Књига: Аустроугарска зверства - www.zlocininadsrbima.com
Оцените нам овај чланак:

Арчибалд Рајс


Књига: Аустроугарска зверстваКњигу "Аустроугарска зверства" је ауторско дело Арчибалда Р. Рајса швајцарског професора универзитета у Лозани и великог српског пријатеља, који је дошао у Србију када је почео Први светски рат. Прошао је голготу заједно са српским народом.

У геноцидном походу аустроугарске војске (под комадном Оскара Поћорека) који је трајао од 12.8. до 24.8.1914. године католички и германски Беч је обелоданио своје циљеве. Испуњени расном и верском мржњом, вођени идејом да „Србија мора да цркне“ („Serbien muss starben“) аустроугари и Хрвати су заједно са припадницима других народа у својим редовима, починили нечувена зверства у Мачви и подрињским селима!

Требало је да прође 80 година да се српски народ по трећи пут у овоме веку суочи са несрећом и правом на опстанак, па да се обезбеде записи о злочинима почињеним током Првог светског рата.

Варварске методе ратовања и свирепост према цивилном становништву окупиране земље које је Немачка примењивала у Белгији, верно су опонашали њени аустријски савезници у Краљевини Србији. Ова истраживања и извештај истакнутог научника (који је поред тога остао неутралан) заправо доказују да су „пријатан аустријски народ“, „поносна и витешка мађарска раса“ и "хрватско полтронство" имали неславну част да премаше у бестијалности, ако је ту уопште могуће и своје пруске пријатеље.

 

Књигу у целости можете прочитати и снимити код себе у рачунар ОВДЕ.Човјек који не чита добре књиге није у никаквој предности у односу на оног који не зна читати!


Tags:
AUSTROUGARSKI ZLOCINI
PRVI SVETSKI RAT
ARCIBALD RAJS
1914
AUSTRIJSKI ZLOCINI
MADJARSKI ZLOCINI

Skip Navigation Links