Шокови Срба који повремено гледају хрватске медије - www.zlocininadsrbima.com

12. јануар 2021.


Шокови Срба који повремено гледају хрватске медије


Срби који повремено гледају и прате хрватске медије доживљавају шокове кад им се презентују непримерене и дегутантне изјаве у најмању руку, као што је изјава од неки дан сисачког бискупа Владе Кошића, након мисе... а десетак дана пре тога телевизијског репортера Еугена Хусака, када је извештавао какве је последице оставио земљотрес у Петрињи, Глини и осталим деловима Баније последих дана децембра месеца 2020. године.


Промотер "кршћанских" вриједнисти: Владо Кошић

У моменту када је најмање битно национално делити људе као што су природне катастрофе, они то чине са великим мераком, па чак и адреналином да готово увек су Срби криви за све и треба их етикетирати (па чак и ракетирати), да се случајно не би ко усудио побунити против уставно-правног поретка Републике Хрватске.

Ради се о томе што хрватска национална и политичка мисао није промењена сада већ у задњих 180 година, како је давно диванио чича Јово Рашковић из Далмације, популарно назван Ћаћа од Крајине.


Визионар трагичне судбине: Др Јован Рашковић

Потпуно је јасно да Хрвати као народ имају националну и духовну вертикалу изграђену од Ватикана, а у прилог томе говоре и активности Римске курије крајем 19. и у првој половини 20. столећа када је дошло до невероватно великог природног прираштаја припадника хрватсје нације, која је до 1830-их година постојала највећим делом у Загорју, односно ширем подручју града Загреба, док су у западном делу Балкана они били минимално заступљени.

С друге стране број односно проценат заступљености православних Срба је био на просторима од Дрине до Купе и од Драве до Јадрана изузетно висок, поготово у Херцеговини, Лици, Босни, Банији, Далмацији итд.

То је разлог зашто Ватикан отпочиње монструозни процес (насилног) покатоличавања Срба православаца у наведеним регијама при чему су Срби након две генерације мењали поред вере, обавезно и нацију, постајали су Хрвати. Да је то сасвим тачно говоре најмање две ствари. Прво дијалекат, а друго имена и презимена. 

И током Првог и Другог светског рата Хрвати су се по директивама Римокатоличке цркве стављали у службу германских интереса, а почетком 1940-их година њихово лудило је достизало зенит, не само по броју жртава већ и по бестијалности извршења свих злодела над цивилним становништвом, односно старцима, женама и децом.

Нису ту у питању само концентрациони логори: Јадовно, Јасеновац, Крушћица, Јастребарско, Даница, Керестинац, Стара Градишка... већ и стотине других злочина који су били добро планирани и организовани: Драксенић код Козарске Дубице, Дракулић код Бањалуке, Пребиловци код Чапљине, Православна црква у Глини, Садиловац код Раковице, Вељун код Слуња, Бански Грабовац код Петриње, Гаравице код Бихаћа, Гудовац на Билогори, Острожин код Вргинмоста, Шегестин код Двора на Уни, Стари Брод код Вишеграда, рације у Сарајеву итд.

Све време постојања квинслнишке и клеро-фашистичке Независне Државе Хрватске на чијем челу су били поглавник Анте Павелиће и кардинал Алојзије Степинац... имали су подршку Ватикана који је конкретно деловао са око 1300 римокатоличких свећеника. На крају Другог светског рата Римска курија је помагала хрватско-усташке кољаче да избегну хапшења и пребегну у земље западне Европе, Северну и Јужну Амерку, па чак и до Аустралије.


Нацистички поздрав хрватских бискупа 1941.

И за време социјалистичке Југославије Ватикан није мировао, већ је помагао одржавање и комуникацију хрватске емиграције и Анту Павелића. То је наравно довело до тога да усташтво васкрсне почетком деведесетих година 20. века у свом најжешћем облику, не само на подручју авнојевске Хрватске, већ и у појединим деловима Босне и Херцеговине.

С обзиром да су Хрвати своје националне циљеве уклопили са интересима европских сила где су се поред Велике Британије, Француске, Шпаније, нашле и Немачка (тада уједињена) и Италија, њима је победа против Срба који су остали сами била загарантована. Поготово што су западни медији током 1990-их година преносили вести само са загребачких и сарајевских медија.


Стандардна добродошлица у Сплиту

То заправо и доводи до тога да су у свету Хрвати представљени као жртве ткз. Великосрпске агресије и југо-комунистичке ЈНА, Милошевића, Аркана, Шешеља и сл. Не знам да ли је ико на Западу, да ли има 0,1% људи који су чули за злочиначке операције као што су: "Откос", "Оркан", "Миљевачки плато", "Бљесак", "Маестрал"... а камоли да вам знају нешто више испричати о томе.

Да ли такође знају за убиство породица: Зец, Олујић, Рокнић... да ли имају уопште појма да је стотине хиљада Срба још током 1991-1992 насилно напустило своје домове у Вуковару, Осијеку, Вировитици, Задру, Шибенику, Бјеловару, Винковцима, Сиску, Загребу, Карловцу, Госпићу, Ријеци, Дубрновнику, Славонском Броду... итд. 


