина 6350
Kордунашки процес, обрачун са српским патриотама или издајницима у Хрватској 9870
Oперација Викинг: Крвави пут изнад Поларног круга 2,04213
Алојзије Степинац благословио сатирање Срба 2,52025
Антифашистичко Вијеће Народног Ослобођења Југославије 5,46529
Биографија Чича Драже подсећа на колективну српску историју 4870
Благоје Јововић, човек који је пуцао на Анту Павелића 2,5965
Бобоћани обележили Дан борбе против фашизма 2,9140
Бојник 2024: Обeлeжeн Дaн сeћaњa нa стрaдaњe цивилa од бугарског терора у Другом свeтском рaту 800
Бранко Тепић, као вјечити избјеглица 1,88120
Бригу о београдском Спомен-подручју у Јајинцима преузеће Музеј жртава геноцида 5580
Брлошка трагедија 1991. године 1,0440
Важно је окупљање око жртве 1,2395
Вапор (брод, пароброд) - Епитаф Марку Бошковићу из Ливна 1,1080
Велика на Чакору 1944: Крвави пир Османа Растодера 1,2875
Виктор Томић је одговоран за смрт хиљаде сремских Срба 3930
Влaстимир je избeгaо стрeљaњe у Крагујевцу 1941. године, aли тe срeћe ниje био и Рaдоje 5270
Влада Аустрије хоће трајно да забрани хрватско-усташке церемоније у Блајбургу 9585
Владика бачки Иринеј о умањивању броја жртава у Јасеновцу 1225
Војни пуч 27. март 1941. године 6,79836
Вранка и Аница, трагични ликови динарског крша 3,54810
Вређање успомена на жртве 1,8960
Где си тада био свете 8430
Геноцид без казне 90110
Говор немачког свештеника Фридриха Гисендорфа, у Оснабрику 1945. године 1,82410
Годишњица србских промашаја: 29. новембар 1,39515
Годишњица усташког покоља у Бијелом Потоку код Бањалуке о Васкрсу 1942. године 9375
Гроб речитији од свих ходајућих мртваца који громогласно лажу о Николи Тесли 6500
Далмација 2024: Олуја (национална мржња) се шири као куга 880
Данко Рауш: Прича мога дједа о Јасеновцу 3,47145
Датум који се враћа: 10. април 1941 330
Два пута рушена госпићка православна црква Св. Георгија и 1941. и 1991. године 2,71815
Дјеца Козаре – Божидарка из Вeликe Жуљeвицe 2,65625
Досије Бежанија: Које тајне крије Белановића рупа 4060
Досије Дахау: Током Другог светског рата одведено хиљаде Срба официра у Немачку 1430
Досије Козара: Муслиманске милиције на страни НДХ 1942. године 930
Досије Кореница: Како су хрватски фашисти поморили село Хомољац марта 1945. године 1860
Досије Лукeнвaлд: Бeшчуjни крик српских гробовa крaj Бeрлинa 1380
Досије Млин: У Зрењанину је било утамничено 10.000 Срба, Јевреја и Рома у нацистичком логору 8290
Досије Народни непријатељи: Убиство Драгољуба Драгојловића из Ваљева 1945. године 1,0395
Досије Павелић: Како је Југославија неуспешно убеђивала Аргентину да изручи поглавника НДХ 1590
Досије Фолксдојчери: Прави или лажни Петер Егнер - Гестаповац 1,4780
Досије Шарвар: Од сатирања деце у мађарском логору уморено је хиљаде српских малишана 1941 8950
Др Мирко Пук - србомрзац, адвокат и организатор Усташког покрета у Глини 9180
Драгиња 2,09545
Друга пројекција филма Гаравице у Београду биће 18. марта 2024 960
Ђоко Копривица: Фазлагићи крвопије 3,31625
Ексклузивно: Интервју са Вишњом Павелић, ћерком усташког поглавника 6,68224
Емисија: Беседа: Сто пута поновљена лаж постаје истина 2,99924
Емисија: Емисија "Некад било" о Курту Валдхајму 19.4.2011 4,04210
Емисија: Емисија Траг - Ваљево против заборава, друга прича 7280
Емисија: Изложба о Јасеновцу: Била су то само деца 2,3860
Емисија: Квадратура круга: Ливањска јама Равни Долац 1,6580
Емисија: Крвава Бајка - рецитација 5,53015
Емисија: Крвави камен херцеговачки: Село Неновићи код Требиња 3,0070
Емисија: Пребиловци - страдалничко село 4,2657
Емисија: Разбуђивање - Благоје Јововић је осветник, а не терориста 2230
Емисија: Разбуђивање - Вертикала страдања у Херцеговини 1915, 1941, 1992 - Сена Шијак Марковић 3770
Емисија: Разбуђивање - Пасија гробља: Кочевски Рог и Зидани мост 1945 7185
Емисија: Разбуђивање - Срем у Другом светском рату 3500
Емисија: Разбуђивање - Страдање и васкрсење Љубомира Млађеновића из Братунца 1,0190
Емисија: Разбуђивање - Усташки покољи у Бањалуци 1942 2450
Емисија: Разбуђивање - Филм Дара из Јасеновца је дуг прецима 2610
Емисија: Разбуђивање: Вељун 1941...Карловац 1991. (Прошлост која се враћа) 1740
Емисија: Разбуђивање: Заборављене ситнице о НДХ 4865
Емисија: Разбуђивање: Истина о Јасеновцу 2,2170
Емисија: Разбуђивање: Страдање и васкрсење Марка Бошковића, Ливно 1941 4870
