Eвo oткуд то долази - www.zlocininadsrbima.com

16. март 2017.


Eвo oткуд то долази


У Сарајеву, у целој Босни, нећете пронаћи ниједног Бошњака који би подржао одвајање Републике Српске од БиХ; у Хрватској ниједног Хрвата који ће вам сада, након свега - кад више ништа не може да се промени - казати како су Срби 1990. године имали право да створе Републику Српску Крајину (РСК) и разграничење са Хрватском; у Приштини ниједног Албанца који би осудио територијално цепање Србије, односно стварање друге албанске (етнички чисте) државе, зване "Косово".Али ћете зато у Београду, очас посла, пронаћи на десетине тзв. интелектуалаца, политичара, новинара, писаца... са ставом да је Република Српска геноцидна творевина; да је РСК доказ агресије на Хрватску; да Косово има право на одвајање од Србије и да службени Београд то осамостаљење треба што пре да призна.

Може ли ова појава - јединствена у Европи, можда и у свету - да се објасни? Како је могуће да учен човек (ваљда је тако) има више разумевања за друге него за сопствени народ, чак и онда када су историја, чињенице, логика... у потпуној супротности са његовим ставовима? Откуда то долази?

Најједноставнији и свакако утемељен одговор могао би да гласи: из практичне, вишедеценијске примене комунистичке, дубоко антисрпске, идеологије на простору од Дојранског до Бледског језера. Каналисање мозга. У великој мери тачно, али корен је ипак дубљи.Када је 1918. године Србија за корист других пристала да потопи своју државност и направи заједничку државу са дојучерашњим непријатељима, с народима и онима који су планирали да народ постану, у Београду је донета одлука да се у тој склепаној заједници потискује, гура у страну, "смирује" све што има српски предзнак, да се друге религије, мањински народи и националне заједнице не би осећали фрустрирано. Да не живе с комплексом од већинског, српског народа, у Великом рату победничког, у тадашњој Европи слављеног.

Зато смо тада, уз остало, добили ону тешко појмљиву и дугорочно гледано катастрофалну одлуку да сви официри поражене аустроугарске војске, углавном Словенци и Хрвати, могу у састав армије државе СХС и то са вишим чином од оног који су имали борећи се против Србије. Комунисти су горњу поставку узели за основ свог деловања у држави Јужних Словена, оној првој и другој, Титовој. То је створило ситуацију да данас у региону имамо решена сва национална питања, осим српског. А тамо где је оно решено, Срба више нема.

Као прилог овом разматрању свакако треба имати на уму да је већина оних страшних оптужби - које су деведесетих стизале из света, на рачун Србије и Срба - претходно смишљена и изговорена у Београду.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 1639  пута
Број гласова: 25


Tags:
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Некрофилски маратон: Победа ружног
Објављено: 23. april 2016.     Има 1570 прегледа и 10 гласова.

Спрема ли се Србима у Вуковару  “Кристална ноћ“?
Објављено: 17. jun 2014.     Има 1616 прегледа и 0 гласова.

Ратко Дмитровић: Куда Џуџо?
Објављено: 17. jun 2014.     Има 1636 прегледа и 0 гласова.

Eвo oткуд то долази
Објављено: 16. mart 2017.     Има 1639 прегледа и 25 гласова.

Нетертва и Кошаре
Објављено: 29. maj 2016.     Има 1668 прегледа и 15 гласова.

Skip Navigation Links