Статистика која подсећа и опомиње

Иако је од завршетка оружаних сукоба на бившем југославенском простору прошло више од две односно две и по деценије ситуација у Републици Хрватској је дословно ЗАСТРАШУЈУЋА... јер свако онај ко чешће гледа и слуша хрватске медије може да закључи да каква је атмосфера у Лијепој њиховој.

Готово да нема неке спортске утакмице да се Србима не помиње порекло, семе, мајка, деца у контексту глагола живота... да све Србе не шаљу у Јасеновац или неку јаму, да на пример десетине хиљада особа (никако људи) не урла као један "За дом спремни"... Највећи денрек и еуфорију представљају петоавгустовски концерти Марка Перковића Томпсона у Чавоглавама, где наравно преко 120.000 обожавалаца придошли не само из домовине већ и дијаспоре... па сви у трансу певају стихове који одишу фашизмом и нацизмом, док се виоре заставе ХОС-а, а у ложи "важних и славних" наравно седе министри из Владе.


Потпуни угођај за све генерације
у Чавоглавама

Поред тога, свако може да погледа уџбенике и школске књиге где такође може да види системско тровање мржњом младих нараштаја, где они немају другачије ставове од својих родитеља, дедова и бака. Данашња хрватска омладина дословно има насилничко понашање према својим комшијама (ретки су изузеци) и свим онима за које се утврди да имају некакве везе са Србима. Боже мој, па убити Србина то међу Хрватима није грех, није срамота, а није ни кажњиво.

Да јесте, другачије би се доносиле пресуде на Жупанијским судовима, многи виновници ужасних злочина који су узели пушку у руке током 1990-их године били би изведени пред лице правде и процесуирани, а не да се њихови судски предмети вуку деценијама по фиокама хрватског тужилаштва, док истоврмено породицама жртава наплаћују огромне трошкове за парнице које трају по 10-20 година. Толико јада и чемера је у томе да готово читав правосудни систем у Хрватској подржава чињеницу како су убиства Срба цивила, минирани локали и куће - напросто застарели.

Наивни Срби мисле да ће време нешто утицати на Хрвате да забораве ружне ствари које су се дешавале у протеклих 120 година. Неће, јер даљински управљач није код њих, није у Загребу.

Јел треба уопште рећи где је.

 

Томислав Б. Ковач
12.01.2020.

 РАТ И ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У ХРВАТСКОЈ 1990-их ГОДИНА

Вуковар - Госпић - Бљесак - Олуја - Грубори - Медачки џеп - Сисак - Миљевачки плато

Радосављевић - Бојан Весовић - Бјеловар - Карловац - Плитвице - Паулин Двор - Масленица

Породица Зец  - Рокнић - Олујић - Божићни Устав - Книн - МалешевићКорански мост

Караџићево - Логор Лора - Логор Рибарска колиба - Осијек  - Афера Шпегељ - Максимир

Задар - Откос - Оркан - Удбина - Слободан Зуровац - Логор Керестинец - Пакрачка пољана

Вариводе - Дан устанка - Борово Село - Књигоцид - Книн је пао у Београду - Јесење Кише

 Оцените нам овај чланак:

Посећено је: 373  пута
Број гласова: 15


Tags:
BANIJA
PETRINJA
SISAK
ZEMLJOTRES
DEVEDESETE
VLADO KOSIC
BISKUP
EUGEN HUSAK
JOVAN RASKOVIC
POKATOLICAVANJE
KRAJINA
VATIKAN
HRVATSKI ZLOCINI
MARKO PERKOVIC
CAVOGLAVE


ПРОВЕЗАНЕ ТЕМЕ

Језиви призори страдалних Грубора

Убиство Љубана Вучинића 22. јула 1991. у Вуковару

Десет прећутаних ствари која деца неће научити у Вуковару

Позив – Имена страдалих у Челебићу

ФСС дa поништи своjу одлуку о пружaњу подршкe Дaвору Шукeру

25. годишњица од пада српских територија у Босанској Kрајини

Четврт века од изгона Срба из Машићке Шаговине код Новске
Поделите ову вест, нека се чује истина...

Прочитајте још текстова од истог аутора:

Шокови Срба који повремено гледају хрватске медије
Објављено: 12. januar 2021.     Има 373 прегледа и 15 гласова.

Колинда као (ш)пијун англо-саксонске политике
Објављено: 3. septembar 2019.     Има 655 прегледа и 22 гласова.

Спортски резултати Салета Ђорђевића више нису битни
Објављено: 3. avgust 2019.     Има 1170 прегледа и 40 гласова.

Зашто им помажете? Да, баш ви! Зашто им помажете?!
Објављено: 15. maj 2016.     Има 1197 прегледа и 33 гласова.

Аутошовинизам: Прича из Вуковара
Објављено: 28. novembar 2019.     Има 1372 прегледа и 70 гласова.

Skip Navigation Links