Емисија: Разбуђивање: Триптих о голготи Срба 2,0175
Емисија: Разбуђување: ЗЛОЧИНИ У ГЛИНИ 1941 6910
Емисија: Светим мученицима Крагујевачким 4100
Емисија: Шта је геноцид и манипулација истом 1,3630
Епископ Сергије: Гаравице нећемо, не можемо и не смемо заборавити 1550
Епитаф Вукашину Клепачком - Јасеновачком страдалнику 4090
Епитаф српским жртвама на Црквинама код Рогатице 1942. године 8170
Живот нема цену (Стрељаној деци у Крагујевцу) 8365
Житије епископа Саве Трлајића 3770
Жртва: Бејсфјордске жртве 2,54915
Жртва: Браћа Остојић 5,4291
Жртва: Вукашин Мандрапа 13,366141
Жртва: Гламочке жртве 2640
Жртва: Дамјан Штрбац 2,8030
Жртва: Дивоселске жртве 1,3540
Жртва: Доситеј Васић 1,6300
Жртва: Драгољуб Михаиловић 12,268168
Жртва: Јован Липовац 1,1330
Жртва: Јосиф Цвијовић 7415
Жртва: Кукуњевачке жртве 4040
Жртва: Љубан Једнак 7,88939
Жртва: Марија Почуча 6,17519
Жртва: Марко Бошковић 3,49917
Жртва: Милан Басташић 4,2725
Жртва: Миострашчке жртве 2260
Жртва: Мостарске жртве 530
Жртва: Никола Крајновић 5,16824
Жртва: Осовске жртве 1,1300
Жртва: Острожинске жртве 1,3055
Жртва: Петар Зимоњић 2,6080
Жртва: Петра Цвијановић 4,1260
Жртва: Платон Јовановић 1,7385
Жртва: Сава Трлајић 3,9935
Жртва: Сава Шумановић 4,27520
Жртва: Свети мученици дабробосански и милешевски 2,7305
Жртва: Славскопољске жртве 3190
Зaборaвљeни хумaнистa: Мaрино Зурл, човјек који је враћао идентитет дјеци из усташких логора 1,2450
Зaсjeњeнa комeморaциja у Вeљуну 1,1220
Заборављен банијски херој Васиљ Гаћеша 1,7410
Завјет бабе Радојке: Иди у Пребиловце да видиш ђе су ти преци 8,059130
Загребачки Мирогој: Поред гробова жртава ниче и гробље хрватским фашистима (усташама) 9270
Замагљивање историје: Ко је ослободио Загреб 1945. године 7835
Замењен натпис на споменику српским жртвама у Μaутхаузену 1,65110
Затвори и логори у Косовско-метохијској области 1941-1945 6965
Зашто нисмо исти: Лука Модрић и Синиша Михајловић 50620
Зашто смо криви 1,1050
Зборник докумената "Усташка зверства" настао од немачких докумената 1,70725
Збрка око Дана државности у БиХ 1,0525
Зла судбина Пере Пајића 4205
Злочин муслиманских фашиста над Србима Возуће 1942. године 1,81010
Злочин са предумишљајем: Србијанизација Срба 1,31728
Злочин у Тутину 1942: Убиство свештеника Луке и Уроша Поповића и црквењака Јаблана 1,30910
Злочин: Априлски рат 1941 (Казнена одмазда) 18,811180
Злочин: Бегово Брдо код Цетинграда 1942 6,53924
Злочин: Блажево и Бозољин на Копаонику 1942 3,45310
Злочин: Бојник код Лесковца 1942 8,11580
Злочин: Бомбардовање Београда 1941 14,87181
Злочин: Бомбардовање Београда 1944 9,96764
Злочин: Бомбардовање Лесковца 1944 13,71953
Злочин: Бомбардовање Ниша 1943 4,23717
Злочин: Велика на Чакору 1944 26,974113
Злочин: Велико Паланчиште код Приједора 1942 4,22835
Злочин: Вељун 1941 12,80261
Злочин: Воћински покољ 1942 1,5550
Злочин: Вршани код Бијељине 1944 790
Злочин: Вуковар и Борово 1941-1945 8605
Злочин: Гаравице код Бихаћа 1941 7,97951
Злочин: Глинска црква 1941 24,643162
Злочин: Грабовац Бански 1941 3,30320
Злочин: Гудовац код Бјеловара 1941 (Билогорски покољ) 12,14680
Злочин: Дивосело код Госпића 1941-1945 2,0370
Злочин: Драгинац код Лознице 1941 11,034125
Злочин: Драксенић код Дубице 1942 (Крвава литургија) 9,90468
Злочин: Дракулић код Бањалуке 1942 21,59494
Злочин: Ђаковица 1941-1945 (Етничко чишћење) 6170
Злочин: Кикида 1942 (Крвави јануар банатски) 2,2865
Злочин: Корићка јама 1941 8,37852
Злочин: Кочевски масакр у Словенији 1945 2,3575
Злочин: Крагујевачки масакр 1941 12,26562
Злочин: Краљевачки масакр 1941 8,39542
Злочин: Крива Река код Бруса 1942 5,92752
Злочин: Кукуњевац код Липика 1942 6330
Злочин: Кусоње код Пакраца 1942 5,18723
Злочин: Ливањско поље у Босни 1941 14,03671
Злочин: Међеђа у Босни 1941-1945 4,32012
Злочин: Миострах код Цазина 1941 3860
Злочин: Мртво коло у Машвини код Слуња 1942 4,15015
Злочин: Новосадска рација 1942 (Бачки погром) 15,858165
Злочин: Окупација Бачке и Барање 3,31220
Злочин: Острожин на Кордуну 1941 2,6715
Злочин: Панчевачка Јабука (убиство пилота) 1944 4,60837
Злочин: Панчево 1941 8,01639
Злочин: Пива 1943 9,05677
Злочин: Пискавица и Ивањаска код Бањалуке 1942 4,90620
Злочин: Понори Миљевински 1945 5,75750
Злочин: Пребиловци код Чапљине 1941 28,108260
