Вађење очију Србима није злочин - www.zlocininadsrbima.com

30. мај 2015.


Вађење очију Србима није злочин


Јован Пудић, председник одбора Удружења породица погинулих бораца ВРС у Брчком рекао је да став Координација муслиманских удружења да масакр 13 припадника Војске Српске, заробљених на Бодеришту у марту 1993, није био злочин већ одбрана, показује нечувен безобразлук и врхунско лицемерје према једном од најстрашнијих злочина у Посавини!Он је на конференцији за новинаре рекао да је на овај начин покидано и оно мало поверења међу народима на овим просторима.

„Био је то један од најмонструознијих злочина у протеклом рату на простору БиХ, будући да су заробљеницима вадили очи, одсецали делове тела, прсте, уши, ломили ноге, руке, ребра. Двојици су одсекли главе. И сами припадници те јединице која је то радила нису могли да гледају патње тих људи, него су бежали са лица места, тако су у истрази изјавили“, рекао је Пудић наглашавајући да породице жртава, починиоци и њихови сарадници веома добро знају шта се догађало после заробљавања војника ВРС.

 

 

 

ОСМАН БРАНИ ЗЛОЧИНЦЕ

Пудић подсећа да за представнике муслиманских удружења и Османа Мулахалиловића, адвоката недавно приведене тројице осумњичених да убијање Срба није злочин.

– Није чудо што адвокат Мулахалиловић брани злочинце, јер је једно време био војни тужилац у 108. бригади. Бранећи злочин, он брани себе. Његовим изјавама испада да Србе као зечеве можеш убијати колико хоћеш и како хоћеш, а да се не треба бојати никакве одговорности. А неће бити тако – поручио је Пудић.

Његов рођак Крста Пудић, иначе отац и брат убијеног Радана, односно Стојана подсетио је да су они мучки убијени и враћени са одсеченим главама и повађеним очима.

Нека од размењених тела су још била топла, што значи да су убијени непосредно пред размену. То још више указује на потребу да се извршиоци и налогодавци пронађу и казне рекао је Крста Пудић.

Јован Пудић је на крају конференције за новинаре истакао да су сва српска борачка удружења у Брчком огорчена на овакав став бошњачких удружења и да ће њихова сарадња убудуће бити сведена на службену преписку.

Уље на ватру у причи о међунационалним односима у Брчком долио је Исмет Дедеић, шеф Одељења за просторно планирање који је на колегијуму владе дистрикта изјавио да ће у року од три дана срушити споменик српским браниоцима Брчког.

Српски представници најоштрије су осудили изјаву.

 


ДЕДЕИЋЕВЕ ПРЕТЊЕ СТОПИРАЛЕ САРАДЊУ

„Испољавање рушилачких намера према овом, за Србе у Брчком, најсветијем месту, па макар и вербално и у афекту, не може проћи без адекватне реакције и осуде, и то не само представника Срба у власти дистрикта, већ и Бошњака и Хрвата који се залажу за јачање међунационалног поверења и толеранције.

Чланови Владе који стоје иза оваквих изјава не могу више бити партнери Србима у законодавној и извршној власти, по било ком питању. Због тога, смо одлучили да до даљег суспендујемо подршку свим иницијативама које долазе од таквих чланова Владе“, укључујући и разговоре о локацијама за изградњу џамије истиче се у саопштењу српских чланова у локалној влади, поводом Дедеићевог иступа.

 

 

Извор: ФБ Репортер
28.5.2015.


РАТ И ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ 1992-1995

Бјеловац -Босански Брод - Добровљачка - Брадина - Јама Казани - Кравица Кукавице

Купрес - Орашје - Наташа и Милица - Чагаљ - Чардак - Скелани - Смолућа - Намјерна Сила

Петровачка цеста - Брчко - Дретељ - Каменица - Силос - Бихаћки логор - Виктор Бубањ

Оџак - Брежани - Челебићи - Чајниче - Ристовићи - Силовања - Бреза - Горажде - Кнежевићи

Башчаршија - Јошаница - Сердари - Бањалучке бебе - Тузла - Бравнице - Мостар - Ураган

Чемерно - Фочанска Јабука - Слађана Кобас - Породица Голубовић - Сарајевска Голгота

Олга Драшко - Мирјана Драгичевић - Пофалићи - Страхиња Живак - Јесен - Јука Празина

 


 

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 369  пута
Број гласова: 10


Tags:
HRVATSKI ZLOCINI
BOSNA I HERCEGOVINA
BRCKO
POSAVINA
DEVEDESETE


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

У Мркоњић Граду хрватска војска је починила геноцид

Обиљежене 24 године од стравичног покоља у Ратковићима

Парастос Билогорцима у Београду 2. новембра 2014

Сећање на сарајевски злочин: Крваво мајско јутро у Пофалићима

Парастос вуковарским жртвама и палим борцима биће 22.11.2020. у Београду

Знате ли ви гдје су Пребиловци?

Маринко Петровић осуђен на 7 година затвора за убиство Србина Николе Магазина у Коњицу
Поделите ову вест, нека се чује истина...Skip Navigation Links