Размишљање омладине која живи у Србији о злочинима над српским народом - www.zlocininadsrbima.com

20. април 2015.


Размишљање омладине која живи у Србији о злочинима над српским народом


Српска мајка у Сребреници над гробом
 

Имала сам прилике да се ових дана нађем у друштву млађих људи у распону од 20 до 30 година. На моје задовољство ту су се нашли и омладина, који су интелектуалци, као и они са завршеном средњом школом. Углавном су сви били Срби, сем једне особе која исто живи у Србији, али је полутанка дете из мешаног брака Хрвата и Српкиње.

 

Желела сам обавити са њима нефромални разговор о томе како они виде садашњу ситуацију и шта у опште знају о злочинима над Србима. Наиме ја сам им навела уопштене податке о бројкама са којима ја располажем, да је на пример на територији Босне и Херцеговине, за време Другог светског рата убијено 721.000 Срба, да је у Сребреници у задњем рату убијено преко 3.200 Срба, да 1.881 или 1.887 лица српске националности на територији НДХ није индентификовано, а да на територији БиХ у босанско-херцеговачком рату није индентификовано 1.650 Срба. Да је муслимана у Сребреници није убијено више од 1.000 војно способних и то оних који су вршили злочине над Србима 1992-1992, под командом Насера Орића.

 

Да не будем превише напорна са детаљима, нисам више желела да их гњавим са бројкама. Рекла сам им да сваки дан погледају на мој профил на ФБ увек има о злочинима над Србима. Један коментар је био: - "Како могу да се смарам са тим стварима?... Најбитније сачувати живу главу... Срби узалудно гинули“. Мој одговор је на све то био да нисам од оних људи који злочине над својим народом тек тако заборављају. Да Срби никада нису желели ратове и да је наше било само да се бранимо.

 

Коментар од друге особе је био сличан: - "Ја верујем само људима који су то заиста прошли". Рекла сам јој да оно што објавим није је лаж, нити се бавим шпекулацијама и нагађањима. А најгоре ми је ипак било са особом из мешаног брака.

 

Дино Мерлин у "фином" друштву 1988.
 

Кад сам јој споменула да је певачица Халка Палдум имала Јавну кућу (куплерај), у којима је подводила српске девојчице старије од 12 година. Она ми рече да је то лаж. Навeла сам јој и ко је уствари Дино Дервишхалидовић алиас Дино Мерлин, да је он у свом објекту имао натпис: "Забрањено за Србе и псе", да је он својевремено испевао песму посвећену Алији Изетбеговићу, ратном председнику Босне и Херцеговине, она ми је рекла да је то лаж. Нисам се сусдржала, па сам јој одбрусила и рекла да таква персона не може да заслужује моје поштовање, да бих од ње добила одговор: - “Он је само човек“.

 

Рекла сам јој да ако мене неко доживљава као псето, ни ја њега не могу гледати другачије. А кад сам рекла да је тај исти Дино Мерлин се иживљавао над Србима у логорима у Сарајеву. Она ми је на то рекла, да је то лаж, да су Срби платили да се тако говори о њему.

 

Причала сам јој да знам људе који су прошли тортуру од стране Дина Мерлина и да њима верујем, јер их знам лично. Све време она је слушала певаче из Хрватске и Федерације БиХ. Тада сам је замолила да макар пусти неку песму од Цеце. Без пардона ми рече да она то не слуша.

 

Драга браћо и сестре, крајње време је дошло да свима отварамо и уши и очи. Да ми и наша деца не учимо лажирану историју и да се скрива страдање нас и наших предака, да нам у уџбеницима не потиру бројке наших убијених, прогнаних и закланих. Зато делите у што већем броју приче о свим злочинима који су се десили над нашим невино убијеним сународницима.

 

Најстрашније ми је то што злочинци нису имали милости ни према нашој деци. Наши властодржци се већ деценијама мењају, али завет ћутања о српским страдањима и жртвама се не мења.

Куда? Где? Коме? Како?
 

Када сте на државној телевизији, РТС, видели да се прича о злочинима над Србима? Врло ретко. Није страдање нашег народа само "Олуја", има ту још много тога, а у питању су наши пријатељи, браћа, кумови, рођаци... који су се нашли на том месту. Не потцењујем да се “Олуја“ није десила, али треба сви злочини да равнометно буду заступњени! Помислите само ово... да би и Ви исто прошли као и ти Срби, да сте живели у то време и на том месту.

 

Не дозволите да нас нико више ућуткује, да нам не намећу певаче који величају злочинце и злочине над нашим народом и све што је њихово! Не смемо да ћутимо о злочинима, ако су их једном убили не дозволимо да они буду по други пут убијени нашим заборавом!

 

Свим невино убијеном Србима нека је лака црна земља!

 

 

Наташа Дуганџија- Сташевић
20.4.2015.

Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 5670  пута
Број гласова: 161


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Парастос жртвама Миљевачког платоа биће у недјељу 21. јуна 2015

Поклоничко путовање у Пребиловце 7. и 8. аугуст 2015. из Београда

Српскм жртвама дати имена да се са њима не би манипулисало

ПЕТИЦИЈА ЗА ИЗГРАДЊУ СПОМЕНИКА СРПСКИМ ЖРТВАМА НАТО АГРЕСИЈЕ И ОВК

Обележавање 28. годишњице погибије Стојадина Мирковића и Милана Тепића

Освећена спомен-капела за 320 српских жртава у Коњицу

Позив на поклоничко путовање у Јасеновац 13.9.2016
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Интервју са Ланетом Бандићем: Страдање Срба у Сарајеву
Објављено: 25. maj 2015.     Има 3105 прегледа и 19 гласова.

Извештај са парастоса жртвама Бљеска 1. маја 2015. од Наташе Дуганџије
Објављено: 3. maj 2015.     Има 3561 прегледа и 14 гласова.

Размишљање омладине која живи у Србији о злочинима над српским народом
Објављено: 20. april 2015.     Има 5670 прегледа и 161 гласова.

Skip Navigation Links