Злочин: Придворица код Гацка 1942 8,25930
Злочин: Пркос на Кордуну 1941 7,94354
Злочин: Садиловац на Кордуну 1942 4,1459
Злочин: Сарајево 1941 5,2315
Злочин: Стари Брод код Вишеграда 1942 12,34493
Злочин: Урошевац на Косову 1943 2,4035
Злочин: Шегестин на Банији 1942 (Ноћ крвавих ножева) 4,97119
Злочин: Шидске рације 1942 2,5445
Злочин: Шушњар код Санског Моста 1941 13,61842
Злочинац: Авдага Хасић 6430
Злочинац: Адемага Мешић 4810
Злочинац: Адолф Хитлер 6,95136
Злочинац: Алојзије Степинац 15,687101
Злочинац: Амин Хусеини 6980
Злочинац: Андрија Артуковић 8,32920
Злочинац: Анте Мошков 2,0200
Злочинац: Анте Павелић 17,64439
Злочинац: Асен Николов 1,7390
Злочинац: Аћиф Хаџиахметовић 1,9720
Злочинац: Аугуст Шмидубер 6800
Злочинац: Бали Комбетар 1,7790
Злочинац: Бедри Пејани 1,2400
Злочинац: Бенито Мусолини 1,4420
Злочинац: Богдан Филов 1,9560
Злочинац: Борис III од Бугарске 2,5290
Злочинац: Бугарска фашистичка војска 1,6770
Злочинац: Валтер Браухич 1,6530
Злочинац: Васил Бојдев 1,51810
Злочинац: Виктор Гутић 1,7520
Злочинац: Вјекослав Лубурић 16,515107
Злочинац: Владимир Крен 5690
Злочинац: Динко Шакић 9,09922
Злочинац: Евалд Клајст 1,7120
Злочинац: Ибрахим Пјанић 3230
Злочинац: Иван Крајачић 3,2020
Злочинац: Иван Перчевић 5080
Злочинац: Иван Шарић 9390
Злочинац: Италијанска фашистичка војска 2,21610
Злочинац: Јозеф Јанко 1,1140
Злочинац: Јосип Манолић 2,2480
Злочинац: Јунуз Ајановић 2390
Злочинац: Јурај Францетић 7,91224
Злочинац: Јурај Шпилер 2,1810
Злочинац: Крунослав Драгановић 7,66115
Злочинац: Курт Валдхајм 10,134118
Злочинац: Ласло Бардоши 2,2720
Злочинац: Лудвиг Кублер 1,2740
Злочинац: Љубо Милош 6,83729
Злочинац: Мехмед Алајбеговић 4480
Злочинац: Мехмет Градица 1,84310
Злочинац: Мидхат Фрашери 2,1350
Злочинац: Миклош Хорти 3,24016
Злочинац: Миле Будак 2,3205
Злочинац: Мирко Пук 2,2720
Злочинац: Мирослав Филиповић 11,09070
Злочинац: Младен Лорковић 1,6060
Злочинац: Мустафа Круја 2,0100
Злочинац: Мухамед Хаџиефендић 9010
Злочинац: Никола Жеков 5330
Злочинац: Никола Михов 1,4410
Злочинац: Осман Растодер 7750
Злочинац: Петар Габровски 1,3650
Злочинац: Поглавников тјелесни здруг 1380
Злочинац: Призренска лига 1,7170
Злочинац: Рафаел Бобан 7600
Злочинац: Скендербег Дивизија 2,0280
Злочинац: Славко Кватерник 5,98035
Злочинац: Ференц Фишер 1,7770
Злочинац: Фехим Спахо 9540
Злочинац: Франц Беме 2,1940
Злочинац: Фрањо Судар 3650
Злочинац: Хенрик Верт 2,0475
Злочинац: Хусеин Ђозо 6310
Злочинац: Црна Легија 9,72439
Злочинац: Џафер Дева 2,4380
Злочинац: Џафер Куленовић 3,2301
Злочинац: Шабан Кастрати 1,6970
Злочинац: Шандор Кепиро 8260
Злочинац: Шефкет Верлаци 1,6495
Знате ли ви гдје су Пребиловци? 1,2390
Иживљавање неразумног џелата над жртвама 1,73420
Из Травника на Велебит 1941: Напокон знам гдје почивате 6165
Извештај из Јасеновца: Будите под крошњом српских мученика 2,41210
Извештај из Лисичијег Потока 02.11.2019 2,49027
Извештај из Пребиловаца 6.8.2016 2,83610
Извештај о репресалијама усташа над православцима на територији Срба од 15. јула 1941. у Задру 2,39210
Извештај са парастоса у Бања Луци 4. фебруара 2018 1,7355
Извештај са предавања о Јасеновцу у Библиотеци града Београда 4,22213
Изложба о страдању СПЦ у Лици 1941-1995 у храму св. Саве 14.2.2017 2,6480
Имовина Српске Банке спашава буџет Републике Хрватске 1,1720
Интeрвjу са Милaном Кољaнином: Српскe жртвe нe интeрeсуjу ни Србe 8075
Интервју са Eфрaимом Зурофом: Хапшење Динка Шакића и измицање Шандора Кепира 1490
Интервју са академиком Василијем Ђ. Крестићем, директором Архива САНУ 1,1480
Интервју са Бранком Тепићем: Вјечити избеглица, прво од Павелића онда и од Туђмана 3980
Интервју са Животијем Ђорђевићем: 80.000 усташа било у Титовим униформама 2,52710
Интервју са историчарем Гораном Хутинецем: Снимци изнад Јасеновца откривају масовне гробнице 1330
Интервју са норвешким историчарем Кнут Ф. Торесен: Борим се против лажи и ревизонизма 8280
Исповест Анђе Вуковић из Цетине: Преживела сам три рата 510
Исповест Боже Видачковића: Часне сестре нам давале хлеб са туцаним стаклом у Сиску 1,83210
Исповест Бојане Исаковић: Како је пожаром уништена вредна документација о геноциду 6665
Исповест Вeлимира Пaвловића: Нajгори je био дaн коjи свaнe 1,6985
Исповест Риста Лојпура: У Маутхаузену сам био утамничен 36 месеци за време Другог светског рата 9279
Исповјест Радојице Ивановића: Како је 1945. убијен митрополит Јоаникије Липовац 1,71829
Исповјест Стeвaна Коњeвића, свjeдока устaшког злочинa у Кукуњевцу 1942. године 6905
Истина о геноциду у НДХ изаћи ће у четири тома 2,78917
Истина о Сремском фронту: Кланица српске младости 2,7453
Историја о којој се дуго ћутало: Друго лице народних хероја 2,72710
Истраживање судбинe 50.000 Сремаца у Другом светском рату 1,81110
ЈАДОВНО – 77 година после на ходочашћу 30.06.2018 1,7020
Јадовно 2015: Пут дуг два дана ћутања 1,2760
Јадовно, суноврат европске цивилизације 9525
Јаме безданке - Масовне гробнице Срба у Лици 1941-1945 1,59610
Јасеновац – најтужнија српска реч 1,0080
Јасеновац (ни)је ослобођен 8,43040
Јасеновац је код Хрвата стање духа 1,2780
Јасеновачка Анатомија заборава у Лондону 1,32015
Још четири усташка дужносника губе улице у Загребу 3840
Како је у Загребу некад хотел Млинов данас Дубровник замрачен 4320
Калати код Кулен Вакуфа: Наше ране никада нису зацијелиле 2,3995
Књига: Албански злочини над Србима на Косову и Метохији у Другом светском рату 6560
Књига: Бездане јаме НДХ, ждерњаче српског народа 1941 5,67540
Књига: Беисфјордска трагедија 1,8600
Књига: Билогора и Грубишно Поље 1941-1991 4,99215
Књига: Варден 1,7040
Књига: Геноцид са благословом Ватикана 4,31640
Књига: Голгота раковичке парохије 2,10510
Књига: Деца у логорима Независне Државе Хрватске 2,06210
Књига: Запис о злочину 4,18720
Књига: Злочини над Србима у НДХ 6,14853
Књига: Јадовно 4,93637
Књига: Јасеновац, Козара, Јадовно 1,83010
Књига: Једење Богова 10,52460
Књига: Кад шегрти владају 2,243155
Књига: Корак до смрти 4,03713
Књига: Кордунашки процес 3,428775
Књига: Кочевје - Титов најкрвавији злочин 4,49957
Књига: Крваво коло херцеговачко 1941-1942 9,954168
Књига: Личка трагедија 7,07860
Књига: Логор смрти у Бејсфјорду 1,1550
Књига: Мој пут кроз Јасеновац 5,20124
Књига: Нож 22,925276
Књига: Огњена Марија Ливањска 5,34920
Књига: Повратак из мртвих 4,34416
Књига: Покољ Срба у глинској православној цркви 4,65021
Књига: Поседњи краљев војник у отаџбини 9,314236
Књига: Радио сам свој сељачки и ковачки посао 6,39838
Књига: Расуте кости 3,22747
Књига: Рат и дјеца Козаре 4,46924
Књига: Рација - заборављен геноцид 1,61310
Књига: Скривена историја о страдању Срба на простору НДХ 5425
Књига: Срби у Бугојну 4,42915
Књига: Срби у логорима Мађарске 1941-1945 2,4116
Књига: Сремско крваво лето 1942 1,4556
Књига: Страдања у Цазинској крајини и антифашистичка борба 1941-1945 4,36017
Књига: Тајни досије Јосип Броз 12,766259
Књига: Тотални геноцид – Nezavisna država Hrvatska 1941-1945 4,7879
Књига: Трагови велике преваре и дубоке ране издаје 4,53332
Књига: У Норвешку, у смрт 1,7975
Књига: У раљама геноцида 4,17821
Књига: Убице у Божје име 4865
Књига: Усташки покољи Срба у Глинској цркви 9100
Књига: Фратри и усташе кољу 7,41641
Књига: Хрватски геноцид над српским и јеврејским народом у концентрационом логору Госпић (Лика) 1941-1945. и над Србима од 1991. 3,97322
Ко је побеђен Деветог маја 1945. године? 8,06087
Кога је угостио КК Партизан: Кукоч и Рађа у београдској Арени 2024. године 20115
Колинда као (ш)пијун англо-саксонске политике 1,84722
Коме смета филм "Дара из Јасеновца"? 1,25015
Комеморативни скуп посвјећен Дани Ластавици у Београду 30.7.2016 1,84710
Комеморација за жртве хрватско-усташког логора Даница одржана је у Крижевцима 29. априла 2023 2570
Комеморација у Дудику: Сећање на жртве злочина из Другог светског рата 2,75710
Контраверзна биографија: Ко је био Виктор Томић 3,9812
Кордунашки процес "Црна кутија" крајишких Срба 1,7825
Краљевина Југославија 17,581129
Краћи историјат албанског тероризма на Косову и Метохији 1,7630
Крвава Литија: Сећање на годишњицу врхунца Конкордатске кризе 6250
Крвава црква против Цркве Христове 3,68515
Крвави дани (Крагујевачким ђацима) 9210
Крвави Младенци 1942 - Старобродским мученицима 1255
Крвави октобар: Масовно убиство Срба у Рисну 1944. године 2330
Крвави пир у Баглају на Ђурђевдан 1941 2,81010
Култура памћења: Открива се спомен обележје у Бергену за српске логораше у Норвешкој 17. јуна 2017 7215
КУЛТУРА СЕЋАЊА: Краљевачки октобар 1941-2015 1,69115
Кусоње 1942: Пола становника убијено, а пола одведено у логоре 3,3218
ЛЕЗИ СРПЧЕ И ГЛЕДАЈ У СУНЦЕ: Приче логораша из Јасеновца 3,31920
Ливањске јаме 730
Лика 2024: Багерима се уништава гробље и трагови постојања Срба у Косињу 680
Логор: Бањица 8,38020
Логор: Бараке на Сави 4,0365
Логор: Барч 2,66610
Логор: Бејсфјорд 4,67923
Логор: Ботн 1,2140
Логор: Госпић 7,31515
Логор: Даница 6,84323
Логор: Дахау 4,12510
Логор: Ђаково 1250
Логор: Јасеновац 39,920745
Логор: Јастребарско 20,621110
Логор: Карашок 2,44915
Логор: Керестинец 1941. 6,0897
Логор: Косовска Митровица 9862
Логор: Крушћица 4,96610
Логор: Норвешка 1942-1945 2,44613
Логор: Плав 6,42330
Логор: Сајмиште 6,46024
Логор: Сисак - дјечији логор 16,582144
Логор: Стара Градишка 17,21762
Логор: Црвени крст 5,92727
Логор: Шарвар 6,13555
Лордан Зафрановић о филму Дјеца Козаре: Мој крик против зла 1,7520
Мaњe ходочaсникa у Мeђугорjу због Пaпиних сумњи 4500
Маја Ковачевић: Светим мученицима Крагујевачким 1,1525
Мамон (похлепа) у Ватикану 1690
Међугорје не позива на покајање 4190
Месићеви мемоари: Туђман био чиновиник усташке НДХ, Шушак сарадник југословенских тајних служби 1390
Метастазирани аутизам елита 3825
Милисав Милутиновић: Знам где оцу свећу да упалим 1,4330
Милорад Јандрић: Седамдесет четири године потиснутих сећања 2,88933
Млaкa и Шумeтлицe, двиje књигe крвљу исписaнe 1,0170
Моја породица је жртва Јасеновца, а ја Олује 1,2345
Молитвено сјећање и помен жртвама логора Госпић-Јадовно-Паг биће 26.06.2021. у Београду 1,2430
Мрак из соколског дома 1,1270
Муслимани у Рашкој славе квислинге из Другог светског рата 1,4950
Нaтaшa Дрaкулић о играном филму: Дaрa из Jaсeновцa 1,53915
На Кордуну служен парастос за 525 убијених Срба из Вељуна 1,2520
Над Јадовном птице не лете 445
Најава парастоса за жртве комунистичког терора 22.10.2017 2,20025
Најава: Београдска промоција филма Гаравице биће 21.02.2024 1285
Најава: Молитвено сјећање за великомученике јулско-августовских усташких покоља у НДХ биће у Београду 06.08.2021 1,05810
Најава: Молитвено сјећање за великомученике јулско-августовских усташких покоља у НДХ биће у Београду 06.08.2022 6210
Најава: Парастос и молитвено сјећање на Гаравицама код Бихаћа биће 4. септембра 2021 1,0910
Најава: У београдском СКЦ 19. октобра 2022. биће представљена књига "Страдање" Јелене Ковачевић 5890
Најава: У недјељу 5. фебруара 2023. у Бањалуци се одржава парастос жртвама усташког терора 4045
Наредба Усташког стана Добој СЦО да се смањи монументалност споменика палим борцима из Првог светског рата од 27.05.1941 1,7225
Народни устанци 1941. и заблуде о њима 8,74559
Наши ратни заробљеници у Норвешкој 1,53710
Некажњене клевете Дејана Ристића директора МЖГ 1060
Немачко бомбардовање Свилајнца 24.9.1944 5,53557
Необична фреска лежимирских мученика 5770
Неопростиво (Ливањским мученицима) 1,3725
Нетертва и Кошаре 2,81515
Неуспео покушај да Србе прогласе злочиницима 2,3150
Нисмо пописали отето српско културно благо 1,44110
Нису сви Хрвати усташе, има нешто и муслимана 48310
О труну и балвану: Нигде фашизам не цвета тако лепо као у Хрватској 1790
Обавјештајне службе Велике Британије и Америке спасиле Анту Павелића 1,5315
Обележено 76. годишњица злочина у Старом Броду крај Вишеграда 2,00510
Обиљежавање 74 године од Величког покоља у Црној Гори 1,9525
Обиљежено 80. годишњица од страдања Срба у Габели код Чапљине 9810
Обрен Ђекић: Златиборска тројка у јаму бацала младе Србе 1,88510
Од хероја до покајника: Илија Станић као атентатор на Вјекослава Макса Лубурића 7395
Ода митрополиту Петру Дабробосанском 94810
Ода свештеномученику митрополиту Јоаникију (1890-1945) 1190
Одговор Зорану Милановићу: Јевреји су такође пружали оружани отпор у НДХ 1,5568
Одговор на симболе Београда у бојама заставе Немачке 2,27830
Одговор Србољуба Живановића листу Глас концила 1,6620
Одржано предавање „Страдање Срба у Другом свјетском рату – култура сјећања'' 9.10.2015 1,7005
Оздрављење нације: Шта треба да пише у новим школским уџбеницима историје за нашу децу 75225
ОЗНА и УДБА убиле 56.000 људи од 1944 до 1953. године 1,38615
Октобарска суза (Крагујевачким ђацима) 1,2610
Опомeнa нaдолaзeћим гeнeрaциjaмa за ужасе Другог свјетског рата 1,65115
Осветио крагујевачке ђаке: Веселин Шијаковић 5,56250
Ослободиоци и "ослободиоци" 2545
Отварање обновљеног споменика српским жртвама у мјесту Саница код Кључа у западној Босни 9. маја 2023 3390
Откривање споменика фашистичком зликовцу Рафаелу витезу Бобану у Сплиту 3,2015
Папук 2024: Провaљeно у Спомeн кућу у Воћину 1060
Парастос жртвама усташког покоља у Дракулићу биће 7.2.2016 2,12810
Парастос и молитвено сјећање за Ливањске Србе 2016. године 1,95515
Парастос код Шаранове јаме: У Крајини православне свеће нико никад угасити неће 4,51915
Парастос поводом 73 године од усташког злочина над Србима у Старом Броду 1,2020
Парастоси српским жртвама усташког злочина у Ливањском пољу током Другог свјетског рата 1,6325
Пасија гробља у Словенији: Жртве које нису имале право на гроб 8430
Патријарх Порфирије: Имам писма Степинца, неки делови дубоко проблематични 98710
Пацовски канали: Аргентинка Eв(ит)a Пeрон спaслa Aнту Пaвeлићa у тајној операцији Ватикана 1980
Песма о Светим мученицима пребиловачким 8180
Петрова Гора 1942: Мошков je трaжио дa нaс свe побиjу 1260
Пивска дола 1943 6500
Пивска трагедија 1943 6205
Писмо из Аустралије: Степинaц је лично клао српску децу у Јасеновцу 1,94010
Питaњe бугaрских злочинa je потиснуто 4780
Плава гробница (Острово Паг) на Јадрану је страшнија од Крфа 2870
Побуна 400 Срба у концентрационом логору у Славонској Пожеги, 26. август 1941 2,02410
Поводом враћања Титовог споменика у Ужице 2015. године 1,9575
Поводом Даре из Јасеновца-приче у мојој глави 1,0020
Повратак Срба у Кусоње: Чежња за родним крајем јача од проблема 2,7515
Покренута иницијатива: Покренимо ђачке екскурзије у Јасеновац и остала наша стратишта широм Европе 4665
Покрст у Глини (стихови) 2,22715
Помен (жртвама Јасеновца) 7409
Помен свим жртвама у Другом светском рату у Београду биће 21.10.2020 9000
Понављање историје: Пребиловци су два пута убијени и заборављени 1,3405
Понављање историје: Хрватско крило ЈНА је разбило Југославију и створило Хрватску 98315
Посета Миостраху код Цазина: Исповест Мирослава Максимовића 3110
Посета српској костурници у Сурдулици 18.03.2017 2,93030
Последње звоно (Крагујевачким ђацима) 5345
Потресна судбина Јелице Михаиловић - Дражине супруге 1,0750
Први пут с дедом на Јадовну 1,1550
Пребиловци: Место српске Голготе и Васкрсења 2,04235
Пребиловци: Место српског васкрса 1,0235
Предавање у Љубљани: Крaљeвинa Jугослaвиja у Другом свeтском рaту 1,0210
Предстоје нам дуге године тихе окупације 6335
Преживели логораши траже усвајање резолуције о осуди геноцида у НДХ 9610
Премијера документарног филма "Гаравице" у Бањалуци доживјела велики успјех 30910
Преминуо Јован Радуловић - велики писац људских пораза 4,16534
Причa Вaсe Кондићa: Стeпинaц и Jaсeновaц 2,4265
Прича из 1945. године: Жалосни возови 1,33022
Прича о два Живка са Дианине листе ужаса 850
Прича о Илији Шакоти из Пребиловаца 71643
Прича са Јадовна: Шта то прича Додик над велебитским јамама? 3,27420
Приче мајки из Пребиловаца 1,9925
Промоциja устaштвa у Широком Бриjeгу: Турнир освоjилa eкипa Црнa лeгиja 4,1105
Пронађен оргинални списак дјеце које је спашавала Дијана Будисављевић из хрватско-усташких логора НДХ 3010
ПУТОПИС СА ЈАДОВНА: Велебит, највиша хумка српска 5,28610
Ради ти дијете свој посао - Епитаф Старцу Вукашину 1980
Разбијање мита: Четници нису клали по Козари у љето 1942. године 1,1575
Рђа људска 1,6675
Романија 1943: Злодјела Црне Легије над породицом Неђа Симовића 50220
Рунићева сећања имају пуно недостатака, а то нам не треба 4265
Руси (не) заборављају зверства усташа 1,2010
Руски херој који је ослобађао Вуковар 1945. године тражи гробове сабораца 1,1036
Сjeћaњe нa покољ у Вeлици: Мртву сeстру Милиjaну пољубио сaм у косу 1,2295
Сjећаш ли се шта нам је отац рекао прије 26 година? 7,56695
Сарајевски процес 1947. године: Пресуда муслиманским ратним злочинцима из Другог свјетског рата 4740
Свађа Срба о Јасеновцу на 66. београдском Сајму књига 1670
Сведочење Борислава Шева из Пискавице о прављењу сапуна у Јасеновцу 2,5425
Сведочење о страдању Љубе Каран из банијског села Стрмен 1,35620
Свети мученици Дракулићки наши, праштајте нам 1,72520
Свједочанство Стеве Бракуса о злочину усташа у Бракусовој Драги 5,10054
Село Калати крвљу натопљени 4,03910
Сећања Ивана Ивањија на Новосадску рацију 1,3480
Сећање Добриле Кукољ: Устaшки пир нaд српском дeцом 1942. у Јасеновцу и Сиску 1,4060
Сећање Илеане Чура-Сазданић: Још ме прогоне слике Новосадске рације 1,35724
Сећање на крваву битку у Лијевча Пољу: Кланица као на Косову Пољу 21,978248
Сећање на Ливањске мученике 1,6600
Сећање на непрослављени Васкрс 1941. године 4,87610
Сећање на покољ Срба у Радуловцу крај Прњавора 1941. године 3,01415
Сећање на стравичан покољ код Босанског Шамца: Убијено је 850 Срба у Доњој Дубици, а трећина су била деца 7870
Сећање на усташки покољ у личком Мекињару фебруара 1943. године 1,16310
Сјећање на савезничко бомбардовање Подгорице јуна 1944. године 6800
Сјећање на страдање Срба и православних свештеника у Ливањском пољу 1941 2,18110
Сјећање на усташки покољ на Делић јами код Бихаћа 27. јула 1941. године 2,2895
Скривена истина: Ко је био фра Срећко Перић 1,50625
Скупштина Србије: 150 посланика није гласало за Резолуцију о геноциду 4,18924
Случај Глухоњић: Ко се поноси усташама (не) може бити професор 420
Случај Егнер: Злочинац се вратио по крштеницу у Црвенки 9330
Случај епископа Ћирића: Спасао децу, а скојевци га изболи ножем 2,83110
Случај једне тужбе 2,7295
Случај Маутхаузен: Боравити или утамничити 2,85210
Смањивање јасеновачких жртава: Маестралност српског аутошовинизма 9720
Смиљан – мало село великог генија 1,0490
Снима се документарни филм: Логор смрти у Кaрaшjоку (Норвешка) 8110
Соњa Бисeрко лaжe бeз грчa нa лицу 1,23110
Сплитске жмурке: Хрватска држaвa нa пeрвeрзaн нaчин хрaни устaшку идeологиjу 3310
Споменик хероини Диани Будисављевић у Београду 2,00415
Срби су дошли на комеморацију у Воћину, упркос застрашивању 1160
Србија добила филм о Јасеновцу: Папи ће клецати колена 1,88010
Сремски фронт: Победа плаћена са 14.000 живота 2,8710
Сремскомитровчани у систему конц. логора Госпић-Јадовно-Паг 1941. године 3560
Стазама јадовничких мученика 15. јун 2019 1,7725
Стазама јадовничких мученика 19. и 20. јун 2015. године 2,79225
Стазама јадовничких мученика 2016 3,00925
Стижу претње научницима: Коме смета међународна конференција о злогласном логору у НДХ 3080
Страдално село Срефлије има 594 жртве у Другом свјетском рату 4790
Страдање Срба - наша освета је љубав 1,1650
Стратиште Доња Градина - Треба нам пaмћeњe, a нe злопaмћeњe 1,7335
Страхиња Курдулија је сондама претражио јаме безданице у НДХ и направио атлас геноцида 2750
Страшни злочини над Србима десили су се у Петрињи у 20. вијеку 2,0690
Судбина Данице Ћук-Крстић: Олуја на Косову 7930
Судбина Љубомира Млађеновића из братуначке Јежестице 1,7350
Судбина Милана Петковића из Сребренице: Јавите Србији да је волим 630
Судбина породице Николе Калабића: Сина Милана убили, ћерку Мирјану послали у партизане, а жену Борку у затвор 8715
Тајна једне Сплићанке: Од дјеце кријем да сам Српкиња и да ми је отац из Пребиловаца 97810
Тајне Блајбуршког поља 61210
Телеграм заповедништва босанског дивизијског подручја од 10. септембра 1941. о злочину усташа у Алипашином Мосту 2,0135
Тома Максимовић помагао избеглим Србима, а комунисти га осудили за колаборацију 5910
Топола код Опузена - највеће стратиште Срба у Видовданском покољу 1941. у Херцеговини 6460
Трагична и покајничка исповест Станка Опачића Ћанице са Кордуна 1989. године 3020
Трибина на тему: Распеће српског народа у Другом светском рату 1,8260
Трибина: Страдални етос Српске Православне Цркве у Другом светском рату 1,1835
Ћутање не значи увек одобравање, али... 2,9615
У гробницама крај Бања Луке остаци 1.000 војника Југославенске Војске у Отаџбини 1,2000
У давне дане звери и људи (Крагујевачким ђацима) 1,6630
У Загребу постављају споменик највећем усташком зликовцу Јури Францетићу 5,57815
У јами Бивоље Брдо је највише Срба бачено 11. августа 1941. од стране хрватско-муслиманских фашиста 1,40010
У Козарској Дубици током Другог свјетског рата страдало 54% становништва 1,1300
У сећању: Светозар Ливада (1928-2022) 1,2345
У Словeниjи 1945. године Титови пaртизaни бeз судa стрeљaли 100.000 жртава 8600
У Требињу је приказан филм о Влади Круљу 6700
Убиства Срба и масовне гробнице у Љубушком, Међугорју и Стоцу 1941. године 1,0810
Убиство породице Драгаш на Требевићу изнад Сарајева 1942. године 8820
Узбуна у Сарајеву: Хероји Халијарда пробудили духове 3785
Умро нацистички злочинац Пeтeр Eгнeр у америчком Сијетлу 1,0105
Умро Шандор Кепиро у Будимпешти - Новосадски крвник из Другог светског рата 7050
Упокојила се Зорка Делић-Скиба, јасеновачка мученица 2,12815
Упокојила се Милица Маљковић из Рујана - мученица јаме Равни Долац 1,2930
Упокојио се Србољуб Живановић (1933-2024) 1630
Усвојена Прва београдска резолуција о усташком геноциду у НДХ 3260
Уснуо у Господу Антоније Ђурић 1,77020
Уснуо у Господу протојереј-ставрофор Јован Клајић (1943-2021) 9080
Усташе слале Србе као робове у Норвешку 1942-1943 1,3030
Усташки злочинци искаљивали бес над женама и дјецом у Козарској Дубици 1,8230
Усташки покољ у Сремским Лазама 1944: Злочин о коме се и данас говори са шапатом 5,95075
Усташки покољи у Бањалуци 1942. и њихово преплитање на српско-хрватске односе 4560
Утисци о филму Гаравице - Пројекција у Београду 18. марта 2024 9210
Утисци о филму: Знате ли где су Гаравице 910
Утисци са филма: Пребиловци – тамо и камен има ожиљак 1,40420
Утицај римокатоличког клера на свест Хрвата: Фратри и крвава жетва 6225
Фељтон: Алојзије Степинац - надбискуп геноцида 2,61010
Фељтон: Геноцид у Херцеговини 1941 5,83642
Фељтон: Етничко чишћење Врбаске бановине у НДХ 3280
Фељтон: Злодела Дунавских Немаца (Фолксдојчера) у Другом светском рату 1,0145
Фељтон: Злочини муслимана и Албанаца у Плаву и Гусињу 1941-1945 2,0070
Фељтон: Јасеновац - живе српске ране 1,8200
Фељтон: Како је немачки Гестапо стварао Велику Албанију 2,22015
Фељтон: Крвави путеви – Нaцистички принудни рaд у сeвeрноj Норвeшкоj 1,30515
Фељтон: Крваво словеначко прољеће 1945. године 5,75354
Фељтон: Кристална ноћ у Купресу 5,51039
Фељтон: Мађарска рација у Новом Саду и Јужној Бачкој 1942 2,0000
Фељтон: Покољи Срба у Глини 1941. године 3,99311
Фељтон: Српство Вуковара кроз векове 1,62215
Фељтон: Страдање Доње Херцеговине у геноциду НДХ 1941-1945 1,5695
Фељтон: Страдање СПЦ у Црној Гори 1,8620
Фељтон: Страдање сребреничких Срба у три рата 700
Фељтон: Страдање српског народа Прњаворског краја у НДХ 1,9105
Фељтон: Уништавање СПЦ у Хрватској након 1945 430
Фељтон: Устaшки рeжим и политикa тeрорa у НДХ 6790
Фељтон: Усташки апарат у Срему 1941-1945 3460
Фељтон: Фрагменти хрватско-муслиманског геноцида на тлу Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату 4000
Фељтон: Хрватско сатирање Православља у Срему у Другом светском рату 3870
Фељтон: Четници у савезничким логорима 8971
Филм Крст над јамом - опомена и подсетник 2,1790
Филм: Бог не заборавља своје мртве 4,72515
Филм: Говорило ми је нешто да ћу остат' жив 4,50725
Филм: Деца бесмртности 3,9235
Филм: Деца у жици 5,59130
Филм: Драма: Прича која лута свијетом 8460
Филм: Дрино водо - очи девојачке 4,3355
Филм: Јадовно 4,2220
Филм: Јаук у тишини 2,4675
Филм: Како је настала пјесма Ђурђевдан 2,8395
Филм: Крвава Бајка - филм 4,51710
Филм: НДХ: Мук 3,2435
Филм: НДХ: Понор 3,29710
Филм: НДХ: Страх 3,2800
Филм: Ожиљак 4,98015
Филм: Олуја над Бачком 1941 2,0050
Филм: Пакао Независне Државе Хрватске 4,02910
Филм: Пацовски канали 7,58820
Филм: Са Богом и фашистима 2,53913
Филм: Стари Брод - зелена гробница 1,9830
Филм: Стојанка 3,44215
Филм: Цвиjeт хрвaтствa - муслимански фашисти у НДХ 5120
Филм: Црна књига 5,47517
Филмска прича: Како је Драгољуб постао Омер 1,4260
Фондација за Јасеновац и Холокауст обиљежила страдање Срба, Јевреја и Рома у НДХ 3950
Хрвaтски историчaр Класић обjaвио дeловe Стeпинчeвих писaмa о коjимa je говорио пaтриjaрх Порфириje 1,1140
Хрвати представљају логор Јастребарско као дјечији дом 2,79310
Хрватски фашисти су чистили Срем од Срба, а не Немци 4310
Хрватско-муслимански злочини у Власеничком срезу 1941-1945 9320
Четврти Бруски марш биће у суботу 10. октобра 2020 1,4900
Чишћење државе од стране ОЗНЕ, потом УДБЕ, од народних издајника 4590
Човек кога је Патријарх Павле пољубио у руку: Љубан Једнак из Глине 76110
Шта каже анкета о Јосипу Брозу Титу 3,15425


Поштовани посјетиоци,
ако желите активно да се укључите у рад нашег сајта, писањем чланака везано за одређену тематику која прати овај сајт (нпр. злочини, логори, жртве, документарни филмови, књиге, фељтони и др.) и тиме значајно допринесете чувању сјећања на страдање нашег народа у протеклом времену, контактирајте администратора путем електронске поште: webmaster@zlocininadsrbima.com или путем нашег контакт формулара на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

У том захтјеву наведите своје податке, који неће бити јавно објављени. Хвала.


Skip Navigation Links